Preview: Mye å revansjere

United reiser til Goodison Park i håp om å reise seg etter deres verste tap i Premier League-historien.

Publisert Sist oppdatert

Men 1-6-tapet mot City for en uke siden er ikke det eneste Sir Alex Fergusons menn ønsker revansje for. Da United gjestet Everton i fjor, så det ut til å gå mot en komfortabel seier for De røde djevlene. United ledet 3-1 og var kun minutter unna tre poeng, men to overtidsscoringer fra the Toffees gjorde at de regjerende ligamesterne måte gå slukøret hjem med kun ett poeng i bagasjen.

Det som startet så oppløftende med fem Premier League-seire av like mange mulige og blendende angrepsfotball, har ikke fortsatt i samme spor. Én seier på tre kamper i serien toppet seg søndag med kampen mot City som alle United-fans febrilsk forsøker å legge bak seg.

United har et suverent tak på Everton historisk sett i Premier League-sammenheng og har kun tapt fire av 38 oppgjør mot scouserne. Men det begynner å bli en stund siden sist gang United kunne juble for tre poeng på Goodison Park – man må faktisk helt tilbake til 2007/08-sesongen for å finne forrige seier i Stanley Park.

EVERTON

Litt på samme måte som United er lørdagens motstander kjent for å starte sesongen relativt svakt, for så å prikke inn toppformen over nyttår. Toffees ligger i øyeblikket på 13. plass i ligaen med halvparten så mange poeng som United – men med hengekampen mot Tottenham Hotspur til gode. Rekken på tre strake tap ble brutt sist helg da to overtidsscoringer (hørt det før?) sørget for 3-1-seier mot Fulham på Craven Cottage.

Forhåpentligvis har ikke David Moyes’ mannskap klart å riste av seg all melkesyra i beina etter Ligacupkampen mot Chelsea onsdag. Oppgjøret gikk til ekstraomganger, men Everton kom til kort etter at Danny Sturridge avgjorde fire minutter før slutt.

Phil Neville får ikke et gjensyn med sin tidligere klubb, i alle fall ikke på banen. Garys lillebror måtte kaste inn håndkleet mot Chelsea. Nøkkelspiller Tim Cahill er også utilgjengelig, mens Royston Drenthe er suspendert.

UNITED

Å ligge fem poeng bak Manchester City gir ingen god følelse, men mens United har møtt alle de som kan kalles «topp seks»-lagene (Tottenham, Arsenal, Chelsea, Liverpool og City), har City kun spilt mot Spurs og De røde djevlene. Det er fortsatt lenge igjen av sesongen og mange muligheter til å knappe inn på byrivalenes forsprang, men to seire på de siste seks kampene (i alle turneringer) er ikke godt nok for et lag som ønsker å vinne alt, selv om de har hatt mange tøffe kamper.

Etter flausen på Old Trafford søndag ligger det nå et nærmest umenneskelig press på Tom Cleverley. Midtbanespilleren har vært ute siden han skadet seg tidlig i 5-0-seieren mot Bolton, men gjorde comeback mot Aldershot i midtuka. Unggutten imponerte voldsomt i sesonginnledningen, og det antas at han får tillit fra start på Goodison Park.

Det ser lyst ut på skadefronten for Uniteds del. På fredagens presskonferanse avslørte Sir Alex at United «har et par skader, deriblant Ashley Young». Ingen av skadene er av det alvorlige slaget, men det gjenstår å se om Young blir friskmeldt i tide til oppgjøret.

STATISTIKK

  • Everton har vunnet kun én av de tolv siste kampene mot United.

  • Everton har vunnet kun tre av de 19 Premier League-møtene mellom lagene på Goodison Park. United har vunnet 13.

  • United har ikke vunnet noen av de sju siste visittene til Liverpool (mot Everton og Liverpool)

  • Everton har den verste statistikken av alle Premier League-lagene mot lag på øvre halvdel.

DOMMEREN

Mark Halsey har vært Premier League-dommer siden 1999 og er blant de mest rutinerte dommerne i ligaen med sine 245 oppgjør. 50-åringen fra Welwyn Garden City har imidlertid ikke dømt United siden 2-0-seieren borte mot Middlesbrough i 2009. Hittil i år har han vært pipeblåser i fem Premier League-oppgjør, og har kun tolv gule kort på samvittigheten.

Halsey mistet nesten hele 2009/10-sesongen etter å ha fått påvist lymfekreft, men returnerte som dommer ved sesongstart kommende sesong.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS