Ryktesaker, uke 48

Bud på skotte og ny tyrkisk reservekeeper?

Publisert Sist oppdatert

United.no samler alle ryktene i én sak slik at dere som elsker dem lett finner frem, og dere som ikke orker alle rykter lett kan holde dere unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 1. desember:

08.30: Anders Lindegaards fremtid på Old Trafford skal være usikker, og ifølge gratisavisen Metro vurderer United i så fall å erstatte ham med tyrkiske Onur Kivrak. Et bud på fem millioner pund kan være aktuelt for 25-åringen som har landskamper for Tyrkia, men til daglig oppholder seg i Trabzonspor. (Les saken her)

08.00: Dundee Uniteds unggutt Ryan Gauld, som også har interessert Real Madrid, kan kanskje snart være på vei til United. Ifølge Sunday People har United tilbudt skottene tre millioner pund samt tre lukrative treningskamper hvis de slipper ham til United. Utgangssummen er imidlertid et stykke under de seks millionene som det blir spekulert i at Dundee United ønsker. 17-åringen, som er offensiv midtbanespiller, har scoret fire mål på 12 seriekamper i Skottland denne sesongen og spiller også på det skotske U21-landslaget. (Les saken her)

Lørdag 30. november:

16.45: Ifølge Sky Sports skal Yannick Bolasie ønske sin gamle lagkamerat Zaha tilbake til Crystal Palace. Zaha har kun spilt to kamper for United denne sesongen, i Community Shield og Capital One Cup, etter at han ble hentet fra Selhurst Park i sommer for 15 millioner pund. 21-åringen har blitt linket til gamleklubben, og Bolasie tror at Zaha kan kommer tilbake hvis han får muligheten (les saken her).

Fredag 29. november:

17.45: Marco Reus har vist at han er en spiller som er verdt å merke seg, og det virker som om David Moyes har merket seg denne 24 år gamle tyskeren. Ifølge The Times, vanligvis en av de mer pålitelige publikasjonene, sendte David Moyes to pålitelige medarbeidere til Westfalenstadion for å overvære Dortmunds Champions League-kamp mot Napoli. Steve Round og Jimmy Lumsden fikk se Reus score på straffe, i tillegg til at han hadde en målgivende pasning.

Moyes ønsker seg flere mål fra midtbaneposisjonene, og Reus har scoret ni mål for Dortmund (fire på straffe) denne sesongen. Reus kan spille som offensiv midtbane, men er også god på vingen – langt mer komfortabel enn Shinji Kagawa er i den posisjonen, og Kagawa har slitt med å danke ut Rooney fra favorittrollen. Siden det å prise Reus bort fra Dortmund garantert blir en vanskelig oppgave, blir det derfor spekulert i at United kanskje vil tilby Kagawa i bytte. Det gjenstår å se om japaneren, som mot Leverkusen viste hvor mye farligere han blir sentralt, vil overbevise Moyes om at dette ikke kan være aktuelt.

Siden Dortmund tross alt er et brukbart lag selv, og Reus er fra nettopp Dortmund, er det selvsagt heller ingen selvfølge at Reus ønsker å forlate klubben.

Torsdag 28. november:

18.00: Den unge iren Josh O’Hanlon, som spiller for Longford Town, blir av irske Herald linket til Manchester United. Spisstalentet skal ha imponert Warren Joyce i en treningskamp mot United-reservene, da han scoret to mål. Det er uansett uklart om United vil følge opp interessen (les hele saken).

17.55: Football Italia gjengir et rykte fra Sky Italia om Nani. Kantspilleren, som onsdag scoret mot Bayer Leverkusen, blir stadig linket til Italia når et overgangsvindu nærmer seg. Simone Pepe sliter med skader, og Juventus kunne hatt behov for en ving som Nani om de vil ha mer bredde i en eventuell 4-3-3-formasjon, og ifølge de siste rapportene skal United være villige til å slippe portugiseren på lån i andre halvdel av sesongen, før overgangen blir permanent etter sesongen.

Siden det ikke akkurat er første gang Nani linkes til Italia, og siden Nani i september signerte ny kontrakt, bør nyheten kanskje tas med en aldri så liten klype salt.

17.45: Benfica-midtbanespiller Nemanja Matic, som har blitt linket til United (se nederst i denne saken), skal ha uttalt seg til den portugisiske avisen Record etter onsdagens Champions League-seier borte mot Anderlecht.

– Jeg tenker bare på min klubb, og jeg er veldig fornøyd her, gjengir Soccerlens.

12.00: Will Keane kommer ifølge en Sky Sports-journalist til å gå på lån til Wigan i løpet av dagen. Mer enn halve Championship skal ha vært interessert i U21-landslagsspissen som denne høsten var tilbake etter ett års skademareritt.

08.25: Portos venstreback Alex Sandro er ikke ny i denne spalten, men ifølge Daily Express fortsetter United å følge ham tett – med tanke på at han kan bli en erstatter for Patrice Evra som står uten kontrakt etter sesongen. Italienske Inter Milan skal allerede ha fått avslått et bud på 12,5 millioner pund for den 22 år gamle brasilianeren, men spørsmålet er hva som skjer om United kommer på banen også med bud. Sandro har for øvrig seks A-landskamper for Brasil.

Onsdag 27. november:

08.40: Ifølge The Express kjemper Manchester United og Liverpool om en januarovergang for Atletico Madrids Arda Turan. Den 26 år gamle midtbanespilleren påstås å ha en utkjøpsklausul i sin nylig fornyede Atletico-kontrakt pålydende £33 millioner.
Turan, som ble født i Istanbul og har 75 landskamper for Tyrka, kan benyttes både i 10’er-rollen og på begge kantene.

Tirsdag 26. november:

16.00: Vi har skrevet om William Carvalho før, og kommer sikkert til å gjøre det igjen, dersom det ligger noe i ryktene. United skal, sammen med Juventus og Chelsea, være svært interessert i å hente den portugisiske midtbanespilleren, som til daglig spiller for Sporting Lisboa. Tirsdag melder Sports Direct News, at spilleren selv vil foretrekke United, ettersom det er større sjanse for spilletid der, noe han er avhengig av for å kunne kjempe om en plass i Portugals VM-tropp. Carvalho debuterte for landslaget, i deres andre kamp mot Sverige forrige uke.

07.55: Athletics 24 år gamle midtbanespiller Ander Herrera er fortsatt et hett mål for Manchester United. I hvert fall om vi for en gangs skyld skal tro på spanske Marca.
Herrera var etter rapportene bare centimetere fra å bli United-spiller før sommerens overgangsvindu stengte, men handelen kollapset i siste liten. Det skjedde, stadig ifølge «rapporter», som følge av at United ikke var villige til å betale baskernes forlangende på €36 millioner (ca. £30 mill.).
Ifølge Marca er United fortsatt uvillige til å punge ut et slikt beløp for den spanske U23-landslagsspilleren. Isteden skal klubben ha tilbudt det den mener er mer i tråd med den reelle verdien, rundt €24 millioner + €5 millioner i diverse, såkalte «add-ons», avhengig av spillerens prestasjoner.
Håpet er at Athletic-manager Ernesto Valverdes usikre posisjon, samt det faktum at Herrera denne høsten har vist spill som kan tyde på at han har hodet annetsteds enn i Bilbao, vil få baskerne til å snu.

Mandag 25. november

20.30: Ifølge SkySports har Everton Ribeiro blitt linket til United etter at han uttalte til brasilianske tv at han ønsker å spille for en større klubb. 24-åringen kom til Cruzeiro ved starten av året, men har allerede imponert ved å hjelpe klubben til å vinne den brasilianske serien denne sesongen. Ifølge klubben skal de være villige til å selge spilleren for 6,7 millioner pund under overgangsvinduet i januar, men Liverpool er en annen storklubb som også har vist sin interesse for den unge spilleren (les saken her).

18.15: TalkSPORT melder at AC Milan skal ha kastet seg inn i kampen om Atletico Madrid-spiller Koke sammen med Liverpool og Manchester United. 21-åringen har imponert sålangt i sesongen og fått mye oppmerksomhet fra andre klubber blant annet Barcelona, men AC Milan skal være den klubben som er mest ivrig på å sikre seg unggutten (les saken her).

18.10: Wesley Sneijder er nok en gang i søkelyset til United, og ifølge den tyrkiske avisen Sabah skal David Moyes være interessert i å hente Galatasaray-midtbanespilleren. United har blitt linket til nederlenderen flere ganger de siste sesongene, men flere rapporter melder at en ny mulighet kan komme under overgangsvinduet i januar. Give Me Sport spekulerer også i om Nani eller Antonio Valencia kan være på vei bort fra United skulle Sneijder-overgangen bli et faktum, men ryktene bør nok tas med en god klype salt enn så lenge (les saken her).

18.05: Montpellier-spiller Remy Cabella skal være ønsket av både Arsenal og United, og slik situasjonen er nå ser det ut til at den lovende spilleren kan forlate klubben sin. I sommer var Marseille interssert i franskmannen, men klubben ønsket ikke å selge Cabella på daværende tidspunkt. Nå skal klubben ha forandret mening, ifølge Give Me Sport kan United sikre seg 23-åringen for 15 millioner pund (les saken her).

18.00: Ifølge International Buisiness Times skal Manchester United være interessert i tidligere Chelsea-spiller Nemanja Matic. Serberen gikk fra London-klubben til Benfica i 2011 og hadde en viktig rolle da klubben kom på andre plass på tabellen forrige sesong. Matic skal ha en verdi på 38 millioner pund (les saken her).

Powered by Labrador CMS