The Return of the King

PREVIEW: Kan Zlatan skyte United til tre poeng tirsdag?

Publisert

– Dette er den viktigste tiden av året og i blant er spillerne slitne som følge av alle kampene, sa tidligere Manchester United-stopper Nemanja Vidic forrige uke.

Det var i forkant av Manchester Uniteds første, av totalt ni, kamper som skal spilles i april. Lørdagens motstander var West Bromwich, og i Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Juan Mata og Ander Herreras fravær endte det 0-0 og med ett poeng for rødtrøyene.

Første prøve var dermed ikke bestått for José Mourinhos menn.

Allerede tirsdag venter nye oppgaver for United når Everton kommer på besøk på Old Trafford.

Manchester United

– Vi skal spille med vårt beste lag og vi ønsker å vinne. Etter Everton-kampen reiser vi til Sunderland med samme perspektiv. Etter Sunderland kommer Europa League.

“Vi skal spille me vårt beste lag og vi ønsker å vinne.”

José Mourinho

Beskjeden fra José Mourinho etter 0-0 mot West Bromwich var klar. Hver kamp er like viktig – og om United ikke makter å vinne Europa League (som gir direktekvalifisering til Champions League), er rødtrøyene nødt til å havne i topp-fire for å spille i Europas gjeveste turnering neste år.

Akkurat den oppgaven ble en smule vanskeligere for Mourinho etter at laget hans ikke klarte mer enn ett poeng mot WBA på hjemmebane i helgen. Til den kampen var Ander Herrera og Zlatan Ibrahimovic ute med hver sin suspensjon, mens både Phil Jones, Chris Smalling, Juan Mata og Paul Pogba måtte stå over med hver sine skader.

Tirsdag er imidlertid både Herrera og Ibrahimovic tilbake etter å ha sonet henholdsvis to og tre kamper hver, mens Pogba stadig er usikker – selv om han deltok på en lett treningsøkt etter kampen mot WBA lørdag kveld. MataJones og Smalling blir ikke å se tilbake i aksjon med det første.

– Jeg kan ikke si noe om Pogba. Jeg kan ikke si at han er klar tirsdag, fordi jeg vet ikke, sa Mourinho.

Sannsynlig XI: De Gea; Young/Darmian, Rojo, Bailly, Valencia; Carrick/Pogba/Fellaini, Herrera; Martial, Mkhitaryan, Lingard; Zlatan.

RETURNERER: Herrera og Zlatan er tilbake tirsdag.

Everton

Tirsdagens motstander, Everton, kan være en outsider til en plass i topp-fire. At de vil passere Manchester United på tabellen med seier tirsdag, er et symbol på akkurat dét. Det hører imidlertid til i historien at de har to kamper flere spilt enn Mourinho & co.

“Vi vet at Man. United har slitt litt hjemme.”

Ronald Koeman

Everton tar med seg samme gjeng som tapte for Liverpool i helga. James McCarthy, Ramiro Funes Mori og Seamus Coleman er alle langtidsskadet, mens Aaron Lennon ikke er i fysisk form til å spille, ifølge sjef Ronald Koeman. Morgan Schneiderlin blir heller ikke skadefri i tide.

Mens United ikke har tapt en ligakamp siden nederlaget for Chelsea i oktober, har Everton tapt to av sine fire siste kamper. For en knapp måned siden måtte de se seg slått 2-3 av Tottenham, før de valset over henholdsvis WBA (3-0) og Hull (4-0). I helgen tapte de 1-3 mot byrival Liverpool.

– Vi vet at Man. United har slitt litt hjemme, de har ikke scoret så mange mål og de er et annet lag å spille mot enn Liverpool, sier Ronald Koeman i forkant av møtet.

Sannsynlig XI: Robles; Pennington, Williams, Jagielka; Holgate, Davies, Gueye, Baines; Barkley, Lukaku, Calvert-Lewin.

LUKAKU: Sliter mot United.

Statistikk

  • Uniteds har bare en 40 % seiersprosent på Old Trafford.
  • Evertons Romelu Lukaku har ikke scoret mot United på fire år.
  • United har bare tapt én hjemmekamp mot Everton siden 1992.
  • Everton har vunnet fire av 15 bortekamper denne sesongen.
  • Everton har bare scoret åtte mål på sine siste 12 Old Trafford-besøk.

Dommeren

Mannen som skal holde orden på lagene på Old Trafford er Neil Swarbrick. Han var med som Mark Clattenburgs assistent da United vant 2-1 i FA-cup-finalen i fjor. Han har utdelt bare to røde kort denne sesongen.

Scoringsvarsel

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Powered by Labrador CMS