Revansjelystne djevler

PREVIEW Historisk sett har United et godt tak på Everton, men samtidig som de blå har skapt problemer de siste årene har Ferguson varslet endringer før den viktige kampen mot Real Madrid.

Publisert Sist oppdatert

Selv om mange mener at United ikke har vartet opp med feiende flott fotball i Premier League leder de likevel ligaen med ni poeng foran City. Dette er en luke United definitivt vil forsvare med alle tilgjengelige midler etter at fjorårets åttepoengsluke forsvant på seks kamper.

Likevel spørs det nok om ikke onsdagens oppgjør på Santiago Bernabeu vil lure i bakhodet på de elleve som går ut på Drømmenes Teater søndag ettermiddag.

Historisk sett har United et godt tak på Everton som ikke har vunnet på Old Trafford siden 1992. Likevel har «The Toffees» skapt nok av problemer for United de siste sesongene og kun tapt to av de siste seks oppgjørene mot de røde djevlene. I fjor vår ledet United 4-2 hjemme på Old Trafford da Everton sjokkerte ved å fremtvinge 4-4. Det resultatet ble til syvende og sist avgjørende for utfallet av kampen om ligamesterskapet. Og som om ikke det var nok, trakk Everton det lengste strået da lagene for et halvt års tid siden møttes til ligaåpning på Goodison Park.

United

Den mest positive nyheten før kampen mot Everton er at United-spillerne kom seg helskinnet gjennom landslagspausen uten skader. Det betyr at Ferguson kan velge fra et skadefritt United-lag, sett bort i fra Darren Fletcher.

I de to siste kampene mot Southampton (h) og Fulham (b) kapret United alle tre poengene ved begge anledninger, men måtte stå imot hardt press for å ta hjem seirene. Mot Everton har Ferguson sagt at han ser seg nødt til å rotere ettersom kampen mot Real Madrid i Spania kommer allerede på onsdag. Resultatmessig er laget absolutt inne i en imponerende periode hvor de er ubeseiret de siste 13 kampene i alle turneringer og står med fire seire på de siste fem.

Formspiller Wayne Rooney har scoret fem mål på sine siste fire kamper, nå sist for landslaget mot Brasil på onsdag. 27-åringen ønsker som alltid å spille mot gamleklubben og fortsette scoringsformen, men hva slags lag Ferguson vil sende utpå er spesielt vanskelig å spå nettopp på grunn av bataljen i Madrid tre dager senere.

Ashley Young (kne) er tilbake fra skade, og også Phil Jones (helvetesild) og Michael Carrick (hofte) er friskmeldt etter plagene som holdt dem på ute av troppen mot Brasil.

FORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

02. feb

Fulham

PL

B

1-0

30. jan

Soton

PL

H

2-1

26. jan.

Fulham

FAC

H

4-1

20. jan.

Tottenham

PL

B

1-1

16. jan.

West Ham

FAC

H

1-0

V: 4

U: 1

T: 0

Mål: 9-3

Everton

Med krølltopp Marouane Fellaini i hovedrollen jager Everton en plass blant de fire øverste for å oppfylle den evige drømmen om rett til å spille i Champions League neste sesong. Laget ligger foreløpig godt plassert, noe som blant annet grunner i god borteform. Laget har fire seire, seks uavgjort og kun to tap på bortebane og har sluppet inn færre bortemål enn både United, Chelsea og Tottenham.

Forrige ligakamp var en dramatisk affære hvor Everton fikk med seg ett poeng på Goodison etter å ha ligget under 1-3 for Aston Villa. Laget har ikke tapt en kamp siden Chelsea ble for sterke 30. desember i fjor.

Everton-fansen vil antageligvis be til høyere makter om at Fellaini (hofte) blir klar til møtet mot United. Den enorme belgieren har vært enestående for Everton i år og ble blant annet matchvinner i serieåpningen mot United og også nå sist mot Aston Villa, men er altså usikker før kampen på søndag.

Bortsett fra nevnte Fellaini skal viktige Phil Jagielka returnere etter at han stod over Englands kamp i midtuka, mens backene Tony Hibbert (legg) og Seamus Coleman (hofte) begge er skadet. Bortsett fra dette er det ingen skader i Everton-laget og det er ventet at Moyes vil stille samme lag som møtte Aston Villa.

FORMEN – Evertons 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

02. feb

Aston Villa

PL

H

3-3

30. jan

West Brom

PL

H

2-1

26. jan

Bolton

FA

B

2-1

21. jan

Soton

PL

B

0-0

12. jan

Swansea

PL

H

0-0

V: 2

U: 3

T: 0

Mål: 7-5

——————————————————————

Fullstendig ligastatistikk mellom klubbene (United nevnt først)

HJEMME

BORTE

TOTALT

Sp.

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

167

47

21

15

150-80

26

19

39

110-161

73

40

54

260-241

10 siste PL-møter på Old Trafford

Sesong

Res.

Målscorere

2011/12

4-4

Rooney 2, Welbeck, Nani

2010/11

1-0

Chicharito

2009/10

3-0

Fletcher, Carrick, Valencia

2008/09

1-0

Ronaldo

2007/08

2-1

Ronaldo 2

2006/07

3-0

Ronaldo, Evra, O’Shea

2005/06

1-1

Giggs

2004/05

0-0

2003/04

3-2

Butt, Kleberson, Bellion

2002/03

3-0

Scholes 2, Van Nistelrooy

V: 7

U: 3

T: 0

Mål: 21-8

Dommeren

Mark Halsey er satt opp som dommer mot Everton. Han dømte også kampen Liverpool på Anfield i fjor høst. I etterkant av kampen mottok han hatmeldinger på Twitter som følge av at han viste ut Liverpools Jonjo Shelvey og vinket spillet videre da Luis Suarez gikk i bakken etter en duell med Jonny Evans. Halsey ga imidlertid United straffe da Antonio Valencia ble lagt i bakken, og selv om Halsey måtte tåle kritikk fra enkelte eksperter var det noen som gikk ekstremt mye lenger.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS