Ryktesaker, uke 6

Søndagsutgaven av Daily Mail hevder at Aubameyang er på vei.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 14. februar:

10.02: Ifølge Sunday People er minst tre kinesiske klubber på jakt etter Juan Mata. I Kina er det også, riktig nok ifølge Daily Star, interesse for Marouane Fellaini. Begge spillerne har blitt nevnt som spillere Mourinho vil kvitte seg med om han kommer til klubben, noe som kanskje kan være basisen for ryktene, siden ingen av artiklene er skrevet av veldig treffsikre journalister.

Rooney nevnes også som en drømmesignering for kinesiske klubber.

09.48: Her er en italiensk kilde som hevder at Mourinho, om han blir ansatt, kan komme til å gå for Edinson Cavani. Vi kan ikke gå god for kilden, så det er kanskje ikke vits i å legge  mye vekt på dette.

09.36: Søndagsutgaven av Daily Mail hevder at United nærmer seg et kjøp av Pierre-Emerick Aubameyang. Prislappen skal være på rundt £70 millioner for den gabonske spissen, som har scoret 27 mål for Dortmund denne sesongen. Woodward har lovet en stjernesignering, og avisen nevner Lewandowski, Neymar og Bale som andre transfermål, men hevder at Aubameyang er langt mer sannsynlig.

Det skal nevnes at engelske aviser innimellom virker å være noe mer spekulative i søndagsutgavene enn de andre dagene, men avisas Rob Draper kjører i alle fall på med såpass bastante ord som «Manchester United are closing in on the £70million purchase of Borussia Dortmund striker Pierre-Emerick Aubameyang this summer.»

Lørdag 13. februar:

08.15: Metro siterer Guillem Balague på at sjansen til å hente Gareth Bale er større etter at Cristiano Ronaldo har sagt at han skal bli i Real Madrid. Bale har blitt lovet en sentral rolle i Real Madrids fremtidsplaner, men kanskje vil det likevel være vanskelig å komme ut av Ronaldos skygge. Balague sier det er en større sjanse for at Bale vil lytte til United enn i fjor sommer.

Siden det er Metro, en avis som (for å være litt hyggelig) av og til tar seg noen kunstneriske friheter, tar vi et lite forbehold om at sitatet på en eller annen måte kan ha blitt tatt ut av sin sammenheng.

Fredag 12. februar:

15.10: Om United virkelig ønsker seg Neymar må klubben uansett belage seg på å møte hard konkurransen. Manchester Evening News viser til brasilianske UOL som hevder at Paris Saint-Germain er villige til å innfri utkjøpsklausulen på £144 millioner som er innbakt i spilleren kontrakt.
Også Manchester City antas å være interessert i den 24 år gamle Barça-stjernen.

09.00: Inter-back Yuto Nagatomo har sagt til italiensk presse at United forsøkte å hente ham, men at han trivdes så godt i Inter at han sa nei. Manchester Evening News skriver at forsøket på hente japaneren skjedde i januar.

07.05: Louis van Gaal tror, ifølge The Sun, at han kan få fortsette som United-manager hvis de klarer topp-4. Her kan du også lese et lengre intervju med Van Gaal i Independent fredag.

07.00: Sven-Göran Eriksson har gjentatt at han ønsker Wayne Rooney til Kina, der han selv er manager. – Hvem ville ikke ønske Rooney, skal Eriksson ha sagt til Rooney, vel vitende om at United-kapteinen bortimot kan doble lønna si og tjene 500.000 pund i uka der.

Torsdag 11. februar:

18.00: Ifølge Sport skal United være villig til å gi Jose Mourinho 380 millioner euro til forsterkninger når han ansettes som ny manager. Real Madrid-stjernene Gareth Bale, Luka Modric og Raphael Varane skal stå øverst på lista, med Bale helt på topp. Bale ønsker å forlate Real Madrid, og Mourinho har allerede pratet med Modric og Varane om en mulig overgang.

17.30: United følger visstnok med på Marseilles midtbanespiller Lassana Diarra, 30-åringen som har en fortid fra Chelsea og Arsenal, ifølge franske L’Equipe.

17.000: Gazetta dello Sport skriver at det bare er «noen få steg» som gjenstår før Jose Mourinho annonseres som ny United-manager.

10.10: United skal ha fått avslag på et bud på 30 millioner euro for Benficas Nicolas Gaitan i januar. Det melder radiostasjonen talkSPORT. Kilden?Cosmin Olaroiu, treneren for Al Ahli, en fotballklubb fra de forente arabiske emirater som også ville ha Gaitan.

10.00: Inter skal være villige til å la Mauro Icardi dra fra klubben dersom de ikke kvalifiserer seg til Champions League. I så fall skal Unted være en aktuell klubb om 35 millioner pund legges på bordet, melder italienske Tuttosport (italiensk link).

08.10: Daily Mail kjører en lignende historie som The Sun og det er tydelig at «noen» har en klar agenda med å plante informasjon i media. Avisen skriver i tillegg at flere stjerner er engstelige for sine plasser på laget og Mourinho skal allerede ha sagt til United at klubben må selge Marouane Fellaini og Juan Mata.

08.05: Det er ikke bare på styrerommet det skal herske uenighet om hvorvidt Jose Mourinho er rett mann for United eller ei. Manchester United-garderoben skal også være splittet skriver The Sun. Mange av spillerne ønsker enten at Ryan Giggs får jobben, eller i det minste at han blir med videre under en ny sjef, men mange er skeptiske til om Mourinho og Giggs vil passe sammen. The Sun melder også at Mourinho vil tjene 15 millioner pund i året som United-manager. Ganske bra, men likevel fem seks millioner pund mindre enn Pep Guardiola i City.

Onsdag 10. februar:

17.35: Kan en aldrende Michael Carrick også være på vei bort fra klubben? The Times skriver onsdag at Newcastle er interessert i å hente engelskmannen på free transfer i sommer. Det kan også fort bli realitet, dersom midtbanespilleren får et nytt kontraktsforslag slengt på bordet. Kontrakten hans går nemlig ut til sommeren.

16.40: Nå skriver Manchester Evening News at Victor Valdés skal være i forhandlinger med Manchester City om en overgang. Citys sportsdirektør, Txiki Begiristain, skal ha hatt samtaler med spanjolen, som kan gjenforenes med gamlesjef Pep Guardiola til sommeren.

12.40: Så svinger det motsatt vei igjen. Nå har Marca skrevet at Ed Woodward og Jose Mourinho møttes forrige uke, men at enden på visa ble at det ikke ble enighet og Woodward sa at «vi prates på ny i juni». Dette slår selvsagt beina under «Done Deal» fra andre tidligere i dag, og går faktisk også imot en tidligere sak fra nettopp Marca, skriver Sport Witness. En ting er uansett sikkert – dette er ikke det siste vi – eller andre – skriver om dette.

09.45: Spanske El Confedencial skriver onsdag at United og Jorge Mendes er i sluttforhandlinger om kontrakten som skal gjelde når Jose Mourinho blir ny United-manager. Det nevnes en årslønn på 20 millioner euro og en kontrakt som varer til 2019. Det nevnes imidlertid ingenting om når han skal overta, skriver Sport Witness som har sett på den spanske avisas sak. Merk igjen: El Confedencial skal være en ganske pålitelig avis, ha gode kilder inn mot Real Madrid og kan sånn sett, etter Mourinhos jobb der, ha gode kontakter inn mot hans leir. El Confedencial var også en av avisene som var først ute med nyheten om at United og Mourinho-leiren snakket sammen.

08.05: The Sun er som oftest mest spektakulær, og onsdag handler det om budkrig mellom United og City for Neymar til sommeren, ifølge avisa. 144 millioner pund nevnes igjen. For Neymar-leiren handler mye om at han skal bli nummer 1, noe han aldri vil bli sammen med Messi i Barcelona. City må passe seg litt for å ikke irritere på seg Sergio Agüero med en sånn avtale, mens United lett kan gjøre Neymar til lagets nye superstjerne. United må imidlertid nå Champions League om det skal kunne bli aktuelt.

08.00: Sir Alex Ferguson mener at Tottenham-manager Mauricio Pochettino er den beste manageren i Premier League, ifølge The Times. Ifølge Labour-politikeren David Lammy skal Ferguson ha sagt dette til ham på en middag til inntekt for et veldedig formål nylig.

07.45: Jose Mourinho skal ha fortalt nære venner at han er sterk i troen på at han blir den neste United-manageren, og at det skjer til sommeren. Kilden er både Daily Mail og Daily Star,så får hver og en tro som man vil. Mourinho skal ha fortalt en venn at det hele er en «Done Deal». Tidligere har altså både spanske, italienske og engelske journalister skrevet at det er kontakt mellom partene, selv om The Sun tirsdag hevdet at United også snakket med Tottenham-manager Mauricio Pochettino. Ifølge The Telegraph skal Mourinho imidlertid ha tro på at han blir United-manager HVIS United kvitter seg med Louis van Gaal til sommeren.

Tirsdag 9. februar:

17.35: Så blir Athletics franske midtstopper Aymeric Laporte igjen linket til Manchester United. 21-åringen var en gjenganger i disse spaltene gjennom store deler av 2015, og nå skriver Manchester Evening News at United vurderer et fremstøt med tanke på neste sesong.
Venstrebeinte Laporte, som tilhører stallen til Jorge Mendes, anses som den ideelle partner til Chris Smalling. Han skal ha en utkjøpsklausul på £32 millioner.

08.40: Sport Witness ikke akkurat overbevist av The Suns sak om United-samtaler med Mauricio Pochettinos leir.

07.50: – Jeg vil bli her i Real Madrid i to år til, ut kontraktstiden min, sier 31 år gamle Cristiano Ronaldo ifølge BBC. Det kan tyde på at en superovergang til PSG eller United er lengre unna enn noen kunne håpe.

00.01: Engelske The Sun har en såkalt eksklusiv sak tirsdag om at United, som allerede er i samtaler med Jose Mourinho, også skal ha innledet samtaler med representantene til Tottenham-manager Mauricio Pochettino. Tottenham-manageren blir sett på en mann som på sikt kan levere trofeer, god fotball, utvikle egne spillere og ha en mye roligere fremtoning enn hva Mourinho har. The Suns sak er skrevet av avisas United-journalist, Neil Custis. Les saken her.

Mandag 8. februar:

17.51: I går videreformidlet vi ryktene om at United er interessert i å knytte til seg Atlético Madrids sportsdirektør Andrea Berti, som har en god relasjon med Mourinho-agent Jorge Mendes, til United. Vanligvis pålitelige Di Marzio var kilde, men ifølge Manchester Evening News er det ikke så rett frem som det der ble fremstilt, i alle fall. Ifølge lokalavisa planlegger nemlig United ikke å endre på klubbstrukturen i øyeblikket, og det blir gjort klart at Di Marzios kilde ikke kommer fra klubben.

17.04: Ever Banega er ikke så ofte i denne spalten lenger, men Superdeporte melder om United-interesse, ifølge blant andre Calciomercato. Sevilla ønsker å beholde ham, mens Inter og altså Manchester United ønsker å hente 27-åringen gratis i sommer, ifølge avisen.

Banega har 38 landskamper for Argentina.

08.00: Manchester City hevdes å ville gi Manchester United kamp om Southampton-vingen Sadio Mané.
Den 23 år gamle senegaleseren skal ifølge The Sun (krever innlogging) være villig til å forlate St. Mary’s til sommeren dersom kravet om en langtidskontrakt med en ukelønn på £125.000 innfris.

Powered by Labrador CMS