AS Roma v Ajax - UEFA Europa League Quarter Final: Leg Two

– Alt handler om Europa League for Roma nå

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld omtalte vi Romas store problemer i toppkampene i Serie A.

Mot de andre lagene på topp åtte av Serie A-tabellen – Inter, Atalanta, Napoli, Juventus, AC Milan, Lazio og Sassuolo – har nemlig ikke Roma vunnet en eneste gang. På 12 forsøk.

Dette er en av flere grunner til at Roma har falt fra i kampen om Champions League-kvalifikasjon, for den muligheten er nå svært liten. I tillegg begynner det etter ett poeng på de siste tre kampene å se vanskelig ut med kvalifikasjon til Europa League også, og det mest trolige nå er at det blir en kamp med det imponerende Sassuolo-laget om sjuendeplassen som kommer til å gi kvalifikasjon til nyvinningen Europa Conference League.

Aller helst vil Roma selvsagt spille i Champions League, og i så fall må I Giallorossi vinne Europa League.

– Alt handler om Europa League for Roma nå. Det er den eneste veien til Champions League, og basert på laguttak og innsats i Serie A om dagen, ser det ut til at de er villige til å risikere sjuendeplassen for å øke sjansene for å gå hele veien i Europa League, sier kommentator Even Braastad til united.no.

Cagliari Calcio v AS Roma - Serie A
KOMMER TIL Å PRIORITERE CHAMPIONS LEAGUE: Roma-trener Paulo Fonseca.

Braastad kommenterer Serie A for Strive, og har podkasten Støvelball som handler om italiensk fotball.

Han tror ikke Roma blir noen enkel motstander for United.

– De har hatt mange imponerende kamper i Europa denne sesongen, med mindre svingninger i prestasjonene enn i Serie A. De hvilte noen viktige brikker i helgens tap mot Cagliari, så jeg har troen på de kan slå godt fra seg også mot Manchester United.

LES OGSÅ: Sparte stjernene i Smalling-comeback

Roma vant Europa League-gruppen mot Young Boys, CSKA Sofia og Cluj uten problemer. I de to første utslagsrundene ble Braga og Shakhtar Donetsk slått ut, og i begge rundene vant Roma både hjemme og borte – til sammen 5-1 i begge rundene. Videre vant de borte mot Ajax, før de var noe heldige som spilte 1-1 hjemme mot nederlenderne.

AS Roma v Ajax - UEFA Europa League Quarter Final: Leg Two
VIKTIG MÅL: Edin Dzeko scorer mot Ajax i kvartfinalen.

De andre EL-semifinalistene er også avhengige av å vinne

Roma er ikke den eneste Europa League-semifinalisten som trenger å vinne turneringen.

Heller ikke Arsenal eller Villarreal kommer nemlig til å spille Champions League-fotball i 2021/22-sesongen, unntatt om de løfter troféet i Gdansk i slutten av mai.

Akkurat den motivasjonsfaktoren mangler Manchester United, men forhåpentligvis er lysten på et trofé uansett stor nok i spillergruppa til at det ikke blir dette som blir avgjørende denne våren.

Roma er en klubb som har forventninger om å være et av storlagene i Serie A, og da vil Champions League-kvalifikasjon åpenbart være viktig både økonomisk og rent sportslig.

At Roma etter de skuffende resultatene i det siste ikke henger helt med i kampen om Champions League-kvalifikasjon, er uansett ikke noen stor overraskelse ifølge Braastad.

– Forventningene til Roma var ganske dempet i fjor sommer. De fleste tippet de rundt 7.-8. plass.

Det er akkurat der de ligger – og nå er det opp til Manchester United å sørge for at de ikke finner vei inn i Champions League gjennom bakveien.

MÅLET: Champions League-spill til vinneren gjør Europa League ekstra viktig for Uniteds tre konkurrenter. For United handler det bare om Europa League-troféet i seg selv.

Powered by Labrador CMS