– Min situasjon har ikke endret seg

MANCHESTER: Louis van Gaal fikk nok en gang spørsmål om sin egen fremtid i United.

Publisert Sist oppdatert

Det var en meget skuffet United-manager som møtte pressen etter Europa League-exiten og nå innrømmer Van Gaal at United trolig må slå Manchester City på søndag for å holde liv i Champions League-drømmen.

– Jeg er alltid under press

Men den hardt pressede nederlenderen vil ikke være med på at presset på ham har økt etter at Uniteds europacup-eventyr er over for denne gang.

– Det var et press på oss i dag, men det er ikke uvanlig. Det er alltid press på både spillere og manager i Manchester United. Vi vet det og kan håndtere det, sier Van Gaal.

United-manageren var skuffet etter 1-1 mot Liverpool på Old Trafford, men var tydelig på at han ikke kunne be om mer av spillerne sine.

– Jeg er verken sint eller frustrert, men stolt over laget som ga absolutt alt. Fansen verdsatte det og applauderte laget av banen. Vi spilte slik Liverpool gjorde i den første kampen. Vi skapte mange sjanser, men tok ikke vare på dem. Så får vi et baklengs de siste sekundene før pause, det var akkurat det vi ikke trengte. Det målet var forskjellen. Alle visste at vi da måtte ha tre mål og at det var veldig vanskelig, sier Van Gaal.

– City kan bli vendepunkt

Van Gaal valgte å bytte inn to forsvarsspillere og en defensiv midtbanespiller da United trengte tre mål, men sier han ikke hadde noe valg.

– Noen etterlyste Memphis, men jeg måtte bytte spillere som var slitne. Vi la om stilen etter pause. Jeg satset på mann mot mann over hele banen med Fellaini på topp. Vi skapte sjanser, men tok ikke vare på dem. Jeg håper kampen mot City kan bli et lite vendepunkt i jakten på Champions League, legger han til.

Skaden skjedde for en uke siden

United måtte ta igjen 0-2 etter den pinlige forestillingen på Anfield for en uke siden. I en kamp der kun David de Gea fikk godkjent for innsatsen, gjorde United jobben svært vanskelig for seg selv.

For vanskelig skulle det vise seg

United var bare snaue ti minutter unna å bli slått ut av FA-cupen i helgen mot West Ham og både United og Van Gaal trengte en positiv opplevelse mot Liverpool.

Og etter en drøy halvtimes spill så det ut til at den hardt pressede nederlenderen skulle få akurat det.

smalling clyne liverpool
OVER OG UT: Chris Smalling og Manchester United klarte bare 1-1 hjemme mot Nathaniel Clyne og Liverpool og er ute av Europa League.

Anthony Martial dro seg forbi Nathaniel Clyne som i sin tur spente ben på franskmannen. Det påfølgende straffesparket banket Martial i mål.

Med 1-0 var halve jobben gjort, og United fikk flere sjanser til å gå opp til 2-0. Ingen sjanse var større enn den Marcos Rojo fikk etter pasning fra Fellaini, men argentineren satte ballen på feil side av Simon Mignolets stolpe.

Men Liverpool hadde definitivt sine sjanser de også.

Daniel Sturridge knallet et frispark i tverliggeren, og Jordan Henderson brant alle store sjansers mor alene med De Gea.

Da Liverpools scoring så kom bare sekunder før pause så var det slett ikke ufortjent. Philippe Coutinho ble frispilt av Can, driblet seg lekende lett forbi en svimmel Guillermo Varela og lobbet ballen elegant over David de Gea.

Da var i realiteten løpet kjørt.

Bittert ja, men absolutt ikke ufortjent.

– Spillerne ofret alt i dag. Jeg har mange slitne spillere nå. Vi måtte også jage kampen mot West Ham på søndag og det koster krefter, forklarer Van Gaal.

-Magi fra Coutinho

Liverpool-manager Jürgen Klopp var forståelig langt blidere enn sin United-kollega Van Gaal.

– Vi visste United ville få en reaksjon etter sist, og de var mye mer intense enn på Anfield. Vi hadde litt problemer med andreballer før pause, men da vi fikk litt mer tid på oss spilte vi bra fotball. Coutinho hadde et øyeblikks magi og det endret hele kampen, sier Klopp.

liverpool
SPIKEREN I KISTEN: Philippe Coutinhos scoring like før pause drepte alt håp om United-avansement.

Det var ikke på Old Trafford United tapte denne Europa League-dysten mot Liverpool, det gjorde laget sist torsdag med den tannløse forestillingen på Anfield.

Både Martial og Fellaini brant gode sjanser for United etter pausen, men United var aldri i nærheten av avansement etter Coutinhos scoring.

Mo slutten florerte feilpaningene og bare en opplagt De Gea forhindret at Liverpool ikke scoret mer enn det ene målet på Old Trafford.

Søndag venter City i byderby på Etihad, en kamp United trolig må vinne for å kunne nå neste sesongs Champions League.

For muligheten til Champions League-spill kommer definitivt ikke gjennom Europa League-seier.

Det «eventyret» fikk en brå, men ikke uventet, slutt

Powered by Labrador CMS