Fire mål på tre forsøk

Er det én mann som neppe lar seg skremme over at Zorya Luhansk er på vei til Old Trafford, så heter han Henrikh Mkhitaryan.

Publisert Sist oppdatert

Torsdagens Europa League-motstander fra Ukraina er ukjente for de fleste av oss, men ikke for Uniteds 27 år gamle, armenske midtbanemann. Han har møtt Zorya flere ganger tidligere og hatt dundrende suksess.

Etter å ha forlatt hjemlandet Armenia i 2009, dro Henrikh Mkhitaryan til ukrainske Donetsk, Luhansks naboby i det østlige Ukraina. Der skulle han tilbringe de neste fire årene, inntil karrieren tok  ham videre til tysk Bundesliga og Borussia Dortmund.

hm
HENRIKH MKHITARYAN – her i Shakhtars farger.

I Donetsk tilbrakte Mkhitaryan 13 måneder i byens nummer 2-klubb, Metalurg, men det var likevel først etter at  han i 2010 ble snappet opp av FC Shakhtar, provinshovedstadens store stolthet, at han omsider skulle få stå ansikt til ansikt med Zorya fra Luhansk.

Scoringsrekord på kjøpet

I løpet av 2012 og 2013 spilte «Micki» tre kamper mot divisjonskollegene fra nabobyen. Det resulterte i fire fulltreffere, tre oppskriftsmessige seire og 11-1 i målforskjell.
Mkhitaryans to scoringer mot Zorya i 2012/13 bidro også til at han endte sesongen med 25 mål, og ny scoringsrekord i ukrainske Premier League.

Når han nå tenker tilbake på disse oppgjørene, tipper vi at Henrikh Mkhitaryan går til torsdagens Europa League-kveld på Old Trafford med en god følelse i kroppen.
Måtte han bare få spilletid og dermed sjansen til å pynte ytterligere på sin personlige statistikk mot ukrainerne…

Powered by Labrador CMS