DARMIAN HOLDES IGJEN: Her er italieneren sammen med José Mourinho etter Europa League-finalen 24. mai.

– Sjefens plan var perfekt

STOCKHOLM: En følelsesladd Matteo Darmian møtte United.no i natt. – Denne triumfen var for alle ofrene hjemme i Manchester, sier italieneren.

Publisert Sist oppdatert

Det ble en fest, men Europa League-finalen ble aldri det nervedramaet mange hadde trodd på forhånd.

For 2-0-seieren reflekterte på mange måter en taktisk perfekt gjennomført kamp av Manchester Uniteds spillere og ikke minst av manager José Mourinho.

– En ekte lagseier

Like over midnatt, og nærmere halvannen time etter at United hadde sikret seg Europa League-troféet og dermed kvalifisert seg for Champions League neste sesong, var det en sliten, emosjonell men også lykkelig Matteo Darmian som snakket med United.no

Italieneren forklarer at José Mourinho og staben sørget for optimale forberedelser under svært vanskelige omstendigheter.

HEDRET OFRENE: Manchester Uniteds Europa League-mestere hedret ofrene etter terrorangrepet i Manchester. – Denne seieren var for dem, sier Matteo Darmian til United.no

– Trenerne sørget for å gi oss det rette mentale utgangspunktet for kampen. De hadde gjort grundige forberedelser ikke minst med tanke på at vi ikke hadde mange dager å forberede oss på, men vi var klare for å ta denne kampen både mentalt og rent taktisk. Mourinho sa at vi skulle gå ut og vinne dette troféet for ofrene etter tragedien i Manchester og dette er en seier for dem, for alle ofrene og deres familier, sier Darmian til United.no.

Han sier både oppladningen før kampen og etter var preget av terrorangrepet på Manchester Arena.

MESTER: Matteo Darmian spilte en strålende kamp på venstreback da United vant Europa League-finalen mot Ajax.

– Vanligvis ville en triumf i europacupen vært ensbetydende med en stor fest, men noe av gleden er naturligvis borte med tanke på det som skjedde. Men vi ønsket å gjøre byen stolt av oss og denne seieren deler vi med alle som ble rammet av tragedien i Manchester, sier Darmian.

Forsvaret fungerte perfekt

På forhånd var det store spenningsmomentet i finalen hvordan Uniteds forsvar ville håndtere Ajax sin farlige angrepstrio Bertrand Traore, Amin Younes og danske Kasper Dolberg.

Men nederlendernes angrepsrekke maktet sjelden og aldri å true Sergio Romero i United-målet, for i forsvar gjennomførte United en av sine desidert beste kamper for sesongen da det virkelig gjaldt.

– Alle spillerne ga alt i kveld, og nå er vi alle veldig lykkelige over å ha vunnet. Dette var en stor lagseier. Jeg synes du har rett, det fungerte veldig bra for oss i forsvaret, men vi fikk også god hjelp fra dem foran oss på banen. Alle sammen jobbet og ga alt for laget og for byen Manchester, sier Darmian til United.no

Nå venter Champions League neste sesong for United, en turnering klubben hører hjemme i, forklarer Uniteds italienske forsvarer.

Tidligere i år forklarte Darmian til United-Supporteren at han har veldig gode minner fra Uniteds Champions League-triumf fra 1999 da Ole Gunnar Solskjær avgjorde en av tidenes mest dramatiske finaler i turneringen på overtid.

Nå har Darmian selv vært med på å skrive historie for United som nå har vunnet samtlige turneringer det er mulig å vinne for klubben.

Nå venter landskamper

– Vi har levert en god prestasjon, en virkelig god prestasjon. Dette var et viktig trofé, så neste sesong er vi tilbake i Champions League. Denne klubben hører hjemme i Champions League, uten tvil, sier Darmian til United.no.

AVGJORDE KAMPEN: Matteo Darmian, Paul Pogba, Chris Smalling og Marcus Rashford gratulerer Henrikh Mkhitaryan med armenerens 2-0-scoring som i realiteten avgjorde finalen.

Nå drar flere av Uniteds spillere på ferie, mens andre, deriblant Darmian skal gjøre seg klar til viktige landskamper.

– Det har vært en lang sesong, med mange vanskelige kamper. Nå blir det fullt fokus på landskampene som venter og så skal det bli topp med en ferie der batteriene kan lades, smiler Darmian. 

Powered by Labrador CMS