Ti mål på sine siste elleve kamper

Lukaku på scoringslista, mens Matic var nære på.

Publisert Sist oppdatert

To United-spillere fikk A-landskamper fredag kveld.

Skottland 0–4 Belgia

Romelu Lukaku kom på scoringslista for Belgia mot Skottland i Glasgow. Et skotsk utspill ble snappet opp av Mousa Dembele, han ga den videre til Thorgan Hazard, som sendte ballen inn til Lukaku som hadde fått rom foran nesten helt åpent mål. Han ventet ut den ene forsvarsspilleren som stod på streken, og satte med det ballen enkelt i det ledige hjørnet – hans tiende mål på de siste elleve landskampene, noe som ifølge Sky Sports er flere landslagsmål enn samtlige skotske spillere som startet hadde til sammen.

Lukaku var også nære ved å score nok et mål på Hampden Park, men Craig Gordon i Skottland-buret hindret det, og Lukaku ble byttet ut i pausen siden tirsdagens kamp mot Island er viktigere – det er Belgias første Nations League-kamp.

Belgias innbyttere gjorde det godt, og Belgia vant til slutt hele 4-0 på den skotske nasjonalarenaen.

Scott McTominay kom aldri på banen, og Marouane Fellaini er sendt hjem med skade.

McTominays Skottland møter Albania i Nations League mandag kveld. Det bør bli mindre utfordrende enn dette.

Litauen 0–1 Serbia

Nemanja Matic spilte de første 82 minuttene da Serbia vant 1-0 borte mot Litauen.

Serberne har havnet helt nede i C-ligaen i Nations League, og der må de sies å være blant de største favorittene til å skaffe seg en billett til EM 2020 hvis de ikke skulle klare det gjennom den vanlige EM-kvalifiseringen. De er i gruppe med Litauen, Romania og Montenegro.

Mandagens kamp mot Romania er ventet å bli enda tøffere og avgjørende, og derfor stilte serberne tilsynelatende litt svekket – blant annet manglet Sergej Milinkovic-Savic fra start – men det ble en god start likevel i turneringen.

Matic traff ved en anledning stolpen, og Serbia hadde også ytterligere tre skudd som havnet i stengene – i tillegg til at Dusan Tadic hadde en straffebom i tillegg til straffesparket som avgjorde kampen.

England U18 3–0 Russland U18

Fredag ettermiddag spilte Englands U18-lag mot Russland i Limoges-turneringen der Mason Greenwood bidro godt til en god start på onsdag.

Siden denne kampen kom bare to dager etterpå, så ble det gjort flere endringer, og blant annet var både James Garner og nevnte Greenwood på benken.

Ethan Laird (bildet under) var derimot på banen, og United-forsvarsspilleren var attpåtil kaptein da England vant enkelt mot russerne.

PS. Det spilles kamper i Sør-Amerika natt til lørdag (skandinavisk tid). Vi kommer med en egen sak om disse kampene lørdag morgen.

Kosovo U21 1–1 Irland U21

Kieran O’Hara spilte hele kampen da Irlands U21-landslag spilte 1-1 borte mot Kosovo i en EM-kvalifiseringskamp.

Han virker ikke å ha hatt skyld i baklengsmålet.

Irland er nok ikke helt fornøyd med resultatet, og vil være revansjelystne når de får besøk av gruppeleder Tyskland på tirsdag.

Powered by Labrador CMS