Mulig motstander: Valencia

Publisert Sist oppdatert

Manchester United kan trekke FC Porto, AC Milan, Real Madrid, Shakhtar Donetsk, Valencia eller Celtic i torsdagens Champions League-trekning. Før det vil united.no ta en titt på de ulike lagene.

Over ser du hvilke andre lag vi har presentert, og nå er det altså Valencias tur.

United.no følger selvsagt torsdagens trekning fra 11.30.

Hjemlig serie

Valencia er videre i Champions League, men ligger faktisk helt nede på en 11. plass i La Liga etter 16 kamper. De står med seks seirer, tre uavgjorte og hele sju tap til nå.

De har vært svært variable, fra å starte sesongen med 1-1 borte mot Real, til et stygt 2-5-tap hjemme for Real Sociedad 1. desember. Da måtte også trener Manuel Pellegrini gå, og Ernesto Valverde kom inn.

Det sier sitt om stabiliteten at Valencia aldri har klart mer enn to seirer på rad i serien før de har måttet tåle en uavgjort eller et tap.

Champions League:

Valencia ble trukket i gruppe med Bayern München, BATE Borisov og franske Lille, og kom seg videre én kamp før slutt.

De startet gruppespillet med et 1-2-tap borte for Bayern, men fikk kontroll over egne skjebne etter tre seirer på rad etter det. Først ble Lille slått 2-0 hjemme, før BATE ble slått med 3-0 borte og 4-2 hjemme. Da det også ble 1-1 og poeng hjemme mot Bayern var avansementet sikret.

Valencia utfordret faktisk Bayern om gruppeseieren, men selv om de avsluttet med 1-0-seier borte mot Lille – og like mange poeng som Bayern – så endte de bak på interne oppgjør.

Stjernene

Roberto Soldado er den store stjernen, og han har nettet åtte ganger i La Liga denne sesongen. Selv om det selvsagt er 17 bak Lionel Messi i kampen om toppscorer-tittelen så er det bare fem spillere i Spania som har scoret mer denne sesongen. Soldado står med 11 mål på sine 13 siste kamper for Valencia.

Ellers har meksikanske Andres Guardado også spilt en viktig rolle for laget etter sin overgang fra Deportivo i sommer.

Av andre kjente spillere finner vi også Nelson Valdez (spiss fra Paraguay), den brasilianske landslagsspilleren Jonas, den argentinske landslagsspilleren Fernando Gago og den franske midtstopperen Adil Rami (spilte alle kamper for Frankrike i EM) i troppen.

Treneren:

Ernesto Valverde

48 år gamle Valverde hadde en fin karriere som spiller blant annet i Barcelona og Athletic Bilbao, og fikk også med seg én A-landskamp.

Trenerkarrieren inneholder også mye suksess.

Like etter at han la fotballstøvlene på hylla startet han trenergjerningen på juniornivå i Bilbao. Etter noen år på å lære seg yrket fikk han så sjansen som Bilbaos hovedtrener i 2003. I sin første sesong som hovedtrener ledet han laget til 5. plass og en plass i UEFA-cupen året etter. Året etter styrte han laget til UEFA-cupfinalen, selv om det ble tap for Sevilla i finalen.

I 2008 ble Valverde hentet til greske Olympiakos, hvor ha vant The Double på første forsøk, men en kontraktsuenighet endte i at han forlot klubben etter bare ett år. Dermed gikk ferden videre til Villarreal hvor han ikke gjorde det så bra, og fikk sparken, men da hadde de hissige grekerne fått tenkt seg. De hentet Valverde tilbake til Hellas , og han skaffet klubben nok et seriegull.

Men tidligere i år forlot han igjen grekerne, denne gangen av familiære grunner. 3. desember var han imidlertid tilbake, da som Valencia-trener. Hans førstekamp som Valencia-trener var bortekampen mot Osasuna 8. desember, og endte med en 1-0-seier. Deretter ledet han laget til en 2-0-seier borte mot samme lag i cupen noen dager etter, før det ble tap 0-1 i hjemmedebuten mot Rayo Vallecano i helga.

Så kan bare de kommende månedene avsløre om Valverde kan gjenta suksessen fra Bilbao og Hellas i Valencia.

Powered by Labrador CMS