erikt

– De viste at vi kan spille j**la bra fotball. Jeg håper spillerne nå forstår

Publisert Sist oppdatert

United-toget er i gang igjen. Om ikke helt tilbake på skinnene så peker det i alle fall riktig vei etter tre poeng og 2-1-seier mot Liverpool.

Erik ten Hag jublet selv vilt for 2-0-målet, og etterpå var han en glad mann.

– Selvsagt er vi glade. Jeg kjenner til rivaliseringen mot Liverpool, men det handler jo om ikke bare å levere dette mot Liverpool. Vi må ta med oss denne organiseringen og intensiteten til hver kamp.

Statistikkene fra kampen viste også at United løp 113,78 kilometer, mot Liverpools 110,6 kilometer. United-spillerne sprintet 155 ganger, mot Liverpools 104.

– Vi kan snakke om taktikk, men det handler jo om holdninger og vilje. Vi gikk ut med gode holdninger, vi snakket sammen, vi kjempet, vi var et lag, og da kan du se hva de får til. De viste at vi kan spille j**la bra fotball

Da reporteren beklaget for språket så sa også United-manageren «sorry».

– Jeg likte det godt, svarte Gary Neville lattermildt.

Se målene og høydepunktene fra kampen her:

 

Roste mange enkeltspillere

Så fortsatte United-manageren.

– Taktisk kan du også se at vi har noen våpen. Vi har fart foran, vi har Fernandes og Eriksen har pasningsfoten. Scott McTominay hadde også en glimrende kamp, balansen vår var god på midtbanen i dag, fortsatte han.

– Den siste uka har det handlet om at vi ikke bare skal snakke, men faktisk vise hva vi kan. Vi må være modige, gi hverandre alternativer

– United handler også om å vinne, men vi gjorde ikke det i de to første kampene, av ulike grunner. United handler imidlertid ikke om unnskyldninger, men å vinne – den standarden må vi sette hver dag, også på trening. Denne kampen viste at når vi har den viljen og disse holdningene så kan vi oppnå mye, men dette var bare starten. Vi må fortsette. Jeg mener også at vi kan spille mye bedre enn dette.

– Vi har en lang vei å gå. Vi må også lære oss å håndtere tilbakeslag, men på veien kan det også komme høydepunkter, som i denne kampen. Jeg håper imidlertid at spillerne nå forstår at basisen alltid må være laget og vilje til å krige.

– Hvis vi står samlet som lag så kan vi oppnå mye. Det er jeg overbevist om.

Lisandro Martinez og Tyrell Malacia fikk dermed sine første seirer i en tellende kamp med United.

– De gjorde det veldig bra, som hele laget. De forsvarte seg godt, de var tøffe, men de viste også ro.

– Akkurat det med ro er sentralt. Hvis vi kan vise litt mer ro, ha litt mer pasninger i laget, så kan vi straffe motstanderen enda mer.

Se oppsummeringen til Supporterklubbens Filtvedt og Valen her:

 

Ten Hag håper også at kampen var et steg i riktig retning for Jadon Sancho og Marcus Rashford, Uniteds målscorere.

– Jeg håper dette gir dem tro. De er lagets første forsvarere, og de jobbet veldig godt for laget. Samtidig så vi at de likevel kan være effektive når vi har ballen. Jeg var derfor glad for at de også scoret målene.

– Bruno Fernandes viste også lederskap, sammen med Raphaël Varane. De utgjorde en stor forskjell, men det er også det de må gjøre. Vi trenger imidlertid flere ledere hvis vi ønsker å bli et vinnerlag.

Han ville ikke snakke mer om vrakingen av Cristiano Ronaldo og Harry Maguire.

– Nei, de vil spille en rolle i fremtiden, også i nærmeste fremtid. De er fremragende spillere. Vi trenger en stall. Vi skal spille så mange kamper. Som manager må man imidlertid velge det man mener er best mulig lag til hver kamp. Dermed ble det dette laget i denne kampen, men i fremtiden kan andre spillere få sjansen.

Og om Casemiro, som ble presentert ute på Old Trafford før avspark?

– Vi sa at vi ønsker å få tak i de rette spillerne, og vi er overbevist om at vi fant rett spiller i Casemiro. Vi snakket om lederskap, og han kommer også med det. Han er så erfaren, han har vunnet så mye og han vil ta med seg det til laget. Mandag blir hans første dag på trening, men jeg vet ikke hvor nær han er å kunne spille. Jeg er imidlertid ganske sikker på at han er raskt inne på laget.

Flere saker fra kampen:

Powered by Labrador CMS