trioaa

Stjernene som manglet spiller heller ikke neste kamp

Publisert Sist oppdatert

Det ble en del diskusjon før Uniteds kamp mot Leeds i Norge om hva poenget var, fordi så mange førstelagsspillere manglet. Hvorfor skulle man da betale for å se United?

Vel, unggutta viste seg i alle fall frem da de avgjorde kampen med to flotte mål, samtidig som tilskuerne fikk Mason Mounts første kamp, comebacket til Lisandro Martinez og mange andre godbiter.

Etterpå sa Erik ten Hag også at verken Bruno, Rashford, Casemiro, Shaw, Garnacho eller noen av de som nå manglet grunnet ferie skal være med neste onsdag mot Lyon.

Det betyr at denne gjengen skal forsvare Uniteds ære enda mer. United må rett og slett bruke stallen innledningsvis i preseason, akkurat som de fleste andre lag gjør det.

– Kan ikke gå fra 0 til 100

Dette til tross for at de største stjernene returnerer etter ferie allerede lørdag.

– De færreste av dem vil spille den kampen i Edinburgh. Husk at dette er spillere som spilte så godt som alle kampene forrige sesong. Så har de hatt en pause, og da går man ikke fra null til hundre. Man må ta gradvis, og de trenger en god treningsuke etter å ha hatt ferie noen uker, sier Ten Hag til MUTV.

– Mot slutten av forrige sesong kunne vi jo spille med vårt sterkeste lag nesten hele tiden, og det er alltid målet, fortsatte han.

Det betyr nok at det blir en ny sjanse for målscorer Noam Emeran og Joe Hugill, samt norske Isak Hansen-Aarøen mot Lyon neste onsdag.

Se videosammendrag fra kampen her:

 

– Får se om det blir her eller på lån

Nordmannen fikk ros av sjefen.

– Det var en nydelig pasning fra ham før 1-0. Han er også med oss nå, men så handler det om å levere, utvikle seg, ta det neste steget, men vi får se om det blir her eller på et utlån. Den avgjørelsen tas senere, forklarte United-manageren.

isak322

– Mount vil forbedre oss

Manageren var godt fornøyd med sesongens første 90-minutter.

Først skapte de mest kjente navnene en haug med sjanser, men uten å score. Så skapte unggutta færre sjanser, men de satte til gjengjeld sine muligheter.

– To lag. To omganger. Men jeg var godt fornøyd med begge omganger. Vi kan se noe bra, ting vi har trent på det siste året. Det viser at fundamentet vårt er godt. Selvsagt er det også ting som kan bli bedre, men det er også normalt.

– Vi slet litt i starten av 2. omgangen, men etter hvert var vi ganske godt organiserte og hadde noen fine kombinasjoner etter pause, selv om presspillet vårt kunne vært bedre.

Han var også fornøyd med Mount, som altså spilte sin første United-kamp, mens han mente at Lisandro Martinez fortsatt har en vei å gå, etter at han onsdag gjorde comeback etter skaden han pådro seg mot Sevilla i Europa League.

– Mason (Mount) var strålende, men det var også å forvente. Han har så mange kvaliteter, og jeg er sikker på at vi får mye glede av ham.

mou343

– Det er fortsatt mulig å se at Lisandro er på vei tilbake etter skade, men han har jobbet hardt gjennom sommeren og det gode samspillet hans med Rapha(el Varane) var likevel synlig, sa Ten Hag.

Overfor Viaplay la nederlenderen til følgende:

– Mason Mount vil forbedre stallen vår, heve nivået.

– Jeg kan også si at vi jobber hardt med overganger, men som alltid – vi vil meddele dere når vi har noe å si på den fronten.

– Store øyeblikk

Men tilbake til om kampen betød noe?

Å slå Leeds blir aldri feil for United, selv ikke når laget har rykket ned.

For spillere som Hannibal, som var veldig aktiv, 18 år gamle Mainoo som viste mange kvaliteter, Noam Emeran som fikk to målpoeng, Hansen-Aarøen som fikk målgivende og for eksempel også Omari Forson som fikk sjansen med de beste betød nok dette ganske mye.

De drøye 25.000 tilskuerne fikk se en del av de beste, men også mange av de som er på vei opp i systemet. På norsk jord.

– Det er store øyeblikk for dem. De har gjort seg fortjent til litt spilletid, og her fikk de det på en fin arena, foran fine tilskuere og så leverte de scoringer og seier. Dette var veldig bra, konkluderte Ten Hag.

Hør bonus-podcast etter 2-0 mot Leeds, også med sitater fra Ten Hag:

Powered by Labrador CMS