Ten Hag pk ny

– Om Martínez blir klar? Jeg vet ikke, han feirer vel fremdeles i Buenos Aires

– Men også «Licha» vet at Premier League starter opp igjen for vår del 27. desember, påpeker United-manageren.

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag var i godt humør da han møtte pressen på Carrington fredag ettermiddag.

Laget hans er klare for kvartfinalen i ligacupen der League One-klubben Charlton venter på Old Trafford, men før det rettes fokuset på den neste Premier League-kampen mot Nottingham Forest 27. desember.

Manchester United Training Session
KLARE FOR FOREST: United-spillerne fikk ikke mye tid til å feire seieren mot Burnley og nå rettes fokuset mot Premier League-kampen mot Nottingham Forest.

LES RENE MEULENSTEENS SPALTE: «Martínez har vært strålende, men kan bli enda bedre i en ny rolle»

På spørsmål om han regner med at Lisandro Martínez blir klar til kampen var det en noe spøkefull Ten Hag som svarte media. 

– Jeg kan ikke svare på det spørsmålet nå. Han feirer vel fremdeles i en åpen buss  Bueno Aires. Jeg forstår at det er følelsesmessig veldig stort å vinne VM med hjemlandet ditt. Det er fantastisk og det er det største du kan vinne. Men også «Licha» vet at Premier League-sesongen starter opp igjen 27. desember, sier Ten Hag med et smil.

Maguire fremdeles usikker

Det hersker også en viss usikkerhet om Raphaël Varane blir klar til kampen mot Forest, selv om Ten Hag regner med å ha begge VM-finalistene tilbake på Carrington ganske snart.

Og det trengs, for Harry Maguire, som måtte stå over mot Burnley i ligacupen, er fremdeles syk og høyst usikker til Forest-kampen.

– Jeg kan ikke si så mye om det fordi Harry er syk. Jeg vet ikke hvordan sykdomsutviklingen hans vil bli. Vi får se de neste dagene om han vil være tilgjengelig mot Forest, sier Ten Hag.

Mot Burnley var det Casemiro som vikarierte på stopperplass med stort hell. United.no kåret brasilianeren til banens beste i vår spillerbørs, men det er neppe der Ten Hag ønsker å bruke Vasemiros kvaliteter på sikt.

Everton FC v Manchester United - Premier League
SNART TILBAKE: Erik ten Hag gir sine instrukser til Lisandro Martínez før bortekampen mot Everton tidligere i sesongen. Ten Hag håper å ha den nybakte verdensmesteren tilbake så snart som mulig.

Det som i alle fall er sikkert er at Ten Hag jakter en ny seier mot når Nottingham Forest gjester Old Trafford. Kun tre poeng vil være godt nok mot det nyopprykkede Forest-mannskapet som kjemper for å overleve.

– Konkurransen er tøff mellom alle klubbene som kjemper i toppen. Vi må kjempe i hver eneste duell for å få poeng, men jeg ser også på prosessen og hvordan vi presterer. Resultatene er viktige, men prosessen må utvikle seg i riktig retning og gjør den det har vi en god sjanse til å bli blant de fire beste, påpeker Ten Hag.

– Aksepterer presset

Erik ten Hag ble spurt om han merker presset for å ta United tilbake i Champions League denne sesongen. Nederlenderen svarte bekreftende, men påpekte at det er et press han lever fint med.

– Jeg aksepterer det presset som ligger der om å bli blant de fire beste. Men det er også press på managerne i Chelsea og Newcastle. Det er press på alle. Slik må det være når du kjemper om troféer. Vi har en plan for å kontrollere enkeltspillernes belastninger.

– Alle har ulike og individuelle planer fordi spillerne har ulik fysikk og alder, men alle må være klare nå. Alle må akseptere det. Det er ikke noe som er enkelt i toppfotballen, men vi må fremstå klare og tydelige, slår Ten Hag fast. 

gakpo332
LINKET TIL UNITED: Erik ten Hag ville ikke kommentere Cody Gakpos navn spesifikt, men påpekte at det var mange gode spillere i VM.

Nederlenderen røpet også at han ikke regner med å ha Jadon Sancho tilbake til kampen mot Nottingham Forest.  

Ten Hag ble også spurt om det er noe nytt rundt den angivelige interessen for Cody Gakpo etter Qatar-VM.

På det spørsmålet svarte 52-åringen kort og smilende:

– Det var mange gode spillere i VM.

Powered by Labrador CMS