rangnicktenhag2022k

– Jeg ser frem til å bli kjent med ham

Ralf Rangnick er fortsatt sikker på at United kan returnere til toppen i løpet av de neste overgangsvinduene, om en henter riktig type spillere.

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag er i London, og er ventet å være på søndagens bortekamp mot Crystal Palace.

På pressekonferansen før den kampen ble Ralf Rangnick ikke uventet igjen spurt om han har snakket med Ten Hag.

– Vi har vært i kontakt via WhatsApp. Forhåpentligvis har vi sjansen til å møtes ansikt til ansikt i løpet av helga, eller senest mandag morgen. Jeg ser frem til å snakke med ham ansikt til ansikt, og å bli kjent med ham.

BBCs utsendte lurte på om Rangnick kunne si noe om hvor frustrerende denne perioden som United-manager har vært.

– Jeg mener vi har snakket ganske lenge om dette på de siste pressekonferansene, og jeg mener vi må dele opp periodene i ulike bolker: Siden vi røk ut [av Champions League] mot Atlético, som var et hardt slag, så har vi mistet selvtillit og energi i laget. Frem til det synes jeg at vi stabiliserte laget defensivt, sammenlignet med det laget som slapp inn fire mål borte mot Watford. Frem til den Atlético-kampen var vi mye mer stabile defensivt. Vi hadde også noen kamper hvor vi scoret mål og spilte godt. Men dette skjedde ikke på en bærekraftig måte. Enten hadde vi problemer med å score mål, eller så hadde vi problemer med å unngå baklengsmål. Dette handler om selvtillit, litt om mentalitet, lagfølelse og samhørighet. Vi var ikke gode nok på de områdene, og det at vi ikke klarte å utvikle en bestemt type lagånd som kunne hjulpet oss selv i de vanskelige delene av en kamp, dette er for meg det største problemet.

LES OGSÅ: – Det kommer til å være en del spillere som mangler

ronat
AVGJØRENDE TAP: Ralf Rangnick mener at United var et annet lag før tapet mot Atlético Madrid.

Så kom det et nytt spørsmål om Erik ten Hag, nemlig hva Rangnick vil si til Ten Hag at er det positive med ståa i United.

– Jeg mener fortsatt sterkt at det er en kjerne av spillere som er gode nok til å spille for denne klubben, og forhåpentligvis vil de fleste av de spillerne fortsatt være her neste sesong. Om styret, Erik, speideravdelingen – og jeg vil hjelpe dem med alle utfordringer jeg kan hjelpe til med – bringer inn spillere med riktig mentalitet og kvalitet, så er jeg trygg på at vi vil være i stand til å bringe denne klubben ikke bare tilbake på sporet, men også tilbake til toppen. Det er dette alt handler om de neste ukene. Kanskje vil det ikke være mulig i løpet av ett overgangsvindu, men jeg er ganske sikker på at det kan skje i løpet av to eller tre vinduer.

Avslutningsvis ble Rangnick spurt om han vet mer om egen rolle etter å ha snakket med Ten Hag.

– Ja, vi snakket i detalj om det, om alle de ulike områdene hvor jeg kanskje kan være til hjelp. Det er ikke så enkelt – eller så vanskelig [her brukte han trolig bare feil ord først, journ.anm.] – å vite hvor dette kan være. Jeg mener vi viste det i løpet av de siste 15 årene med både Hoffenheim, Salzburg og Leipzig at selv i klubber som ikke er så prominente som Manchester United er det mulig å identifisere, utvikle og til og med på et tidspunkt selge spillere – og jeg vet at Manchester United vanligvis ikke bør være en selgende klubb, men mer en klubb som utvikler og kjøper.

– Det som er det viktigste er at klubben finner spillere som har United som neste logiske karrieresteg for å utvikle seg sportslig. Om det skjer, så er jeg mer enn trygg på – og jeg kan også oppmuntre fansen med – at vi kommer til å bringe Manchester United tilbake til toppen.

rangnick060522o
OPTIMISTISK: Ralf Rangnick har tro på Uniteds fremtid.

 

Powered by Labrador CMS