eriktenhag1

– Jeg er positiv, for United har fått en av de beste trenerne i Europa

Ralf Rangnick legger ikke skjul på at det er åpenbare problemer og utfordringer som må adresseres, men mener samtidig at Erik ten Hag vil ha gode muligheter til å lykkes på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Fredag bekreftet Rangnick selv at han blir ny landslagssjef for Østerrike, og at jobben skal kombineres med konsulentrollen i United.

Etter sesongen kommer Ajax-trener Erik ten Hag inn portene på Old Trafford, og det er lett å få inntrykk av at det er et kaos som venter Ten Hag fra første dag.

– To ting som må kombineres

Rangnick selv har vært ganske frittalende om hva han mener er Uniteds problemer, ikke minst med tanke på spillerlogistikk.

Likevel er det rutinerte tyskeren ganske optimistisk på Manchester Uniteds vegne før Ten Hag kommer til klubben.

rangnicknoeatenkepa090422
IKKE HELT ETTER PLANEN: Ralf Rangnicks tid som manager i United vil ikke bli husket for de gode resultatene. Rangnick skal imidlertid være med videre i en konsulentrolle for å sørge for at rekrutteringsarbeidet blir bedre.

– Det er åpenbart at det er problemer som må løses og angripes. Men jeg er positiv. I Erik ten Hag har United fått tak i en av de beste trenerne som er tilgjengelig, og en av de beste trenerne i Europa. Nå vil det handle om rekruttering og hvordan laget trenes og ledes. Disse to aspektene er de viktigste. Kan de kombineres vil fansen, og dere i media, se et annerledes lag med en annen og bedre fotball, sier Rangnick på pressekonferansen før mandagens møte med Brentford.

Kan sette uønskede rekorder

Rangnick har gjort en solid jobb med rekrutteringen i mange av klubbene han har vært i, og gir også klart uttrykk for at rekruttering nå er den viktigste jobben for ham.

– At vi bringer inn best mulige spillere er etter min mening det viktigste punktet. Å snakke om det, og om hvem det kan være. Det handler ikke bare om å identifisere de spillerne, det handler også da om å møte dem, og å overbevise dem om å komme til denne klubben selv om vi ikke kommer til å spille i Champions League. Det er dette jeg ser på som den viktigste biten, og også å identifisere topptalenter til akademiet. Dette er det viktigste for meg de neste ett eller to årene, sier han. 

Ajax Training Session and Press Conference
TØFF JOBB VENTER: Erik ten Hag vil få hendene fulle fra første dag i United. Nederlenderen må bruke sommeren godt sammen med ledelsen når nye spillere skal identifiseres og hentes.

Det er ingen tvil om at det er en betydelig jobb som venter Ten Hag i United.

Etter poengdelingen mot Chelsea, kan Manchester United nå maksimalt få 64 poeng denne sesongen. Det vil i så fall være tangering av den laveste poengsummen United har fått i en Premier League-sesong, og den «rekorden» stammer fra 2013/14-sesongen. 

Med en målforskjell på kun to plussmål er det også en mulighet for at United for første gang i Premier Leagues historie vil ende sesongen med negativ målforskjell.

Powered by Labrador CMS