– Det vil koste rundt 10 millioner pund å kjøpe Pochettino ut av kontrakten nå

Publisert Sist oppdatert

Dagen etter at Ole Gunnar Solskjær ble avskjediget som United-manager er det Mauricio Pochettino som ifølge engelske medier er klubbens førstevalg som nordmannens erstatter.

BBCs United-korrespondent, Simon Stone, meldte mandag formiddag at Paris Saint-Germain-treneren i motsetning til tidligere rapporter kan være tilgjengelig umiddelbart.

Det samme melder Daily Mail.

– Pochettino står klar hvis Manchester United tar kontakt og er forberedt på å gi seg som PSG-trener for å returnere til Premier League etter at Solskjær fikk sparken, skriver Chris Wheeler.

I tillegg har også Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News og David McDonnell fra Daily Mirror nå skrevet det samme. Ifølge McDonnell vil United måtte betale rundt 10 millioner pund i kompensasjon for å få Pochettino nå, mens den summen vil omtrent halveres til sommeren.

Det betyr i så fall at Manchester United kan slippe å ansette en midlertidig manager.

Årsaken til at Pochettino skal være villig til å gi opp jobben i PSG til fordel for en retur til Premier League som United-manager handler om at 49-åringen ganske enkelt ikke trives i Paris.

Forholdet til sportsdirektør Leonardo skal ikke være det beste, og som manager ønsker Pochettino i større grad å være involvert i de store avgjørelsene som tas.

Til tross for at han sitter på verdens største stjernegalleri med Lionel Messi, Neymar og Kylian Mbappé, skal Pochettino også være misfornøyd med balansen i laget.

Pochettino vant den franske cupen i sin første sesong, men endte på andreplass i Ligue 1 bak Lille. I skrivende stund topper de tabellen med et solid forsprang på elleve poeng.

Tirsdag og onsdag vil Pochettino være i Manchester, da PSG møter Manchester City i Champions League.

Manchester United skal ikke ha tatt kontakt med argentineren foreløpig, ifølge de engelske kildene, men franske Foot Mercato melder derimot at det er kontakt mellom Pochettino og United. 

Duncan Castles melder også i Daily Record om samtaler (uten å spesifisere hvem nøyaktig som snakker med hvem). Castles har tidligere skrevet i The Sunday Times om Zidane-interesse, men skriver nå at Pochettino er den foretrukne kandidaten, og at samtaler er i gang om å kjøpe 49-åringen ut av PSG-kontrakten etter at Old Trafford-hierarkiet skal ha blitt oppmuntet av hvor raskt Pochettino signaliserte sin intensjon om å forlate PSG.

Franske RMC (vanligvis treffsikre) skriver at det ikke er noen hemmelighet at Pochettino synes PSG-miljøet er vanskelig å jobbe i, og de avviser ikke muligheten for at Premier League kan friste Pochettino igjen. Samtidig skriver de også at Pochettino ikke har bedt om å forlate klubben, og at United ikke har vært i kontakt med PSG for å forhandle.

Crvena Zvezda v Tottenham Hotspur: Group B - UEFA Champions League
ØNSKET: Mauricio Pochettino skal være Manchester Uniteds førstevalg som klubbens nye manager.

En dominoteori fra flere handler om at Pochettino kan slippes til Manchester United dersom Zinedine Zidane, som skal ha takket nei til å gå i forhandlinger med United, tar over som PSG-trener.

Andrevalget på Old Trafford skal være Erik ten Hag.

Nederlenderen skal også være interessert i United-jobben, ifølge Times, men ønsker å fullføre sesongen med Ajax. Ten Hag omtalte det som et «rart spørsmål» da han ble bedt om å kommentere saken på søndag og sa at hans fokus er på Ajax.

Dersom United må ansette en midlertidig manager skal Laurent Blanc, Steve Bruce og Ralf Rangnick være potensielle alternativer.

I søndagens pressemelding opplyste klubben at Michael Carrick leder laget i de neste kampene. Først mot Villarreal på tirsdag, og sannsynligvis også mot Chelsea og Arsenal.

Klubben skal etter eget utsagn ansette en midlertidig manager og deretter finne en permanent løsning.

Disse rapporteres som aktuelle:

Mauricio Pochettino
Den fremste kandidaten. Har uttrykt interesse for å bli United-manager etter sesongen, ifølge The Times. Kan ifølge BBC være klar til å gå inn i jobben allerede nå. Forholdet mellom ham og Sir Alex Ferguson trekkes fram som en fordel. Stadig koblet til United. Enn så lenge hovedtrener i Paris Saint-Germain, men ifølge Goal.com er ikke Pochettino tilfreds med samarbeidet med sportsdirektør Leonardo. Han ønsker i større grad å være involvert i de store avgjørelsene som tas.

LES OGSÅ: «Å se til Frankrike vil være smart»

Erik ten Hag
Også interessert i United-jobben, ifølge Times, men ønsker å fullføre sesongen med Ajax. Omtalte det som et «rart spørsmål» da han ble bedt om å kommentere saken på søndag og sa at hans fokus er på Ajax.

Zinedine Zidane
Skal være Glazers førstevalg, men har ifølge BBC takket nei til å gå i forhandlinger. Ønsker ikke å avbryte sitt sabbatsår, og skal også være aktuell for PSG.

Luis Enrique
Spanjolen lurte på om det var 1. april da han søndag ble spurt om United-jobben. Ifølge Fabrizio Romano har ikke Enrique planer om å slutte som Spanias landslagssjef. Skal visstnok være ønsket av Cristiano Ronaldo.

Brendan Rodgers: Blant de første som ble koblet til jobben da Solskjær strevde. Mandag morgen melder The Sun at United har tatt kontakt med Rodgers, uten at de har noen detaljer å komme med utover det. Har imidlertid sitt å stri med selv i Leicester om dagen.

Julien Lopetegui: Et navn spilt inn av agent Jorge Mendes, ifølge Manchester Evening News. Trener for Sevilla.

Laurent Blanc: Kan være aktuell som vikar ut sesongen. Skal ha vært en av kandidatene da Solskjær fikk jobben.

Steve Bruce: Nevnes mandag morgen. Skal ifølge Andy Mitten være villig til å gå inn i en midlertidig rolle.

Ralf Rangnick: Kan være aktuell som vikar ut sesongen. Godt likt av Ed Woodward. Avslo visstnok en lignende rolle for Chelsea da Frank Lampard fikk sparken. Ansatt i Lokomotiv Moskva-systemet.

Ruben Amorim: Et navn som dukket opp sent søndag kveld i Telegraph. Skal være en mulig midlertidig løsning. Amorim har ledet Sporting CP siden mars 2020 og vant den portugisiske ligaen med gamleklubben til Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes forrige sesong.

Wayne Rooney: Blitt nevnt som en joker, men sa selv søndag kveld at han er uaktuell.

Powered by Labrador CMS