tennpoch

Engelsk United-journalist: – Ten Hag har vunnet duellen mot Pochettino

Erik ten Hag er treneren Manchester United ønsker seg som sin neste manager ifølge Neil Custis.

Publisert Sist oppdatert

I jakten på klubbens neste permanente manager skal Manchester United ha gjort en rekke grundige undersøkelser for å kartlegge alle aspekter ved alle kandidater før de bestemte seg for hvem de skulle gå for.

I lang tid har engelske medier vært samstemte om at det har stått mellom Ten Hag og Mauricio Pochettino. I tillegg skal Thomas Tuchel ha dukket opp på radaren som en følge av usikkerheten som råder på Stamford Bridge.

Nå skal valget være tatt.

– Etter mange uker med kartlegging mener Manchester United at Ten Hag er mannen som i løpet av de neste fem årene kan lede United tilbake i toppen av engelsk fotball, skriver Custis.

ALT OM TEN HAG: (+) I Ajax har de aldri sett maken

The Sun har et tvilsomt rykte i England, men Custis har vært først på flere United-nyheter de siste årene – blant annet da Ole Gunnar Solskjær fikk jobben som permanent manager og da han fikk sparken tre år senere.

Manchester United skal ha et mål om å kunne annonsere Ten Hag som klubbens nye manager før sesongen er over. Det er imidlertid ingenting som tyder på at partene har vært i dialog om en ansettelse ennå. Det må også inngås en avtale med Ajax, da Ten Hags kontrakt løper til 2023.

Årsaken til at United ikke kastet seg over Tuchel skal være en skepsis til hvorvidt tyskeren faktisk vil være tilgjengelig. Med et pågående eierskifte skal klubben ifølge Custis ha vært bekymret for at en ansettelse kunne drøyd til sommeren.

Julen Lopetegui og Luis Enrique skal også ha stått på ønskelisten United utarbeidet, ifølge Sky Sports.

Ajax Amsterdam v FC Midtjylland: Group D - UEFA Champions League
– FØRSTEVALGET: Erik ten Hag skal være treneren Manchester United ønsker seg ifølge The Sun.

Både The Sun og Sky Sports skriver at Ralf Rangnick har vært en del av prosessen. Den nåværende managervikaren går inn i en konsultasjonsrolle etter sesongen.

Ifølge Sky Sports er ikke tanken at Rangnick vil operere som en sportsdirektør. Ideen er derimot at tyskeren skal dele sine erfaringer om innovasjon, speiding og klubbutvikling – ikke bygge opp alt på egen hånd. Som konsulent vil Rangnick ha en viss uavhengighet i sitt arbeid og ikke være like tett knyttet til prosessene som det fotballdirektør John Murtough er.

Én av Rangnicks første oppgaver vil være å gjøre en analyse av spillerstallen før sommerens overgangsvindu. Ikke bare taktisk og teknisk, men også med hensyn til spillernes karakter, ifølge Sky Sports.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS