tennpoch

Derfor ble det Ten Hag og ikke Pochettino

Publisert Sist oppdatert

Flere engelske medier, deriblant The Athletic, The Times og The Telegraph, skriver fredag inngående om Uniteds managerjakt.

Der er det naturlig nok flere interessante påstander om managerjakten, og også om mulige spillere på vei inn.

Fem navn ble sjekket ut

Erik ten Hag skal ha vært favoritt helt siden januar, men samtidig var United, som rapportert, i direkte kontakt også med Sevilla-trener Julen Lopetegui og Mauricio Pochettino.

United skal også ha hatt uformelle sjekker med Spania-trener Luis Enrique, men la bort hans navn da det ble helt klart at det var totalt uaktuelt for ham å forlate den jobben før fotball-VM i november var ferdigspilt.

United fikk opprinnelig også positive tilbakemeldinger på at Thomas Tuchel skulle være interessert i en prat, men de viste seg feilaktige. Dermed forsvant hans navn også fra lista.

Innvendingene mot Pochettino

Mauricio Pochettino skal ha trodd at han lå godt an. Hvordan United-laget skulle se ut neste sesong ble også diskutert mellom ham og United-menn og ifølge mellommenn var jobben en stund hans å miste.

Det viste seg imidlertid å være feil, og mye av dette handlet om Paris Saint-Germain som klubb – og selvsagt også Pochettinos arbeid i Frankrike.

Ett problem var altså PSG, som var ute etter å spare penger på den forventende Pochettino-sparkingen, ved å gå i samtaler med United.

United visste også at de, hvis de tok kontakt først, ville gi PSG en fordel. Mens Ten Hag bare kostet et par millioner å kjøpe ut av Ajax så skal PSG ha vært ute etter å spare så mye som mulig av de 17 millionene de må betale for eventuelt å sparke Pochettino.

Det er kanskje ikke de store summene, men sånn sett var prisforskjellen mellom de to managerne altså betydelig.

Samtidig skal Pochettino selv ha følt at han ikke kunne presse på for å komme seg til United, blant annet fordi han da ville føle seg underlegen i eventuelle kontraktsforhandlinger.

pochme

United skal også ha vurdert at det var en viss sjanse for at problemene Pochettino har slitt med i Paris også ville vise seg i United, blant annet på grunn av spillermakt.

Det ble i en periode hevdet i engelske aviser at Uniteds spillergruppe ønsket Pochettino, noe som da noe spøkefullt blant en del ble brukt som en grunn for å gå for en annen manager.

Internt ble dette faktisk også diskutert, siden spillermakten har vært så sterk helt siden Sir Alex ga seg som manager.

Til slutt unngikk visstnok United-ledelsen helt å involvere spillergruppa i managerjakten.

Imponerte på alle fronter

United skal ha falt ned på Ten Hag som det rette valget også etter omfattende bruk av data, ikke minst også data på penger brukt på spillere etc, og ikke minst hvordan han hele tiden klarer å utvikle spillere.

All uroen over at engelsken hans var dårlig og hvordan han fremstod skal ha forsvunnet da partene møtes i Amsterdam 21. mars. I stedet ble United-ledelsen imponert etter hver eneste prat.

Da Ten Hag til slutt også pratet med Glazers, så skal både Ten Hag og Glazers ha vært fornøyd med de samtalene.

Dermed var det ikke lenger tvil.

AFC Ajax Training Session and Press Conference

Ten Hag skal selvsagt ha diskutert mulige spillere inn i samtalene med United, men hans fokus vil fra nå av og ut den nederlandske sesongen være på det som skjer med Ajax.

Wayne Rooney skal forresten også, som rapportert ha blitt kontaktet angående en mulig rolle som assistent, men tilbakemeldingen fra Rooneys representanter var at han kun var interessert i jobben som manager selv.

Samtidig skal United ha fått nok informasjon til å gå videre i spillerjakten.

Flere kjente navn på lista

To midtbanespillere og en spiss – og muligens en kantspiller og stopper. Det skal være posisjonene United vil forsterke nå som Erik ten Hag er på plass.

Navn som nevnes i en større sak fra The Telegraphs James Ducker og Sam Wallace er Kalvin Phillips (Leeds), Aurelien Tchouameni (Monaco), Yves Bissouma (Brighton), Ruben Neves (Wolves) og John McGinn (Aston Villa).

United skal, som united.no har fortalt før, ikke være interesserte i å bli med på de enorme summene West Ham ønsker for Declan Rice.

United.no vet også at United, på grunn av den høye prisen på Rice, skal ha speidet på Monacos Tchouameni i hele denne sesongen.

Lengre frem i banen nevnes også Darwin Nunez (Benfica), Arnaut Danjuma (Villarreal), Christopher Nkunku (RB Leipzig), og Antony (Ajax).

På stopperplass nevnes Lisandro Martínez (Ajax) og Matthijs de Ligt (Juventus, tidligere Ajax).

Samtidig vil Donny van de Beek, som Ten Hag hadde stor suksess med i Ajax, selvsagt hentes hjem igjen, for å se om han nå kan lykkes med United-trøya på.

Det har vært ulike rapporter om sommerens pengebruk, men så langt må vel united.no si at rapportene om at det ikke blir en enorm pengebruk virker mer troverdige enn de som nevner 200 millioner pund (eller mer) i mulig pengebruk.

The Times’ troverdige journalister skriver fredag om et mulig overgangsbudsjett på 120 millioner pund, noe som virker mer sannsynlig.

United-styret har forresten lenge fått klare rapporter fra Ralf Rangnick om at en gjenoppbygging av United må til, men de skal ikke nødvendigvis selv være enig i at så mye som 10 nye spillere må inn.

Uniteds egne vurderinger skal være at spillere som De Gea, Varane og Fernandes er verdensklasse-spillere. Rundt disse er håpet at Ten Hag klarer å utvikle McTominay og Rashford til et høyere nivå enn de har vært på før. Det forventes at Jadon Sancho utvikler seg videre til en verdensstjerne, og bakfra banker spillere som Elanga, Hannibal og Garnacho på døra.

Det skal være utgangspunktet når Ten Hag overtar United-skuta i juni.

Powered by Labrador CMS