shawtenhag140123b

– Jeg er veldig fornøyd med utviklingen hans

Erik ten Hag er svært fornøyd med Luke Shaw – både som venstreback og midtstopper. Han tror også at det er flere spillere i stallen som er kapable til å spille i flere posisjoner.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld spiller United mot Crystal Palace på Selhurst Park. Forrige gang United spilte der, så satt Erik ten Hag på tribunen for å se sin nye klubb i aksjon, og han fikk se Crystal Palace vinne 1-0 mot et tafatt United.

– Vi møtte dem i Australia også. Selhurst Park, med atmosfæren der, er et vanskelig sted å dra. En må være veldig gode, må prestere 100%. Palace er et godt lag, et fysisk lag, og de vil krige med oss fra første øyeblikk. Så vi må være veldig fokuserte, og ha riktig energinivå for å slå dem, det er ganske åpenbart, sa Ten Hag på del to av pressekonferansen (som av praktiske grunner ble gjennomført etter City-kampen, noe som også preget seansen tematisk).

Erik ten Hag var godt fornøyd av hvordan United spilte med ball mot City, men også hvordan ting ble løst uten ball. Det ga han uttrykk for da han ble spurt om han nå kunne gå garderoben med skikkelig tillit til at spillerne vil sette instruksjonene hans ut i live.

– Måten de overførte planen til kampen var briljant, synes jeg, når en ser på hvordan vi er med ball. Vi snakket om rollen til Bruno Fernandes, og uten ball så forsvarte vi oss på en veldig god måte mot angrepsspillerne til Manchester City. Ja, jeg stoler på dem. De var fullt og helt bak planen, 100%, og de kontrollerte kampen i lange perioder i den første omgangen.

LES OGSÅ: – Garnacho har en ferdighet som ikke mange spillere i Premier League har

Ten Hag ble videre spurt om resultater som det mot City gir dette laget denne troen på seg selv som de virkelige store United-lagene hadde.

– Jeg er overbevist om det. Lag trenger erfaring for å bygge den mentaliteten, og den troen på at en kamp først er over når dommeren blåser av for siste gang. En trenger erfaringer som dette for å bli enda bedre, og for å presse seg til et enda høyere nivå når det gjelder mentalitet.

En av spillerne som imponerte mot City, både mentalt og på alle andre måter, var Luke Shaw, som spilte midtstopper igjen, og leverte solid mot et av verdens aller beste angrepslag, om ikke det beste.

Ten Hag vraket Shaw tidligere i sesongen, og United-manageren ble spurt om han merker en stor forskjell på Shaw siden starten av sesongen.

– [Forskjellen] er ganske tydelig. Jeg liker at han er så ærlig. Etter den andre kampen hvor han ikke spilte, så sa han: «Jeg forstår det helt, prestasjonene mine er ikke som de skal». Men fra første dag i sesongoppkjøringen jobbet han veldig hardt, og du kan se at han har den riktige tilnærmingen. Han er en toppspiller, og ikke bare som lagspiller, men han er en leder.

– Med sine ferdigheter og sin fysiske kraft så bringer han mye til laget, og nå også med sin mentalitet. Han er et godt eksempel på hvordan en vinner store kamper. Jeg er veldig fornøyd med utviklingen hans, som jeg synes har vært stor både som midtstopper og som venstreback.

Mot City spilte han stopper, og selv om Shaw hadde imponert der i flere kamper, så er det likevel noe helt annet å gjøre det mot Erling Braut Haaland og City, og Ten Hag ble spurt om den beslutningen.

– Det var en stor beslutning, men jeg mener at det når en analyser Haalands profil, og kombinasjonen med De Bruyne, at det også var den riktige avgjørelsen. Luke har den fysiske kraften til å kjempe med dem, og har også det taktiske blikket til å ta de riktige avgjørelsene, og de tekniske ferdighetene til å spille i den posisjonen.  Så jeg mener at [mot City] at det var en veldig god match, men at han i andre kamper kan bidra mer på venstresiden, så det er taktisk valg hvor vi kan se fra kamp til kamp hva vi trenger. Jeg mener vi har flere spillere i stallen vår som har kapasitet til å være multifunksjonelle, og vi kan bruke det som et våpen i kamper.

Newcastle United v Manchester City - Premier League
FIKK TIL FINT LITE MOT SHAW OG VARANE: Erling Braut Haaland.
Powered by Labrador CMS