Liverpool v Manchester United - Preseason Friendly

Fem ting vi lærte av målfesten mot Liverpool

Publisert Sist oppdatert

1. Ten Hag har allerede tatt noen valg

Så vi det foreløpige førstelaget i førsteomgangen på Rajamangala Stadium? Mye kan tyde på det. Mens Jürgen Klopp brukte fem tenåringer fra start, stilte Erik ten Hag med sine antatt sterkeste.

At David de Gea, Raphaël Varane, Luke Shaw, Scott McTominay, Fred, Jadon Sancho, Bruno Fernandes og Marcus Rashford får tillit fra dag én er ingen overraskelse.

I alle fall så lenge Frenkie de Jong virker å være et stykke unna en United-overgang.

Diogo Dalot var Ralf Rangnicks foretrukne høyreback, og portugiseren virker å ha overbevist Ten Hag også. Det rapporteres at Aaron Wan-Bissaka er tilgjengelig for salg, men enn så lenge er det bare Crystal Palace som skal ha spurt om et lån.

Victor Lindelöf startet også mot Liverpool, men vi antar at kaptein Harry Maguire tar svenskens plass når han er tilbake fra skade. Så gjenstår det å se hvor høyaktuelle Lisandro Martinez skal inn.

Størst usikkerhet var det rundt hvem som skulle spille på topp. Anthony Martial «løp mer i førsteomgangen enn han gjorde i hele fjorårssesongen» sto i united.no-børsen, og ble belønnet med scoring. Men det spørs om franskmannen er Ten Hags langsiktige løsning når sagaen om Cristiano Ronaldo har fått en slutt – på den ene eller andre måten.

Nysigneringen Tyrell Malacia, Donny van de Beek, Anthony Elanga og nevnte Wan-Bissaka virker å være utfordrere i sine posisjoner.

Det kan selvfølgelig endre seg i løpet av sommerens neste fem oppkjøringskamper.

Liverpool v Manchester United - Preseason Friendly
ETABLERT GJENG: Startoppstillingen mot Liverpool viste at Erik ten Hag har stor tro på den samme kjernen som avsluttet forrige sesong.

2. Ten Hag-fotball er morsomt og krevende

De fleste United-supporterne som så de første 45 minuttene mot Liverpool lot seg nok imponere. Ikke bare av de tre scoringene, men kanskje først og fremst av hvordan laget presset som én enhet.

Mest synlig var jobben angriperne la ned. Når Liverpool hadde ballen, var det gjerne seks United-spillere på deres banehalvdel. Martial, Sancho, Rashford og Fernandes løp sokkene av seg som førsteforsvarere, og ble dyttet opp av McTominay, Fred, Dalot og Shaw i leddet bak.

Det så rett og slett ganske solid ut allerede på første forsøk.

Øyvind Eide som skriver taktisk analyse på united.no har i lang tid etterlyst et United-lag som er mer proaktive i stilen. At de klarer å handle før en situasjon oppstår. Det er et begrep Ten Hag allerede har brukt flere ganger og trakk fram som en av de positive poengene mot Liverpool.

GettyImages-1408241364 (1)
LA NED MANGE METER: Anthony Martial, Marcus Rashford og Bruno Fernandes var blant de som gikk foran i press-spillet og løp sokkene av seg i gjenvinningsarbeidet mot Liverpool.

Samtidig husker alle hvordan Rangnick lyktes med presset den første halvtimen mot Crystal Palace før det var slutt.

Varane har allerede vært ute og meldt at det er mye arbeid som gjenstår før sesongpremieren mot Brighton 7. august.

Rent formasjonsmessig var det imidlertid ingen revolusjon. Men selv om Ten Hag satte opp laget i 4-2-3-1, var det flere nye momenter å se på banen.

Først og fremst sto forsvaret mye høyere enn det vi har vært vant til å se. Varane var oppe på Liverpools banehalvdel og vant ballen, mens Dalot og Shaw i større grad enn før var en del av det oppbyggende spillet.

3. Ten Hag lærte «noe»

Men hva?

Jeg ser nok feil dere kanskje ikke ser, sa Ten Hag etter kampen.

Til tross for storseieren var nederlenderen ganske så fattet i Bangkok. Ifølge de engelske journalistene som var til stede virket ikke United-manageren helt komfortabel med all oppmerksomheten, og selv ikke lobben til Fred fikk fram smilet hos Ten Hag.

GettyImages-1241856279
VAKKER LOBB: Fred leverte kampens scoring da han lobbet ballen i en vakker bue over Alisson. Likevel trakk ikke Erik ten Hag på smilebåndet.

Når du slår Liverpool 4-0 blir det nok stort sett gitt positive tilbakemeldinger i garderoben etter kampen, men som den perfeksjonisten han er, har Ten Hag helt sikkert en skriveblokk med ting som må forbedres i bagasjen når laget reiser videre til Australia.

4. Nytt nummer, samme rolle

Et av de største spenningsmomentene i sommer er hva ansettelsen av Ten Hag betyr for Bruno Fernandes.

Portugiseren skinte om kapp med solen under Ole Gunnar Solskjær, men var ikke like avgjørende med positivt fortegn forrige sesong.

Det har blitt diskutert om Fernandes kanskje kan operere som en falsk nier i sommer, spesielt uten landsmann Ronaldo på laget, men mot Liverpool opererte 27-åringen der vi er vant til å se ham.

Liverpool v Manchester United - Preseason Friendly
FORTSATT VIKTIG: Bruno Fernandes figurerte i samme rolle som herjet i under Ole Gunnar Solskjær.

Bak Rashford, Sancho og Martial. Foran McTominay og Fred. Der skal han ha mye ballkontakt, og forhåpentligvis like mange pasningsalternativer foran seg.

5. Ungguttene nyter livet

For mange var dette «bare» en treningskamp. Men for enkelte var det et øyeblikk de aldri vil glemme.

Både Charlie Savage, Zidane Iqbal og målscorer Facundo Pellistri fikk gode skussmål etter andreomgangen.

Liverpool v Manchester United - Preseason Friendly
IMPONERTE: Zidane Iqbal var en av flere unggutter som fikk sjansen av Ten Hag mot Liverpool og den lokale unggutten imponerte i tospann med Charlie Savage på Uniteds midtbane.

– En Maradona-vending ved egen 16-meter, hvem lærte du det av? Endelig en Savage som kan spille, tvitret pappa Robbie Savage etter sønnens opptreden mot Liverpool.

I tillegg spilte Tyrell Malacia sin første kamp i United-trøya.

På fredag vil Ethan Laird, Tahith Chong, Alejandro Garnacho og Hannibal Mejbri håpe at de får sjansen til å vise seg fram for Ten Hag mot Melbourne Victory.

Powered by Labrador CMS