tenhagklopp23

Ten Hags start: Enormt mye bedre enn det Klopp klarte

Publisert Sist oppdatert

41 ganger har Erik ten Hag nå ledet United, og etter en noe variabel start har det stort sett vært en eneste lang opptur.

Med 30 seirer er seiersprosenten helt oppe i 73,2 prosent.

Så faller den normalt noe etter hvert som en manager leder flere og flere kamper for et lag, men for sammenlikning: Sir Alex Ferguson vant 60,1 prosent av sine 1500 kamper for United.

Den eneste Premier League-manageren de siste årene som har kunnet matche Ten Hags United-start er Antonio Contes start i Chelsea i 2016/17-sesongen. Da ledet han dem til 32 seirer på de 41 første kampene.

Sammenlikner man Ten Hag med søndagens motstander-manager, Jürgen Klopp, så er det rått parti i favør Ten Hag.

klopptenhag

Klopp overtok, som Ten Hag, et Liverpool-lag som hadde blitt nummer seks i ligaen sesongen før, men forskjellen var at han overtok laget i november og ikke om sommeren.

Likevel, på de 41 første kampene sine som Liverpool-manager så ledet han kun laget til 18 seirer, en seiersprosent på bare 43,9 prosent – altså cirka 30 prosent lavere enn det Ten Hag nå leverer med United.

Klopps seiersprosent totalt i Liverpool er nå på 60,3.

Akkurat som Ten Hag så klarte han imidlertid å lede Liverpool til finale på første forsøk, men i motsetning til Uniteds nederlender så tapte Klopp og Liverpool ligacupfinalen i 2016. De tapte deretter også Europa League-finalen senere samme vår og da han ledet Liverpool til sin tredje finale i 2018, i Champions League, så tapte de også den.

Ten Hag vant sitt første trofé på første forsøk, men det tok tre og et halvt år før Klopp vant et trofé med Liverpool.

Foreløpig så holder United stø kurst mot en topp fire-plassering på første forsøk, mens Klopp ledet sitt Liverpool til en 8. plass i første sesong. Det var først i hans andre sesong at Liverpool med ett poengs margin klarte å karre seg inn i topp fire.

Ten Hags Premier League-poengsnitt så langt er 2,04 poeng per kamp. Etter like mange kamper som Liverpool-manager hadde Klopp et liga-poengsnitt på 1,57.

Søndag ettermiddag så møtes altså United og Liverpool igjen i Premier League, etter at Ten Hags United også slo Liverpool hjemme tidligere i sesongen.

Klopp trengte forresten mer enn tre år og totalt seks forsøk før han klarte å slå United i en Premier League-kamp.

La oss håpe Ten Hag søndag frustrerer ham enda en gang.

MER: Klopp og Ten Hag med felles uttalelse

Seiersprosenten til United-managerne:

Se flere statistikker her.

Powered by Labrador CMS