tenhag101222

– Det er opp til ham

Publisert Sist oppdatert

Harry Maguire har vært ute i kulden for Manchester United, men storspilte for England i Qatar-VM.

Nå håper Erik ten Hag at den utskjelte midtstopperen kan gjenskape de gode prestasjonene også på klubblaget.

– Vi ønsker at han tar med seg dette tilbake til Manchester og ut på banen for United. Det er noe jeg og laget forventer av ham. Og hvis han klarer det, kommer han til å bli en stor spiller for oss, sier Erik ten Hag.

United-manageren benytter anledningen til å forsvare eleven sin.

– Jeg støtter ham. Jeg har blitt spurt mange ganger om han er god nok, og det er helt klart at han er god nok til å spille på det øverste nivået. Også er det opp til ham å vise den selvtilliten ute på banen. Den har han ikke vist i alle kampene sine (for United, journ.anm).

– Men når han spiller med selvtillit, slik som nå, er han en utrolig viktig spiller for oss. Og det er det alle forventer, også Harry fra seg selv, legger han til, ifølge Manchester Evening News. 

Maguire
GOD FOR ENGLAND: Harry Maguire.

– Han har høye standarder, vil spille på øverste nivå og ønsker å lede forsvarslinjen. Så det er opp til ham. Jeg er sikker på at han har potensial til å spille i vår stil og at han vil passe inn i vårt system.

Ten Hag har naturligvis fulgt nøye med på spillerne sine under VM.

– For England har han nærmest bare spilt gode kamper. I Manchester hadde han en periode med svake prestasjoner, og da trøblet han litt, naturligvis. Men når han er selvsikker, kommer prestasjonene ute på banen. Og når han jobber hardt, får han selvtillit – og det ser du på hvordan han spiller for England, sier han.

Harry Maguire startet sesongen som kaptein og førstevalg på høyre stopperplass, men ble vraket etter tapene mot Brighton og Brentford.

– Det var ingenting i mot Harry da jeg valgte Rapha. Noen ganger er det fordi en spiller er mye bedre enn den andre. Men jeg synes jeg har både to og tre gode spillere på høyre stopperplass.

– Jeg gjorde et valg etter Brentford. Jeg følte at jeg måtte gjøre noe for å endre mentaliteten. For hans del var det uheldig og gikk ut over ham, men det sier ingenting om kvalitetene hans eller at han ikke er i stand til å spille for oss, sier han – og legger til:
– Men Rapha kom inn og gjorde en god jobb. Og slik er reglene i toppfotballen – du må gripe sjansen. Men din mulighet vil alltid komme.

Lisandro Martinez og Raphaël Varane er fortsatt med i VM og er med all sannsynlighet utilgjengelige både mot Burnley i ligacupen og mot Nottingham Forest i Premier League 27. desember.

Der kan Maguires etterlengtede – og nå også forhåndsvarslede – mulighet dukke opp.

– Det eneste han kan gjøre, er å trene bra og prestere godt. Nå har han rytme og sjansen vil komme. Han vil få muligheten til å vise seg frem og da er han inne og får spilletid.

På spørsmål om han vil selge Maguire, svarer han slik:

– Bare hvis ikke Maguire selv ønsker å være en del av dette. Men frem til det eventuelt skjer, er jeg fornøyd med ham. Jeg har sagt det både til ham og til dere og får ikke gjort noe mer med den saken. Det er opp til ham å spille seg inn på laget igjen.

Powered by Labrador CMS