Kongens julegave

VIDEO 21. desember 1996: Flott scoring, men enda bedre feiring.

Publisert Sist oppdatert
Det var en kald desemberdag på Old Trafford. Frysepunktet var nær, noe som gjenspeilet seg på de 22 aktørene ute på den harde gressmatten. Ingen av dem syntes i stand til å få opp temperaturen, verken på banen eller blant de 55.081 fremmøtte.
De eneste som klarte å hindre kvikksølvet i å synke under 0, var nisseorkesteret som for anledningen hadde funnet veien til North Stand Lower. Ja, kanskje det til og med var de som etterhvert fikk spillerne til å tine.

Og når det først var gjort, ble det bare bedre og bedre.

To sene scoringer før pause, den første signert nykommer Ole Gunnar Solskjær, og den andre på straffespark av Eric Cantona, satte tonen for det som skulle skje i en fest av en andreomgang.

Den ble innledet med nok en Solskjær-fulltreffer, og fulgt opp av Nicky Butt som satte inn 4-0 etter en time. Da var julefesten på Old Trafford i ferd med å ta helt av.

Men den store godbiten var fortsatt 20 minutter unna. Som vi snart skal få se, ble den servert av kaptein Cantona – Kongen av Old Trafford. Han satte punktum ved å chippe inn 5-0. Og som nevnt innledningsvis – det var en flott scoring.
Likevel er det feiringen av den som huskes aller best. Tidligere i år, i forbindelse med Premier Leagues 20-årsjubileum, ble den kåret til turneringens beste målfeiring noensinne.

Du kan se den igjen her:

<iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/JpyJtjLoDKg» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>
Powered by Labrador CMS