– Er nok en av dem som er klare for å spille på denne type baner

På søndag møtes Manchester United og Tranmere til dyst i FA-cupens fjerde runde. Der får vi kanskje se Eric Bailly i aksjon, om vi skal tolke Solskjær rett.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Offensiv Solskjær: – Må rive hele huset

Lagene har møtt hverandre bare én gang i historien. I 1976 vant United 5-0 mot Tranmere på Old Trafford i ligacupen. 

Selv om motstanderen i dag hører hjemme på nivå tre i England er Solskjær likevel klokkeklar på at United må slå tilbake etter onsdagens 0-2-tap mot Burnley:

– Vi spilte på onsdag, men vi har sett noen Tranmere-kamper, inkludert den mot Watford. Vi må bare konsentrere oss om å komme tilbake på rett spor.

I forkant av søndagens match har banen på Prenton Park blitt mye omtalt. På fredagens pressekonferanse fikk også nordmannen spørsmål om hans tanker om gressteppet.

– Banen er ikke fantastisk, men det gjelder for begge lag. Spillerne må bare være klare for kamp og fokuserte på det de skal gjøre.

– Denne generasjonen er vant til å spille på kunstgress og flotte baner. Det gjør dem late, og legger videre til:

– Eric (Bailly) er nok en av dem som er klare for å spille på denne type baner.

Vi kan med andre ord snart forvente å se Bailly tilbake i United-drakt etter et langt skadeavbrekk. Sist gang ivorianeren startet en offisiell kamp var mot Chelsea 28. april 2019. Det er nesten ti måneder siden.

SKADE: Slik har vi dessverre sett Eric Bailly en rekke ganger. På søndag starter han kanskje sin første kamp siden 28. april 2019.
SKADE: Slik har vi dessverre sett Eric Bailly en rekke ganger. På søndag starter han kanskje sin første kamp siden 28. april 2019.

Det er ingen tvil om at Manchester United har fått en skjev start på 2020. Etter syv spilte kamper står laget med fire tap, én uavgjort og to seirer.

– Jeg skal ikke lyve, det har ikke vært fint å tape to kamper på rad, men du er bare nede i én time eller to, og så må du komme over det, sier Solskjær. 

Om skadesituasjonen hadde Solskjær lite nytt å komme med, utenom at hans svenske midtstopper er tilbake og trener.

– Victor er frisk, så får vi se hvor bra han føler seg. Ellers er det ingen nye skader.

Med spillere som Paul Pogba, Scott McTominay og Marcus Rashford ute er januarvinduet ekstra interessant med tanke på spillerkjøp.

BRUNO FERNANDES: Januarvinduets heteste navn?
BRUNO FERNANDES: Januarvinduets heteste navn?

Kristiansunderen var som vanlig varsom med å gi ytterligere informasjon om spillerkjøp, men kunne forsikre om pressen om at det jobbes bak kulissene.

– Vi jobber fremdeles med et par ting, så får vi se om vi kan få de i havn.

Oppsummert hadde altså Solskjær lite nytt å komme med om overganger, men hintet om at Eric Bailly kan bli sett i aksjon på søndag, samt at Victor Lindelöf er tilbake fra sykdom.

Forrige sesong røk mannskapet til Solskjær ut av kvartfinalen i FA-cupen etter et 1-2-tap for Wolverhampton. Sist gang klubben løftet pokalen var i 2016 under Louis van Gaals ledelse.

Kampstart mellom Tranmere og Manchester United er klokken 16.00 på søndag, så får vi krysse fingrene for avansement til 5. runde.

Powered by Labrador CMS