– Neville ville vært perfekt som sportsdirektør

Publisert Sist oppdatert

Det har gått med en del blekk i engelske aviser i forbindelse med Manchester Uniteds styresett, og de fleste peker i samme retning:

Manchester United trenger en sportsdirektør. 

The Guardians nye faste spaltist, Eni Aluko, skrev på torsdag om utfordringene og er sikker i sin sak på hvem hun mener United bør ansette i rollen.

– Gary Neville ville vært perfekt. Han er en dreven businessmann, har erfaring som spiller og trener fra fotballens høyeste nivå.

32 år gamle Aluko er en av de mest respekterte kvinnelige fotballspillerne i England og har over 100 landskamper. Nå spiller hun for Juventus og har tatt videre fotballutdanning gjennom UEFA, blant annet en såkalt «executive master» for landslagsspillere.

BRED ERFARING: Gary Neville har hatt flere roller innenfor fotballen og vil være en ideell sportsdirektør ifølge Eni Aluko.

– Neville forstår hva Manchester United er og hva som trengs for å fortsette å skape suksess – hvis du omringer deg med riktige mennesker kan du ta riktige avgjørelser, skriver hun.

Mike Phelan er enig i at United trenger endringer på toppen av hierarkiet.

Aluko savner at flere klubber går for en slik løsning og håper at Solskjær i United starter en trend.

– På generell basis så ville jeg likt å se at flere spillere som er legender i klubbene sine blir managere eller styremedlemmer. Det er fascinerende at på samme tid som Solskjær har fått en treårskontrakt med United så er Zinedine Zidane tilbake i Real Madrid. I tillegg har du spillere som Frank Lampard og Steven Gerrard som trolig på et eller annet tidspunkt ender tilbake i henholdsvis Chelsea og Liverpool.

BØR SIGNERES: Napolis Kalidou Koulibaly er av mange ansett som den beste løsningen på problemene i Uniteds midtforsvar. Her i duell med Krzysztof Piatek.

– Ville mer erfarne manageren ha klart å få til det han har fått til? Svaret er trolig nei, sier hun – og nevner Napolis Kalidou Koulibaly som det åpenbare kjøpet som United bør gjøre i sommer.

Les kommentaren i sin helhet her.

Powered by Labrador CMS