De Gea og Spania slo England

Spania vant, men Luke Shaws skade tok mye av fokuset lørdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

England – Spania 1-2

Wembley, Nations League 

Mål: Marcus Rashford (11), Saul (13), Rodrigo (32).

De som forventet en søvndyssende affære på Wembley denne lørdagen må ha blitt meget positivt overrasket ettersom oppgjøret utspilte seg.

Begge lag gikk ut i høyt tempo, og en tydelig angrepsvilje. Kanskje har Nations League noe for seg likevel?

Luis Enrique, som på lørdag ledet Spania for første gang, sjokkerte ingen ved å beholde David De Gea i buret. Uniteds sisteskanse kunne lite gjøre med Rashfords åpningsmål, men midtveis i første omgang hindret han Rashford i å doble ledelsen på mesterlig vis.

Luke Shaw startet sin første England siden innhoppet i 2017, og fortsatte den meget gode formen vi har sett for United så langt i år. Fra sin backposisjon var Shaw høyt og lavt, og serverte pasningen til Rashford som førte til kampens første mål. Pasningen – mellom stopper og keeper – var helt der oppe i verdensklasse.

Spania slo hardt tilbake to ganger før hvilen, ved Saul og Rodrigo. De Gea ble heller ikke satt på de store prøvene – og kunne heller fokusere på utspillene sine.

Den andre omgangen startet dessverre på en meget vondt måte for alle med United-hjerte. Luke Shaw gikk deis i bakken etter et ublidt møte med skulderen til Dani Carvajal, og ut ifra bildene kunne det se ut som Shaw besvimte i det ansiktet traff gresset.

En lang periode med behandling på banen ventet, og den svært uheldige venstrebacken måtte ut båre med oksygenmaske festet rundt ansiktet.

Det er dessverre et bilde vi har sett tidligere, men de umiddelbare rapportene forteller oss at Luke Shaw var ved bevissthet i garderoben og at de obligatoriske testene så langt har sett bra ut.

Vi kommer til å følge denne saken videre her.

Kanskje ble resten av oppgjøret noe preget av dette avbrekket, for det var ikke så fryktelig mye mer som skjedde denne lørdagskvelden i London.

Etter 77 minutter ble Rashford spilt på blank, men igjen var det De Gea som gikk seirende ut av den duellen. Det samme gjentok seg ti minutter senere, men da var Rashford uansett avvinket for offside.

Til tross for ni minutter tilleggstid grunnet Shaw-skaden, klarte aldri England å utligne mot Spania – det til tross for et tidvis hardt press de siste minuttene.

De Gea gikk i bakken bare minuttet før overtiden var omme etter en duell med Danny Welbeck, og ble liggende da ballen til slutt endte i mål. Dommer valgte å annulere målet etter noe betenkningstid, og vi kan være såpass objektive at vi forstår Welbecks frustrasjon i den situasjonen.

Vi biter oss merke i at Marcus Rashford forlot banen etter 93 minutter, tilsynelatende med ubehag i låret/lysken. 

Powered by Labrador CMS