Ingen Englandsjobb for Meulensteen

Rene Meulensteen gikk glipp av jobben som manager for England U21.

Publisert Sist oppdatert

Rene Meulensteens fremtid så usikker ut fra den dagen Sir Alex Ferguson bestemte seg for å gjøre slutt på sitt mangeårige eventyr i Manchester United, og til tross for at mange ville ha han med videre, forsvant også Meulensteen ut dørene før sesongoppkjøringen.

Etter et kort opphold på bare 17 dager i russiske Anzhi, måtte han pakke kofferten igjen, da oljemilliardæren som eier klubben bestemte seg for å stramme inn på rubelbruken, og kutte kostnader som dyre spiller og manager-lønninger.

De siste ukene har nederlenderen vært med i kampen om å kapre jobben som U21-landslagstrener for England. Jobben har stått ledig i månedene som har gått ettter sommerens EM-sluttspill, der England måtte reise hjem med halen mellom bena, og som resulterte i at Stuart Pearce måtte ut på jobbjakt.

Helt i slutten av utvelgelsesprossessen virket det som at Meulensteen og Gareth Southgate var de to heteste kandidatene, og torsdag ettermiddag kunne FA meddele at de har ansatt sistnevnte.

– Jeg er en stolt engelskmann og det å spille for landslaget var høydepunktet i karrieren min. Etter jeg la opp har jeg lært mye, og fått mye erfaring både her og i utlandet, og nå er jeg klar for å spille min rolle i å forberede spillere for å spille på øverste nivå. Suksess er ekstremt viktig når man spiller for England, men det handler også om å utvikle en spillestil som kan gi unge talenter muligheten til å blomstre, sa Southgate etter å ha blitt valgt.

 

Powered by Labrador CMS