– Måtte spørre hvilken fot han er best med

Gareth Southgate roser sin nyeste rekruttering før lørdagens landskamp.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag kveld er det duket for Englands første herrelandskamp på nesten ti måneder.

Mye har skjedd siden 4-0-seieren mot Kosovo forrige høst. Blant annet har en ny United-spiller etablert seg på stjernehimmelen, nemlig Mason Greenwood.

18-åringen scoret 17 mål for førstelaget til United foregående sesong, og det førte til at han for første gang ble tatt ut til Gareth Southgates England-tropp.

– Følte meg flau

Nå skryter landslagssjefen av sin nyeste spissrekruttering.

– Han har en genuin kvalitet når det gjelder å avslutte. Han er iskald og generelt veldig rolig. Det viser seg både utenfor og innenfor sekstenmeteren. For en på hans alder viser han en bemerkelsesverdig modenhet, sier Southgate ifølge Evening Standard.

ROSES AV SJEFEN: Mason Greenwood får ros av Gareth Southgate, og håper nok på å også få spilletid i lørdagens møte med Island.

En annen kvalitet Southagte har bitt seg merke i, er ungguttens evner med begge bein.

– Jeg må si at det er veldig sjeldent at man ser en spiller så komfortabel med begge bein, sier England-treneren og fortsetter:

– Ikke bare evnen til å motta ballen, men også å avslutte med begge bein. Jeg har ikke sett mange tilsvarende.

Såpass tofotet er Greenwood at Southgate så seg nødt til å spørre hvilken fot han egentlig er best med.

– Jeg følte meg flau. Du velger ut en spiller for England og du er ikke sikker på hvilken fot han sparker ballen med.

– Gjør de andre spillerne bedre

I England-stallen er det nå bare en annen United-spiller igjen, i form av Dean Henderson. Harry Maguire og Marcus Rashford er av ulike årsaker ute av troppen. Likevel har Southgate tro på eget mannskap, der han også har inkludert Kalvin Phillips (Leeds) og Phil Foden (Manchester City).

TAR MED UNGGUTTA: Gareth Southgate har tatt med seg flere potensielle England-debutanter i troppen. Her sammen med Marcus Rashford, som er ute av troppen med en skade.

Disse to, sammen med Greenwood, er med på å gjøre de andre spillerne bedre, ifølge landslagssjefen.

– Det bringer mer ut av de andre også. Du kan se det på trening, sier Southgate og forklarer:

– Vi henter inn Foden, Greenwood og Phillips og plutselig vet spillerne i deres posisjoner at det er gode spillere som kommer inn og det forbedrer spillet deres. Så det er store fordeler ved å ha slike spillere i troppen.

Så vil lørdagen vise om Greenwood får sin debut på seniorlandslaget, og muligheten til å være like innflytelsesrik som han har vært på Old Trafford.

Powered by Labrador CMS