Southgate: – Maguire tilbake i troppen i oktober

Englands landslagssjef Gareth Southgate sier Harry Maguire trengte en mental pause etter Mykonos-episoden, men ønsker United-kapteinen tilbake i landslagsvarmen neste måned.

Publisert Sist oppdatert

Southgate bekrefter at Maguire vil være tilbake i landslagstroppen igjen neste måned til kampene mot Wales, Belgia og Danmark.

Det kom frem da den engelske landslagssjefen møtte media fredag.

– Åpenbart en vanskelig periode

Southgate ble spurt om han hadde snakket jevnlig med Maguire og om United-kapteinen var med i planene til kampene i oktober.

– Ja og ja, svarte Southgate.  

Før han utdypet:

– Vi har holdt kontakten hele veien de siste to og en halv ukene. Det har åpenbart vært en vanskelig periode for ham og jeg tror det har vært veldig viktg for ham å kunne slappe helt av den siste tiden, og få en pause fra all oppmerksomheten. Han trengte en mental pause nå, sier Southgate.

FREMDELES EN NØKKELSPILLER: Englands landslagssjef Gareth Southgate planlegger for en snarlig retur til landslaget for Harry Maguire, men sier United-kapteinen trengte en mental pause akkurat nå.

Gareth Southgate valgte først å ta ut Harry Maguire i troppen til England-kampene mot Island og Danmark, men valgte å utelate United-kapteinen da han fikk dommen etter den uhendlige episoden på Mykonos.

Southgate har åpenbart fryktet at Maguire-saken ville skape unødig uro for troppen hans frem mot de neste landskampene, men sier at han vil hente United-kapteinen tilbake til landskampene som venter i oktober.

– Jeg tror han (Maguire, red anm) trengte en pause, men vi planlegger absolutt å involvere ham igjen i oktober, sier Southgate.

Vil vurdere Greenwood fra start

En United-spiller som derimot er i troppen er unggutten Mason Greenwood som fikk sitt store gjennombrudd denne sesongen.

Både Greenwood og Manchester Citys Phil Foden er med i seniortroppen for første gang og Southgate sier han ikke har noen betenkeligheter med å bruke Uniteds 18 år gamle stjerneskudd fra start. 

NESTE STEG: Ole Gunnar Solskjær roste Mason Greenwood opp i skyene i starten av sesongen. Nå er det lett å se hvorfor nordmannen ga unggutten så mye spilletid.

– Det vi har sett på treningene gjør at jeg ikke har betenkeligheter med å bruke noen av spillerne vi har med oss fra start. Det er grunnen til at de er med oss, og spesielt disse to er i en gruppe med veldig spennende og unge spillere som er på vei opp i systemet, sier Southgate.

Englands kamp mot Island på Reykjavikspilles lørdag ettermiddag, mens oppgjøret mot Danmark går av stabelen tirsdag kveld.

Powered by Labrador CMS