Englad

Mings forsvarer Maguire etter viral treningsvideo

Publisert Sist oppdatert

Harry Maguire har de siste dagene blitt latterliggjort på sosiale medier etter spredningen av en treningsvideo fra det engelske landslaget. Nå går landslagskamerat Tyrone Mings til forsvar for United-kapteinen.

I den aktuelle videoen er Maguire og lagkameratene inne i en pasningsøvelse der de skal spille rundt Jack Grealish og Nick Pope på én berøring. Etter Liverpool-spiller Jordan Hendersons telling har spillerne holdt ballen unna Manchester City-spilleren og Burnley-keeperen i 43 touch på rad når Maguire stopper ballen.

Flere har også bitt seg merke i at Henderson spør Maguire hva han holder på med idet han tar to touch og legger ballen død.

Under kan du se videoen:

Mings: – Viser at folk ikke vet hva som foregår

Nå understreker Maguires forsvarskollega Mings at klippet, som blant annet har blitt sett av nærmere 2,5 millioner på Twitter, er tatt helt ut av kontekst.

– Vi kom til rundt 45 pasninger før han stoppet ballen. Jeg bare antar at han stoppet ballen for å gi de to i midten en pause. Det er ingen annen grunn til å stoppe ballen, sier Mings til Talksport, her gjengitt av Daily Mail.

Mings forklarer at Grealish og Pope allerede hadde tapt øvelsen ved å la motspillerne spille 20 pasninger seg imellom og at de to dermed uansett måtte fortsette å være i undertall i ytterligere én runde.

– Det å spinne dette til noe negativt viser bare at folk ikke alltid vet hva som foregår og at de ikke skjønner hele konteksten til videoen, sier Mings.

– Men i disse dager er det tidvis mye mindre spennende å forholde seg til sannheten enn å finne på ting for å få det til å gå viralt på sosiale medier.

England Training Session
ENGLAND-MAKKERE: Harry Maguire og Tyrone Mings er begge stoppere på det engelske landslaget.

Villa-stopperen sier at han ikke kan «rose Maguire høyt nok», at kritikken mot stopperkollegaen er overdrevet og at det er en grunn til at den tidligere Leicester-spilleren ble United-kaptein i utgangspunktet.

Mings henvender seg så til det engelske pressekorpset og ber dem se seg selv i speilet før de skriver mer om Maguire.

– Jeg skjønner at journalister og skribenter skriver slikt og hopper på det toget fordi det selger aviser eller gir mange klikk, sier Mings.

– Men jeg synes det er skikkelig malplassert.

Southgate: – Komplisert avgjørelse

Også landslagssjef Southgate har uttalt seg om Maguire.

Stopperen ble tatt ut til den engelske landslagstroppen før inneværende landslagsperiode til tross for at verken han eller United har vært i form i det siste, men forsvareren ble sittende på benken da England slo Sveits 2-1 lørdag.

Southgate påpeker at det kan være flere grunner til at United har slitt denne sesongen, men at Maguires historie viser at han har kvaliteten inne til å prestere i verdenstoppen.

– Vel, han har fått oss til en VM-semifinale og en EM-finale. Det er ingen tvil om at han er mer enn kapabel til å spille på det høyeste nivået. Han var veldig god for oss i høst, sier Southgate i en video publisert hos The Guardian.

HAR HATT SUKSESS FØR: Gareth Southgate har kunnet stole på Harry Maguire ved tidligere anledninger.

Han forklarer at valgene han gjør når han tar ut landslagstroppen i blant handler om konkurranse om plassene. Han viser til at han har utelatt flere formsterke spisser i dette uttaket, men at dette ikke betyr at de ikke har noen fremtid på landslaget.

England-manageren sier at det i tilfeller slik som Maguires ikke alltid er lett å komme frem til riktig valg.

– Det er en komplisert avgjørelse. 

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS