Hvem kan vi stole på?

NEW JERSEY: United.no med en vurdering av de ulike engelske journalistene, avisene og nettstedene.

Publisert Sist oppdatert

Jeg har alltid lurt på det.

Hvem går det egentlig an å stole på blant de engelske journalistene og avisene? Er The Sun så ille? Er det noen ryktesaker jeg, som hoderystende leser, kanskje bør riste litt mindre på hodet av? Rett og slett fordi journalisten som har skrevet den har kontakter innad i United?

Siden jeg startet i denne jobben i mai har jeg forsøkt å få en oversikt over hvem som har peiling på United, og hvem det bare er å glemme. Det er mest basert på det jeg selv har sett og hva jeg har hørt fra andre. Det er mindre basert på hva jeg faktisk har lest av disse i samme periode.

Her er min subjektive oppsummering:

Se opp for det Neil Custis i The Sun skriver. Han har kontakter, stiller ofte gode spørsmål og det er selvsagt ingen ulempe at The Sun også har litt penger å rutte med for de beste tipsene.

På den gode lista kan man også legge til Guardian-journalist Daniel Taylor, selv om han er utestengt fra Carrington etter å ha skrevet noen bøker om United og Alex Ferguson som ikke har falt i like god jord i United-systemet.

The Times får ofte stor anerkjennelse, og Oliver Kay og James Ducker har peiling. Det har også Independents Ian Herbert, Telegraphs Mark Ogden og Dave McDonnell i Daily Mirror. Andy Mitten, som skriver regelmessig for oss i United-supporteren og blogger på united.no, må også med blant disse gutta.

Manchester Evening News har imidlertid ikke så fantastisk tilgang, lenger. Da Alex Ferguson overtok som United-manager kunne avisa ringe skotten hver dag for en oppdatering på situasjonen. Sånn er det slettes ikke nå. Aldri. Lokalavisa får lite eller ingenting, og er ikke ledende på United.

MUTV, klubbens egen tv-kanal, er selvsagt tettest på av alle, men det som kommer ut derfra er etter hvert ekstremt godt kontrollert. Derfor er det sjelden du får mer enn selvfølgeligheter der, selv om MUTV ofte vil være først på reaksjoner fra spillere. Sånn er det rett og slett fordi United-spillerne gjør som de vil med pressen. For å ta et nært eksempel. Da Phil Jones debuterte mot Chicago Fire i helga, ville alle selvsagt ha et par ord med han, men 19-åringen så ikke en gang mot journalistene da han forlot arenaen etter kampen. Han gikk forbi uten å si et ord. Etter United-debuten.

Etterpå kom det i stedet et par kommentarer til MUTV.

Bruker Ferguson noen ganger journalistene selv?

Vel, så vidt jeg har skjønt bruker han aldri noen av gutta over. Hvis han gir noe som helst nå for tiden så er det til noen av veteranene, Daily Mails Bob Cass eller 77 år gamle Hugh McIlvanney som har en spalte i Sunday Times.

Så har vi en del nye nettsteder, som ofte nevnes i diverse ryktespalter. Jeg har ikke snakket med en eneste engelsk journalist som tror på det som står på goal.com eller imscouting.

Og caughtoffside.com og liknende steder?

Glem det.

Powered by Labrador CMS