– Pass opp for Young

Sveriges Emil Krafth advarer sine lagkamerater foran lørdagens kvartfinale mot England.

Publisert Sist oppdatert

23 år gamle Krafth, som til daglig spiller høyreback for italienske Bologna, gir programmessig uttrykk for optimisme foran møtet med Gareth Southgates menn. 

Likevel finner han grunn til å rette en advarende pekefinger til sine lagkamerater. Og grunnen er? Først og fremst Ashley Young, som ifølge Krafth har en egen evne til å gå i bakken inne i motstandernes 16-meter.

– Jeg kjenner godt til ham, for jeg er Manchester United-supporter og har sett ham en hel del, sier høyrebacken, ifølge FourFourTwo.

– Han er en god fotballspiller, veldig rask, og han liker å skjær innover. Vi må passe på å ikke gjøre noe dumt når han er inne i boksen.

Nå er det visse muligheter for at Krafth & co. slipper å bekymre seg. Hvorfor? Det kan du lese mer om her.

– Fordel Sverige

At England måtte gjennom både ekstraomganger og straffekonkurranse for å sikre kvartfinaleplassen på bekostning av Colombia, mener Krafth taler til Sveriges fordel når de to møtes på Samara Arena lørdag ettermiddag.

– Ja, det tror jeg. De måtte spille 30 minutter mer enn oss og de får mindre tid mellom kampene. I tillegg vet vi nå hvilke spillere England vil benytte i en eventuell straffekonkurranse – og hvor de vil plassere skuddene sine.

– Sånn skal det gjøres. Marcus Rashford (i rødt) levner ikke Colombia-keeper David Ospina en sjanse under tirsdagens straffekonkurranse.

– Bortskjemte og kjepphøye

En annen svenske, Håkan Mild, en av heltene fra laget som tok bronse under VM i 1994, er langt skarpere i tonen når han uttaler seg til Sveriges Radio:

– De [England] tror de er så gode, men det er de ikke. De er bortskjemte, unge mennesker som tjener massevis av penger.

– Og det er enkelt å score mål mot dem. Man lar seg ikke skremme av dette laget, og det passer Sverige godt, sier Mild, som mener at de engelske spillerne ikke har den «nødvendige desperasjonen» som må til for å vinne.

I likhet med Krafth tror Mild at Englands ekstraomganger mot Colombia taler i svensk favør. I tillegg tror han at engelskmennene vil være i overkant kjepphøye.

– De tror at de kommer til å vinne, og kommer derfor til å få seg en ubehagelig overraskelse på lørdag.

Powered by Labrador CMS