England v Scotland - UEFA Euro 2020: Group D

«Han spilte seg i alle fall ikke ut av laget»

Publisert Sist oppdatert

Det endte 0-0 mellom England og Skottland på Wembley.

Les kampreferat her.


McTominay leverte varene etter en vanskelig start

Kieran Tierneys retur til laget betydde at Skottland la om til tre midtstoppere – og at Scott McTominay da gikk bak som en av dem.

Det skal være folk i United-systemet som tror at McTominay kan ende opp som stopper, og han har også vikariert der for United – men ikke med allverdens hell. Mot Skottland har det gått litt bedre i den rollen, men heller ikke så godt at det er helt ukontroversielt i Skottland at han spiller som stopper.

Han slet i starten mot England, og kunne nærmest forært England og Mason Mount et mål, men Lancaster-gutten spilte seg stort opp mot landet han er født og oppvokst i. Han vant mange dueller, kastet seg inn og blokkerte, brøt pasninger og spilte etter hvert rett og slett en bra kamp.

England v Scotland - UEFA Euro 2020: Group D
KLARTE SEG BRA: Det ble et sterkt poeng for Scott og skottene.

Kanskje får vi se ham vikariere i en stoppertrio igjen i United også på et eller annet tidspunkt? 

Mot slutten av kampen følte undertegnede at det hadde vært fint å få McTominay i en litt mer offensiv rolle, siden han tross alt har en ganske grei skuddfot, men samtidig ville det i så fall svekket forsvaret.

Nå har Skottland gode muligheter til å gå videre, i motsetning til hva de ville hatt ved tap. De må vinne mot Kroatia hjemme på Hampden Park i siste kamp, og hvis de gjør det, så går de trolig videre som et av de fire beste treerlandene.

Shaw spilte seg ikke ut av laget

Luke Shaw har opplevd en del motgang i karrieren, men var tilbake fra start da England møtte Skottland. Det er en opptur for seg selv for en spiller som virkelig imponerte i 2020/21-sesongen for Manchester United.

Å velge Shaw var et helt naturlig valg av Southgate, og på ingen måte overraskende, men at han ble valgt der betyr ikke nødvendigvis at han har vunnet kampen om venstrebackposisjonen.

I forrige kamp valgte Southgate å bruke Kieran Trippier og Kyle Walker på backene fordi han vurderte det som det beste taktiske valget mot kroatene, mens denne gangen ble det Shaw og Reece James. Det virker å være en jevn kamp om plassene på begge backposisjonene, og plutselig er det kanskje Ben Chilwell som spiller mot Tsjekkia i den siste gruppespillskampen.

Trolig ville nok Shaw fått utbytte av å ha Marcus Rashford på banen foran seg siden Rashford har blitt meget god til å spille gjennom Shaw på siden, og det var ikke før i andreomgangen at England begynte å få skikkelig utbytte av Shaws offensive løp.

Han var ikke så altfor langt ifra å score, og han hadde en innleggsmulighet som endte med hjørnespark, og ellers hadde han bra kontroll defensivt.

Venstrebackposisjonen ble ikke definitivt Luke Shaws til odel og eie etter denne kampen, men han spilte seg i alle fall ikke ut av laget heller.

England v Scotland - UEFA Euro 2020: Group D
PRØVDE Å BLOKKERE: Luke Shaw da Stephen O’Donnell fikk en mulighet i førsteomgangen.

Nå kan det bli interessante endringer offensivt

England spilte tidvis veldig god fotball mot Kroatia, men nå har de spilt to kamper i gruppespillet, og har bare scoret ett mål.

Det betyr trolig endringer offensivt mot Tsjekkia, noe som kan bli interessant med United-brillene på.

En ting er at det kan bli mer spilletid for Marcus Rashford, en mann for de store anledninger, men det kan også bli mer spilletid for spillere som Jadon Sancho og Jack Grealish, som i større (Sancho) eller mindre (Grealish) grad kobles til United.

Skal vi tippe to av Rashford, Sancho og Grealish fra start mot Tsjekkia…?

England v Scotland - UEFA Euro 2020: Group D
BYTTE: Marcus Rashford kom inn for en underpresterende Harry Kane, og det var flere andre i England-angrepet også som ikke leverte varene.

Ikke optimalt for Maguire

England lever fint med 0-0, og går nok videre, men kampen var kanskje ikke helt ideell for Harry Maguire.

For han hadde det nok vært en fordel om England var 100% klare før siste kamp i gruppespillet, og kanskje hadde også 2-2 vært et bedre resultat for ham enn 0-0 siden stopperduoen Stones og Mings virker som om de samarbeider ganske bra sammen.

Uansett var de ikke feilfrie her, og det virker uansett naturlig for Gareth Southgate å gi United-kapteinen muligheten fra start mot Tsjekkia – og så får det som skjer i den kampen avgjøre hvilken stopperduo England skal satse på i utslagsrundene.

England v Scotland - UEFA Euro 2020: Group D
SOUTHGATE: Har noen tøffe valg foran seg i de neste laguttakene.

Ferguson var nok fornøyd

Sir Alex Ferguson var til stede på Wembley, ikke overraskende, og undertegnede merker at det gleder meg at han fikk reise derfra uten at det ble Skottland-tap.

Jeg vil gjerne ha begge lag videre, og ville nok slik sett håpet på Skottland-poeng uansett her rent personlig, men med Ferguson på plass så ble det liksom enda litt viktigere!

Han har selv feilet i å ta Skottland ut av et gruppespill i mesterskap, men lite ville nok gledet ham mer enn å se Steve Clarkes lag klare det denne gangen.

England v Scotland - UEFA Euro 2020: Group D
PÅ PLASS: Sir Alex Ferguson.

Powered by Labrador CMS