England v Scotland - UEFA Euro 2020: Group D

Målløst på Wembley mellom England og Skottland

Det endte målløst mellom erkerivalene England og Skottland på Wembley, etter en tapper innsats av skottene.

Luke Shaw og Scott McTominay spilte hele kampen, mens Marcus Rashford kom innpå på slutten for England.

Heading i stolpen og Skottland-muligheter

Det tok bare noen sekunder før Luke Shaw lå nede etter å ha fått et kne i siden av en motspiller, og det ville vel ikke vært England-Skottland i et mesterskap om ikke noe sånt hadde skjedd.

Noen minutter ut i kampen kom oppgjørets første sjanse, og det var Skottlands Che Adams som fikk muligheten, men dessverre for ham ble skuddet ble blokkert.

Sjansen Englands John Stones fikk etter 11 minutter var uansett langt større: han headet i stolpen fra ikke altfor langt hold, og der var det nok mange England-fans som trodde at de var i ferd med å sette inn 1-0.

Mason Mount fikk også en god mulighet like etterpå etter litt slurv av Scott McTominay.

Like før halvtimen var spilt headet Harry Kane like utenfor fra kort distanse (avvinket for offside, men VAR ville nok vist at han var onside om ballen hadde gått i mål), og like etterpå var Stephen O’Donnell (av alle) nær scoring for Skottland.

Det stod uansett 0-0 til pause.

MCTOMINAY: Slet litt i starten, men spilte seg opp, og Scott og skottene klarte et sterkt resultat på Wembley.

Shaw-mulighet

England pangstartet andreomgangen med noen gode muligheter i starten, men Skottland fikk kampen under kontroll igjen, og Che Adams fikk også en ny nesten-sjanse hvor skuddforsøket ble blokkert.

I det 62. minutt hadde spisskollega Lyndon Dykes en stor sjanse da han fikk skutt fra kort hold etter et hjørnespark, da Reece James tilsynelatende headet ballen unna på strek, men reprisene viste at ballen trolig ikke ville gått i mål uansett.

At Skottland i utgangspunktet ville være svært fornøyde med ett poeng er det uansett liten tvil om, men drømmen var seier, og de la seg absolutt ikke bakpå.

Luke Shaw fikk også en god sjanse med litt over et kvarter igjen etter godt samarbeid med Mason Mount, men uansett om det var skudd eller innlegg, så var det ikke godt nok.

SPILTE HELE KAMPEN: Luke Shaw.

Rashford inn – men det avgjørende målet kom ikke

I det 74. minutt kom Marcus Rashford inn for en skuffende Harry Kane, i håp om at han for andre sommer på rad kunne bli en engelsk folkehelt – denne gangen for ting  banen.

Den første sjansen etter Rashford-innhoppet gikk uansett til Che Adams, og det var egentlig skottene som var nærmest i andre omgang generelt. Rashford var nesten gjennom ved et tilfelle, men heller ikke han klarte å få det avgjørende målet.

På overtid var England nær scoring, men Scott McTominay og lagkameratene forsvarte seg godt igjen.

Det endte 0-0 på Wembley, et resultat som egentlig passet begge lag helt OK. England er så godt som videre, mens Skottland nå har en god mulighet før siste kamp mot Kroatia. Med seier der, så kan det fort bli avansement. England møter Tsjekkia i siste kamp, og må vinne den for å vinne gruppa.

STARTET PÅ BENKEN: Marcus Rashford.