Southgate: – Harry kommer til å bli involvert mot Skottland

Publisert Sist oppdatert

Tidligere torsdag meldte Harry Maguire seg klar til kamp igjen før fredagens helbritiske EM-batalje mellom England og Skottland, etter at midtstopperen hadde deltatt i seks treninger sammen med resten av det engelske landslaget.

Dermed virker United-kapteinen å være tilnærmet klar igjen for spill etter skaden han pådro seg i Premier League-kampen mot Aston Villa, som hindret ham i delta i Uniteds sesonginnspurt.

Nå røper landslagssjef Gareth Southgate at Maguire vil være tilbake igjen i troppen før fredagens nabooppgjør.

– Harry kommer til å bli involvert i morgen, sier Southgate på sin pressekonferanse før kampen.

England-treneren vil dog ikke si noe om hvilken rolle Maguire vil få under kampen.

– Avgjørelsen vi må ta nå, er om han er klar igjen til å starte. Men vi er virkelig fornøyd med fremgangen hans, sier Southgate og fortsetter:

– Han har trent med laget i fire eller fem dager nå, uten noen reaksjoner. Han blir mer selvsikker for hver økt som går, og jeg tror han er på skikkelig god vei.

Aston Villa v Manchester United - Premier League
MISTET SESONGINNSPURTEN: Harry Maguire gikk glipp av Uniteds siste kamper foregående sesong etter denne situasjonen på Villa Park.

Det er nok ingen tvil om at landslagstreneren er glad for å ha sin forsvarssjef og største stopperstjerne tilbake, men Maguire gjenkomst skaper likevel et slags problem for Southgate.

Hard konkurranse om plassene førte til at stjerner som United-lenkede Jadon Sancho og Ben Chilwell ble utelatt fra den 23 mann store kamptroppen i åpningskampen mot Kroatia, og med Maguire tilbake i laget, vil enda én spiller til måtte bøte med plassen i troppen.

Det er ikke et problem Southgate bekymrer seg altfor mye for.

– Selvfølgelig vil vi ha alle tilgjengelige. Det skaper vanskelige avgjørelser, men for øyeblikket, har vi hatt 26 spillere i trening og det er en god situasjon for oss å befinne oss i.

Powered by Labrador CMS