Her knuser United resten av Premier League

Unik bruk av de yngste spillerne.

Publisert Sist oppdatert

Er du ung og god så blir det stadig mer åpenbart at Manchester United bør være et alternativ du tenker ekstra nøye på før du eventuelt velger noe annet.

United fremstår nemlig som en helt unik mulighet denne sesongen under Ole Gunnar Solskjær, og har også gjort det over lengre tid.

For å ta det punkt for punkt.

Denne sesongen er det sluppet til tolv spillere i Premier League som fortsatt ikke vil være fylt 20 år når 2019/20-sesongen er omme.

33 prosent av de tolv spillerne er det United som har sluppet til.

Mason Greenwood, Brandon Williams, Angel Gomes og James Garner har nemlig alle fått sjansen under Ole Gunnar Solskjær denne sesongen, og vil være henholdsvis 18, 19, 19 og 19 når Premier League-sesongen er ferdigspilt.

HAR SPILT MEST: Mason Greenwood har vært på banen i ni av tolv Premier League-kamper denne sesongen. Det betyr at han er den unggutten som har fått flest muligheter i ligaen denne sesongen (av de som er under 20 når sesongen er ferdigspilt).

Tottenham, Chelsea, Manchester City og Arsenal har sluppet til to spillere hver som ikke vil ha fylt 20 når sesongen er omme, men det er verdt å merke seg at for eksempel Liverpool og de resterende Premier League-lagene ikke har sluppet til en eneste spiller som fortsatt ikke vil ha fylt 20 år ved sesongslutt.

De fire nevnte unggutta i United har også vært på banen for United i totalt 15 kamper denne sesongen, noe som betyr at de har vært involvert i klart flere kamper enn Arsenal (ti), Chelsea (åtte), Manchester City (fem) og Tottenhams (tre) unggutter har vært det.

Spillere som har fått sjansen i Premier League og som ikke vil ha fylt 20 når sesongen er omme (parentes = alder ved sesongslutt):

  • Mason Greenwood (18), Man. Utd
  • Brandon Williams (19), Man. Utd
  • James Garner (19), Man. Utd
  • Angel Gomes (19), Man. Utd
  • Callum Hudson-Odoi (18), Chelsea
  • Billy Gilmour (18), Chelsea
  • Phil Foden (19), Man. City
  • Eric Garcia (19, Man. City
  • Bukayo Saka (18), Arsenal
  • Gabriel Martinelli (18), Arsenal
  • Oliver Skipp (19), Tottenham
  • Ryan Sessegnon (19), Tottenham

Fra før av er det også kjent at United nå har hatt egenutviklede spillere fra start eller på benken i 3.993 kamper – noe som betyr at 4.000 kamper på rad med egenutviklede spillere passere i hjemmekampen mot Everton 15. desember.

Ole Gunnar Solskjær har nemlig sagt at det er uaktuelt å bryte den rekka.

Som united.no skrev tidligere onsdag så har også egenutviklede spillere vært sist eller nest sist på 34 av Uniteds 36 mål i alle turneringer denne sesongen.

Det er en helt vill statistikk, med tanke på at innkjøpte spillere Anthony Martial, Daniel James, Harry Maguire, Victor Lindelöf, Aaron Wan-Bissaka, Ashley Young, Fred og Juan Mata alle har spilt ganske så mye denne sesongen.

Klart mest spilletid

Ser man litt utover bare det som skjer i United akkurat nå er det også hyggelig lesing for Uniteds talentarbeid.

I sommer gjennomførte nyhetsbyrået Press Association en undersøkelse som viste at spillere som hadde vært innom akademiet til United spilte til sammen 27.000 minutter i Premier League forrige sesong. Det var 10.000 minutter mer enn nummer to på lista, som var spillere fra Tottenhams akademi.

Totalt var det 20 spillere i Premier League forrige sesong som kom fra Uniteds akademi, mens Southampton (16) og Tottenham (13) var de to eneste andre klubbene som hadde mer enn et tosifret antall spillere fra egne akademier i Premier League i 2018/19-sesongen.

United har toppet denne lista de siste tre sesongene.

Yngst lag

De 11 Ole Gunnar Solskjær sendte utpå mot Brighton i forrige ligakamp er også det yngste laget som vært på banen i Premier League denne sesongen.

Snittalderen til De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Williams, McTominay, Fred, James, Pereira, Rashford og Martial var nemlig bare 23 år og 350 dager.

SESONGENS YNGSTE: Dette laget, som tuslet ut for å møte Brighton for snaue to uker siden, er det yngste som har startet en Premier League-kamp denne sesongen.

Så er det liten vits i å bruke egenutviklede eller unge spillere hvis du ikke vinner, men hvis du klarer å bygge et vinnende lag med egenutviklede spillere så betyr det fort noe ekstra for fansen samtidig som man kan spare mye penger på overgangsmarkedet – eller i alle fall bruke pengene på en helt annen måte enn klubber som ikke på samme måte lykkes med talentutviklingen.

Powered by Labrador CMS