– Viser bare lidenskapen sin

Sir Alex Fergusons krangler med dommerne smitter over på spillernes innsats, hevder Edwin van der Sar.

Publisert Sist oppdatert

De siste kampene har man flere ganger sett Fergie rette noen kraftsalver mot dommerne. Spesielt i kampen mot Newcastle var han i pausen i harnisk over at selvmålet til Jonny Evans hadde blitt godkjent, siden skotten mente at årsaken til baklengsmålet var en offsideplassert Papiss Cissé.

Van der Sar har imidlertid ingen problemer med managerens oppførsel på sidelinja.

– Når Sir Alex krangler med dommerne viser han lidenskapen som har tatt han til det høyeste nivået i spillet, sier han til Sunday Mirror.

– På en måte ser man Sir Alex på sitt beste. Dette er lidenskapen han alltid har vist for spillerne sine og klubben. Jeg så han fikk ut poenget sitt ofte da jeg spilte for han i United, så jeg synes jeg kjenner han bra. Alt Sir Alex gjør er for en grunn.

– Når man ser han krangle med dommerne i pausen, som mot Newcastle, håper han å skape noe som vil endre kampen i andre omgang. Han gjør det utelukkende for laget, for han står opp for spillerne sine. Som spiller selv brukte jeg å elske det ved han.

– Jeg tror alle spillere gir det lille ekstra når de ser manageren kjempe også. Det er virkelig et signal til spillerne.

Van der Sar, som var sisteskanse i United fra 2005 til 2011, mener Sir Alex’ kjærlighet for spillerne og klubben, og måten han viser den på, er den viktigste faktoren til at manageren som fyller 71 år nyttårsaften fortsatt holder det gående.

– Jeg husker at Mike Phelan stort sett kom til sidelinja for å gi en beskjed til en spiller eller to. Det var stort sett kun taktiske instrukser. Men når Sir Alex kommer til sidelinja vet alle spillerne at det er alvorlig

– Når jeg ser den lidenskapen Sir Alex viser er det vanskelig å forstå at han nå skal feire sin 71. bursdag. Noen ganger tenker jeg at han bør være forsiktig med hva han gjør i den alderen. Men uten den lidenskapen kan man ikke holde det gående på det høyeste nivået.

– Må vise hva jeg føler

Sir Alex bekreftet også selv noen av Van der Sars antydninger etter Newcastle-kampen.

– Mot Newcastle følte jeg det var på tide å vise min entusiasme overfor laget. Opp gjennom årene har jeg ikke vært så mye på sidelinja – jeg bruker Mike Phelan til å sende ut beskjeder til spillerne, sier Fergie.

– Men noen ganger er det viktig å synliggjøre seg for å vise spillerne hva jeg virkelig føler.

Powered by Labrador CMS