– Håper de har lært

Når Serie A-giganten Juventus onsdag kveld dukker opp på Old Trafford, markerer det samtidig Uniteds siste treningskamp foran 2008/09-sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Møter med "Den gamle dame" imøteses bestandig med skrekkblandet forventning blant United-fans, men med onsdagens møte kan alle slappe av i trygg forvissning om at det for en gangs skyld verken står Champions League-poeng eller -avansement på spill.

For begge klubbers vedkommende gjelder det ved denne anledning kun å spisse formen frem mot en lang og krevende sesong i henholdsvis Serie A og Premier League.

En som kanskje ser frem til kveldens kamp med større glede enn andre, er Edwin van der Sar. Hollenderen, som voktet Juve-buret i to sesonger fra 1999, har riktignok noe blandete minner fra tiden i Torino, men han gleder seg over at Juventus er tilbake i det gode selskap. For tre år siden ble klubben som kjent avslørt som medskyldige i kampfiksing og ble straffet med degradering til Serie B.

"For spillernes del er jeg glad for at de nå er tilbake. Men selvfølgelig, noe av det som skjedde den gangen var slett ikke bra. Forhåpentligvis har de lært en lekse, slik at de heretter igjen kan ha en plass i italiensk elite," sier Edwin, ifølge Sportinglife.

– Riktig valg

Det har lenge vært kjent at Sir Alex angret på at han ikke var mer aktiv den gang Van der Sar bestemte seg for å forlate Ajax Amsterdam til fordel for Juve i 1999. Slik hollenderens Italia-opphold etter hvert utfoldet seg, ville det kanskje ha vært bedre om han hadde valgt Old Trafford fremfor Stadio delle Alpi. Men selv er ikke Van der Sar enig i en slik tankegang. Tvert imot mener han at han foretok et riktig valg den gangen.

"Kanskje utviklet ikke ting seg helt slik jeg kunne ha ønsket, men det var en god erfaring å ta med seg," forklarer han.

"Riktignok fikk jeg ikke ut potensialet mitt. Det var min første utenlandsjobb og Juventus spilte ganske annerledes enn det jeg var vant til fra Ajax.

"Det var mye å venne seg til, og selv om jeg lærte meg språket på tre måneder, hendte det at jeg var et halvsekund for sen med å rope ut instrukser under kampene. Dermed var øyeblikket over. Akkurat det var uheldig.

"Mange har sagt til meg at jeg heller burde ha valgt United, men jeg hadde allerede hatt to møter med Juventus før United kom inn i bildet. Det var to klubber på samme nivå, og man kan ikke foreta valg på grunnlag av etterpåklokskap," sier Van der Sar, som omsider havnet på Old Trafford via Fulham i 2005.

Samme tropp +/-

Edwin van der Sar vil ventelig være tilbake mellom stengene mot Juventus, etter at Tomasz Kuszczak og Ron-Robert Zieler delte spilletid mot Peterborough på mandag.

Det er også ventet at Gary Neville vil være tilbake etter leggskaden som holdt ham utenfor Ole Gunnar Solskjærs testimonial. Ellers vil troppen i det store og hele – ifølge SAF – bestå av de samme som spilte mot Peterborough for to dager siden. Da besto den av følgende spillere: Kuszczak, Zieler – O’Shea, Evra, J Evans, Ferdinand, Brown, Cathcart, F. Da Silva, R. Da Silva – Fletcher, Gibson, Martin, Cleverley, Possebon, Gray – Campbell, Tevez, Nani.

Powered by Labrador CMS