VAN DER SAR: Hadde troen på Memphis Depay.

Tror Hoek vil hjelpe De Gea

Edwin van der Sar har stor tro på vår nye keepertrener, og tror De Gea vil dra god nytte av ham i årene som kommer.

Publisert Sist oppdatert

Vi kunne i går formidle at Edwin van der Sar mener Ryan Giggs vil tjene på å jobbe under Louis van Gaal (se linken til venstre), og i dag skriver ManUtd.com at vår tidligere målvakt har stor sans for Uniteds nye keepertrener.

Frans Hoek var keepertreneren til Van der Sar i Ajax.

– Han gjorde meg klar og hjalp meg å lære alle de tingene jeg trengte å vite for å bli en suksessfull fotballspiller over mange år. Som Louis van Gaal er han veldig presis med sine øvelser – det er veldig gjennomtenkt med de begge to.

– Han var en av de første jeg kjenner som koblet keeperne med forsvarne og midtbanene i treningsøvelsene. Det var ikke bare om å øve på utspark som keeper, han ville tenke på ulike situasjoner du kunne ende opp i i løpet av en kamp, og prøve å finne øvelser han kunne drille oss i som han ville kombinere med utespillerne.

David de Gea er, som Edwin van der Sar, en keeper som er ganske komfortabel med ballen i beina, og helten fra Moskva-finalen i 2008 tror Hoek vil være til god hjelp for De Gea.

– Han bør være til stor hjelp for David. Han jobbet tidligere i Barcelona så han vil kunne snakke spansk, noe som vil hjelpe, selv om jeg vet at David snakker bra engelsk nå. Jeg tror de vil være en god kombinasjon.

degea6
DE GEA: Det er ikke rart De Gea jubler når han får skryt av selveste Edwin van der Sar.

– Etter en vanskelig start i sitt første år har David utviklet seg briljant de siste tre årene, og han presterte veldig godt sist sesong. Det er flott for ham å få reise til VM. Spania har en fantastisk mengde toppkeepere. Victor [Valdes] er ute med skade, men de har Reina og Casillas, så det er fortsatt god kvalitet fremfor David. Men jeg er sikker på at han i de kommende årene vil spille en stor rolle for Spania også.

– Det er alltid spennende når en ny manager kommer inn. Denne sesongen var åpenbart en stor skuffelse, men jeg er sikker på at Van Gaal vil snu ting med hjelp fra Ryan og de andre trenerne han henter inn. Han vil ta en titt på ungdomsakademiet også, og jeg er sikker på at det blir noen signeringer i tillegg. Så ja, det er spennende.

Powered by Labrador CMS