ediroma

– Nær ved å skrive under ny United-kontrakt

Publisert Sist oppdatert

Det har egentlig bare gått en vei de siste ukene med sjansene for at Edinson Cavani kom til å forlenge med United.

Feil vei.

I alle fall feil vei for de som ønsket at han ble, som Ole Gunnar Solskjær har gjort det.

Pandemien har gjort året i Manchester vanskelig, skader har ikke hjulpet og i februar og mars slet uruguayaneren med formen.

Samtidig ble det klart at argentinske Boca Juniors ønsket ham velkommen hjem til Sør-Amerika, historier som ble forsterket ved at ledende søramerikanske journalister og kilder tett på Cavani la til at det virket som om spissen hadde bestemt seg for exit United og en overgang til Boca.

Så har det imidlertid skjedd ting.

Fem mål på fem kamper

Cavani var meget god og også avgjørende med en viktig scoring i 3-1-seieren borte mot Tottenham. Han fulgte opp med en tidlig scoring mot Granada – en scoring som langt på vei sikret Uniteds avansement til Europa League-semifinalen.

Deretter ble det innhopp med mål mot Burnley, mest hvile mot Leeds før to mål og to målgivende mot Roma torsdag kveld.

Det betyr fem scoringer på 289 minutter med spilletid, et snitt på én scoring per 58. minutt.

LES OGSÅ: ­– Det var ikke helt perfekt, men det fortjente en 10er

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League
SCORET MOT SPURS: Det var den første av fem mål på fem kamper for Cavani.

Underveis har Ole Gunnar Solskjær alltid spilt med ganske så åpne kort om 34-åringens utfordringer i et fremmed land uten familie og venner og uten å kunne språket. Han har imidlertid vært krystallklar på at han ønsker at Cavani skal score mål foran et fullsatt Stretford End i det som kanskje blir en mer normalisert verdenssituasjon til høsten.

– Produktive samtaler med Solskjær

Nå ser det ut til å ha satt i gang andre endringer.

Fredag meldte først ESPNs Barcelona-reporter at Cavani hadde bestemt seg for å bli i Manchester. Reporteren understreket at Cavani har hatt sine tvil, men at han hadde bestemt seg for å bli.

Fredag kveld meldte så ESPNs egen United-reporter, Rob Dawson, at United nå følte seg stadig mer trygge på at Cavani kommer til å bli.

Deretter meldte flere andre troverdige journalister det samme – at Cavani er klar for å bli, og at en kontraktsforlengelse ikke skal være langt unna.

Kilder skal ha fortalt Dawson at Cavani skal ha kommet på andre tanker etter såkalte produktive samtaler med Ole Gunnar Solskjær.

HAR OVERBEVIST CAVANI?: Rapportene antyder nå det.
HAR OVERBEVIST CAVANI?: Rapportene antyder nå det.

Dawson understreket at det var kilder tett på Cavani som nå sa at han helte mot å bli.

– Jeg har lovet ham at Old Trafford og Manchester er et helt annet sted med fans, og jeg prøver å overbevise ham om dette. Jeg gjør mitt beste. Vi må egentlig ikke selge prosjektet til ham. Det handler i stedet om hvordan han føler seg hver dag når han reiser hit til jobb, det laget vi skaper og det å være en del av det, sa Solskjær etter 6-2-seieren mot Roma.

Og nå virker det som om den gode formen, Uniteds fremganger og kanskje også tanken på å score foran et Stretford End med fans har fått Cavani til å endre mening.

Powered by Labrador CMS