Slik var Deadline Day

SE ALLE LAGENES KJØP HER: Nick Powell lånt ut til Hull resten av sesongen og Omar Elabdellaoui ble værende i Olympiakos.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Mandag 1. februar:

Bekreftede kjøp i Premier League

00.00: Og dermed er vinduet stengt! Det eneste som United foretok seg på Deadline Day var å låne ut Nick Powell til Hull. Norske Omar Elabdellaoui ble lenge linket til United, men blir værende i Olympiakos. Hvor reell interessen var og hvor nærmt han eventuelt var United vil vi sikkert få vite mer om i morgen. 

23.55: Bare minutter igjen av vinduet nå. Dette er så zzzzzzzpennende…..

23.50: Yohan Benalouane leies ut fra Leicester til Fiorentina resten av sesongen.

23.45: Marco van Ginkel lånes ut fra Chelsea til PSv resten av sesongen.

23.40: Da er det bare 20 minutter igjen, og nå skjer det neppe noe mer av interesse. Det eneste som har skjedd for Uniteds del i dag er at Nick Powell lånes ut til Hull for resten av sesongen.

23.35: Så har en av dagens største overgangshistorier blitt bekreftet. Giannelli Imbula har signert for Stoke. Overgangssummen er bekreftet av Stoke til å ligge på 18,3 millioner pund. Dermed blir dette det dyreste kjøpet på Deadline Day i England og Imbula blir tidenes dyreste Stoke-spiller.

23.25: Jordi Gomez drar på lån til Blackburn. Sunderland-spilleren leies ut til Championship-klubben resten av sesongen.

23.20: Her er endelig en United-spiller som har signert noe i kveld…Antonio Valencia har vært travelt opptatt med å svare fanpost. «Alltid tid til fansen», skriver han i sin twitter-melding.

23.15: Saido Berahino har sendt ut denne smått humoristiske tweeten i kveld…

 

23.00: Da er det under én time igjen av overgangsvinduet og intet tyder på at noen kommer inn portene på Old Trafford. United.no følger imidlertid den siste timen av vinduet uansett, så det er bare å holde ut de siste 55 minuttene.

22.55: UNITED-NYHET: Omar Elabdellaoui blir ikke Manchester United-spiller i denne omgang. Spillerens agent Jimmy Solbakken bekrefter overfor BBC at spilleren blir i Olympiakos, men utelukker ikke en overgang i sommer.

22.35: UNITED-NYHET: Nick Powell lånes ut til Hull resten av sesongen. Powell har bare fått tre opptredener i United-trøyen under Louis van Gaal og to av dem har kommet som innbytter. 

21.20: Tåler vi denne? Ja det gjør vi…Etter å ha blitt angrepet med oppblåsbare dukker og andre sexleketøy bestemte Sky Sports seg for å flytte sine reportere til innsiden av de ulike klubbenes stadionanlegg, eller i det minste til steder der fansen ikke har adgang. Vel, italiensk tv har åpenbart ikke fått de samme privilegiene. Dermed har italienske tv-seere kunnet «kose» seg med denne direkterapporten.

21.10: Stoke nærmer seg det som kommer til å bli dagens største handel. Giannelli Imbula er ventet å signere fra Porto før fristen er omme for 18.2 millioner pund, melder Sky Sports. 

22.00: Arsenal og Charlton har bekreftet at Yaya Sanogo har sluttet seg til Charlton på lån resten av sesongen.

22.00: Da er det bare to timer igjen av overgangsvinduet. Vi kan ta med at Uniteds U21-gutter tapte 0-2 borte mot Everton.

21.52: Steven Fletcher har pakket flyttelasset (i alle fall kofferten) og reist til Marseille på lån ut sesongen.

21.50: Everton har nå bekrefter at de har kjøpt Oumar Niasse for 13,5 millioner pund.

21.45: Kanskje en sjelden anledning til å dra på smilebåndet for oss United-supportere i dag. Det har nemlig ikke vært noen oppløftende dag. Tidligere i dag kom kunngjøringen om at Pep Guardiola overtar City i sommer og foreløpig skjer det lite eller intet hva nye spillere angår. Om det da ikke kan skje noe rundt Omar Elabdellaoui. Ting tyder nå på at det IKKE vil skje. Den greske journalisten Dimitris Vergos skriver nemlig følgende på Twitter: 

21.40: Såpass lite skjer på Emirates akkurat nå at en rev har tatt seg inn på stadion og Sky Sports viser bilder av reven som løper rundt på gresset og koser seg under det kunstige lyset som får gresset til å gro.

21.40: Så har det blitt bekreftet at Mathieu Debuchy har blitt lånt ut Bordeaux resten av sesongen. United var, skal vi tro ryktene, interessert i  låne spilleren resten av sesongen, men Arsene Wenger skal ha satt foten ned for en slik avtale.

21.25: Watford har igjen sikret seg en spiller på overgangsvinduets siste dag. Adalberto Penaranda kommer fra Udinese, men er for tiden på lån hos Granada. Han kommer for det Sky Sports oppgir til å være en overgangssum på rundt åtte millioner pund. Watford opplyser på sine hjemmesider at spilleren ikke vil ankomme Viccarage Road før i sommer, og at spilleren vil lånes direkte ut til Granada resten av sesongen. Penaranda har signert en avtale på fire og et halvt år.  

21.20: Akkurat nå er det forholdsvis rolig, men det kan være stille før stormen. Flere avtaler er ennå ikke fullført og det gjenstår bare to og en halv time igjen av vinduet.

MERK: Vi er klar over problemet med kommentarfeltet. Vi håper at dette løses om ikke altfor lang tid (denne uka), og beklager at dette ikke ble ordnet før deadline day.

20.40: Guillem Balague skriver på twitter at Falcao visstnok er uaktuell til både Atletico Madrid og Valencia….

20.35: Er lite informasjon fra U21-kampen, men Everton skal ha tatt ledelsen mot Adnan Januzaj og de andre United-gutta. Vi legger ut sak om kampen på united.no etter kampslutt.

20.32: Til info om Elabdellaoui. Det er mulig United faktisk er interessert, det vet vi foreløpig ingenting om, men det er greit å ha i mente at det ikke gjør spilleren (eller agenten) noe vondt om han kobles til en storklubb. Sånt betyr bare som regel at andre ok klubber får øynene opp, og øker kanskje sjansene for en fin overgang senere. Det er også mange eksempler på at agenter bevisst lekker informasjon om at spillere skal være aktuelle for storklubber, bare for å skape oppmerksomhet rundt spilleren. Oppsummert: Det er greit å ikke ta for mye av så lenge det ikke er kommet mer informasjon enn det som er kommet.

20.30: Leroy Fer, til daglig i QPR, blir kanskje midtbanemannen som Swansea har jaget denne dagen.

20.00: Alexander Büttner, du har vel ikke glemt ham, har nå reist fra Dinamo Moskva til Anderlecht på lån. Han spilte mye for Dinamo forrige sesong, men har vært ute i kulden denne sesongen…Omar Elabdellaoui er mye nevnt i dag. Hvor stor er forskjellen mellom Büttner og ham, dere som kommenterer under?

19.43: UNITED-RYKTE: Nick Powell har ankommet Hulls arena for å skrive under på en avtale som sender ham på lån dit resten av sesongen.

19.40: Watford har sikret seg Abdoulaye Doucoure fra Rennes, for det som skal være i nærheten av åtte millioner pund, noe som i så fall vil være klubbrekord. Samtidig skal spilleren lånes direkte ut til Granada for resten av sesongen.

19.35: U21-laget møter forresten Everton i dag. Adnan Januzaj starter, og 17 år gamle Regan Poole (se 13.40), som ble spilleklar for United i dag, er på benken. Se laget og følg utviklingen i kampen her.

19.30: Falcao skal ha reist til Spania for å diskutere en mulig retur til Atletico Madrid, ifølge The Telegraph.

19.10: BEKREFTET: Bournemouth har hentet Rhoys Wiggins fra Sheffield Wednesday.

19.00: UNITED-RYKTE:  – Interessen i Omar Elabdellaoui er reel, ifølge greske SDNA. Nordmannens agent, Jim Solbakken, blir sitert på «Vi får se hva som skjer…». Solbakken har imidlertid tette bånd med United, har sendt flere spillere til klubben før, så det minsker i alle fall ikke sjansene for en overgang at han er agenten. Solbakken hadde ikke tid til å si noe om saken da united.no kontaktet ham tidligere i dag. (se også 17.00) Avtalen med Olympiakos kan koste United 2,5 millioner pund for et lån ut sesongen, og en overgangssum på 7,5 pund hvis de ønsker å kjøpe ham etter det, melder Daily Mail.

18.45: Litt roligere rundt storklubbene nå. For øyeblikket handler mest om mer eller mindre uinteressant utvikling rundt mindre klubber, men vi følger med fra minutt til minutt.

18.30: WBA sier: Saido Berahino er IKKE til salgs….så kanskje det kan være siste ord om han til noen som helst klubb i dag…?!?!!

18.25: Ahmed Musa, som også er blitt koblet til United de siste ukene, kommer visstnok ikke til Leicester, etter at det rapporteres at Leicester og CSKA Moskva ikke blir enige om pris. Han skal ha trent for fullt med CSKA i dag.  Ligalederen kobles dermed i stedet til Loic Remy og Mame Biram Diuouf.

18.15: Bør vel også nevnes at ett av Europas største lag, Bayern München, har forsterket med forsvarsspiller Serdar Tasci fra Spartak Moskva.

18.10: Vi kan vel også ta med at Uniteds motstander i Europa League, danske Midtjylland, har forsterket med norske Haarmet Singh.

18.00: UNITED-RYKTE: Uniteds Sadiq El Fitouri, fra Libya, er koblet til Charlton i Championship.

17.50: UNITED-RYKTE: United kan komme til å forsøke seg PSGs Ezequiel Lavezzi i siste liten. PSG skal være interesserte i å selge, og United kan få konkurranse fra Chelsea. Independent, som bringer nyheten, mener det er mer trolig med en overgang i sommer.

17.20: UNITED-RYKTE: Telegraph bruker gratisavisen Metro som kilde når de spekulerer i om United kan forsøke seg med et sent bud på Watford-spiss Odion Ighalo. Med andre ord tyder alt på at dette er syltynn suppe som serveres. Watford skal ikke være interessert i salg, men kan bli tvunget til å lytte på bud rundt 15 millioner pund. 

17.00: UNITED-RYKTE: Kan Manchester United kjøpe en ny nordmann? Skal vi tro talkSPORT-journalisten Ian Abrahams skal United være på jakt etter Omar Elabdellaoui som spiller i Olympiakos. Det skal imidlertid være usikkert om det er tid nok for United til å fullføre overgangen før fristen går ut ved midnatt. Elabdellaoui var i Manchester City i to år fra han var 16. Siden ble han lånt ut til Strømsgodset, Feyenoord og Eintracht Braunschweig før han signerte for den tyske klubben i 2013. Der spilte han i ett år før han gikk til Olympiakos i 2014. 

16.50: Manchester United-fans er, trolig med rette, redd for hva Pep Guardiola kan få til hos byrivalene City. Men det er ikke bare fansen som er bekymret, også tidligere spillere uttrykker redsel for fremtiden…

16.45: UNITED-RYKTE: En spiller som allerede er på utlån er Tyler Blackett. Til tross for at han knapt spiller for Celtic vil han neppe returene til United i dette vinduet, skriver PA-journalist Paul Hirst. Den samme journalisten forventer som vi har nevnt tidligere at Nick Powell vil dra til Hull. 

16.35: UNITED-RYKTE: Det har så langt vært fullstendig tyst fra AON Training Complex i Carrington, også kjent som Uniteds treningssenter og base utenfor Old Trafford. Nå skriver imidlertid Manchester Evening News sin fremste Manchester United-journalist, Stuart Mathieson at man ikke skal utelukke at noe kan skje for Uniteds del. Louis van Gaal skal fremdeles være interessert i å hente en forsvarsspiller, men United har så langt ikke lyktes og tiden er i ferd med å renne ut. Tidligere i dag ble det hevdet at Arsenal-manager Arsene Wenger hadde satt foten ned for et eventuelt utlån av Mathieu Debuchy til United. Van Gaal skal også være interessert i en etablert spiss, men det er høyst usannsynlig at United vil lykkes med å forsterke angrepet i dette vinduet.  

16.25: Det er ikke ofte vi har for vane å oppdatere hva som skjer med Liverpool på ryktefronten, men vi tar med at Liverpool-manager Jürgen Klopp mer eller mindre bekrefter at ikke noe kommer til å skje på innkjøpsfronten i dette vinduet.

15.40: Siden Pep er klar for City, så forsøkte journalisten seg på Mourinho og United, da portugiseren var på Wembley.

15.15: UNITED-RYKTE: Vi gjentar gammelt rykte: Det er altså ventet at Nick Powell drar til Hull, Steve Bruce, Mike Phelan og toppen av Championship på lån i dag.

15.13: Sunderland-spiss Steven Fletcher er ifølge klubben på vei til Frankrike for å muligens fullføre en overgang til Marseille…

15.07: BEKREFTET: Tottenham har solgt serberen Milos Veljkovic til Werder Bremen for 500.000 pund. Les mer på ESPN.

15.00: Mathieu Debuchy skal være så godt som klar for Bordeaux, så altså ikke noe utlån til United for ham. (Se også 12.05 og 14.05)

14.42: BEKREFTET: WBA har bekreftet at de har leid inn Tottenhams Alex Pritchard frem til sommeren.

14.38: Tidligere England-keeper Robert Green er i ferd med å gå på en permanent overgang til Crystal Palace.

14.30: BEKREFTET: Newcastle har leid inn spissen Seydou Doumbia fra Roma. Doumbia var leid ut til CSKA Moskva, og scoret blant annet mot United i gruppespillet i Champions League  like før jul.

14.06: BEKREFTET FRA MAN. CITY: City-manager Manuel Pellegrini  gir seg som City-manager etter sesongen. Pep Guardiola kommer inn. Se pressemeldingen her.

14.05: UNITED-RYKTE: Det rapporteres fra franske L’Equipe at Arsenal-manager Arsene Wenger skal ha nektet Mathieu Debuchy å bli leid ut til Manchester United. Om det er sant kan det i alle fall være et tegn på at Wenger fortsatt frykter United…Wenger vil heller leie ham ut til franske Bordeaux.

14.00: Evertons fotrappe kantspiller, Aiden McGeady, er leid ut til Championship og Sheffield Wednesday ut sesongen.

13.55: Ronny Deila har hentet Citys Patrick Roberts, som Man.City kjøpte fra Fulham for 12 millioner pund i fjor sommer, på lån til Celtic det neste halvannet året, altså frem til sommeren 2017.

13.50: Mark Hughes fortsetter å gjøre om Stoke til noe annet enn de var under Tony Pulis. Nå melder The Times at Portos rekordkjøp. midtbanespiller Giannelli Imbula, som de hentet fra Marseille for 20 millioner euro forrige sommer, er på vei til Stoke etter at klubbene er enige om en overgangssum på 18,6 millioner pund.

13.40: UNITED-NYHET: En spiller er KLAR FOR UNITED i dag. Unggutten Regan Poole, som United hentet i fjor sommer, er nemlig først spilleklar nå. Han er en 17 år gammel midtstopper, som altså spilte flere kamper i League Two for Newport som 16-åring.

13.35: Tottenham skal ha bekreftet at stoppper Federico Fazio har dratt lån tilbake til Sevilla, ut sesongen.

13.22: UNITED-RYKTE: Det er ventet en rolig United-dag, her er foreløpig sistemann som sier det, BBCs Simon Stone, som har reist verden rundt med United de siste årene, for både PA og nå BBC.

13.20: Sky Sports melder at Lokomotiv Moskva-spiss Oumar Niasse, som har scoret jevnlig for russerne, har ankommet Everton for legesjekk…

13.15: MERK: Spillere som blir kjøpt fra og med nå og ut dagen vil IKKE kunne debutere tirsdag, siden fristen for det var klokka 13.00 norsk tid…

13.10: Husker du Tom Lawrence, unggutten som debuterte for førstelaget under Ryan Giggs våren 2014? Han er nå Leicesters eiendom, har vært utlånt til Blackburn frem til 31. januar, men ble i dag lånt videre til Cardiff ut sesongen.

13.00: Shakhtar Donetsk-spilleren Alex Teixeira har vært koblet til Liverpool, men nå ser det ut til at han glippe for Klopp & co. Den ukrainske klubben skal flere ganger ha endret sitt prisforlangende og det er tvilsomt om Liverpool kommer tilbake med et tredje bud, melder blant andre Daily Mail.

12.30: Everton skal være nær et kjøp av senegaleseren Oumar Niasse, skal vi tro Sky Sports og Mirror. Niasse, med en (kort) fortid i blant annet Brann, skal ha en prislapp på rundt 13 millioner pund og skal være på vei til medisinsk sjekk. Det gjenstår imidlertid en del forhandlinger melom Lokomotiv Moskva og Everton før Niasse kan slutte seg til klubben.

12.05: UNITED-RYKTE: Manchester United skal ha fattet interesse for Arsenals back Mathieu Debuchy. Arsenal-manager Arsene Wenger sa på sin pressekonferanse tidligere i dag at et utlån fremdeles kan bli aktuelt for Debuchy. Det er Daily Mail som melder dette.  

12.00: UNITED-RYKTE: Vi tar med dette ryktet fra The Sun bare så vi kan legge ballen død for de av dere som måtte være bekymret. Tabloidavisen melder at United skal være interessert i å lytte til bud fra Barcelona for Juan Mata. Ryktet blir beskrevet som oppspinn og komplett vås både av Guillem Balague (Sky Sports ekspert på spansk fotball) og Manchester Evening News.

11.50: Så har det skjedd, Premier League-klubbenes kjøp denne seongen har nå passert 1 milliard pund for første gang skal vi tro Deloitte. På grunn av den nye lukretive tv-avtalen som trer i kraft fra 2016/17-sesongen, blir rekorden neppe stående særlig lenge…

11.45: Så har vi en gammel kjenning fra Deadline Day. Stokes Peter Odemwingie skal være på vei til Marseille med tanke på et låneopphold ut den inneværende sesongen. Odemwingie ble en ufrivillig (?) kjendis da han som West Brom-spiller dukket opp på QPRs Loftus Road på Deadline Day uten West Broms velsignelse og skapte voldsom oppstandelse.

11.40: Tottenhams unge midtbanespiller Alex David Pritchard skal være på vei til West Brom. Unggutten lånes trolig ut resten av sesongen.

11.40: Rhoys Wiggins har nå gjennomgått den første delen av den medisinske testen hos Bournemouth. Dersom alt går etter planen vil Sheffield Wednesday-spilleren signere en kontrakt ut 2017/18-sesongen og koste Bournemouth 200.000 pund.

11.30: Watford skal ha kommet til enighet med Rennes om kjøp av midtbanespilleren Abdoulaye Doucoure. Kjøpssummen skal ligge på rundt åtte millioner pund og være ny overgangsrekord for Watford. Det er imidlertid usikkert om Doucoure vil slutte seg til Watford-stallen umiddelbart, eller om han vil lånes tilbake til Rennes resten av sesongen, melder Sky Sports.

11.25: UNITED-RYKTE: Ahmed Musa har vært i Uniteds søkelys, men det er Leicester som er den største favoritten til å sikre seg CSKA Moskva-spilleren. Leicester skal allerede ha fått et bud på 18,7 millioner pund avvist og den russiske klubben har gjort det klart at de er lite villige til å selge før i sommer, melder Mirror. 

11.20: …Og når vi først er inne på Sunderland, Jermain Defoe kan være på vei til Bournemouth. Manager Eddie Howe skal være villig til å strekke seg langt for å hente spissen for å øke sjansene for å holde klubben i Premier League. Defoe hadde et låneopphold  Bournemouth for 15 år siden og gjode da sine saker svært så bra med 18 ligamål på 29 kamper, melder Mirror.

11.20: Sunderland vil forsøke seg på Aston Villas forsvarsspiller Micah Richards i løpet av dagen. Sunderland skal allerede ha fått ett bud avvist av Villa, men vil trolig prøve seg igjen, melder Mirror.

11.15: Om Berahino glipper for Newcastle og Stoke, kan begge klubbene komme til å gjøre et fremstøt mot Marseille for kjøpe Michy Batshuayi som har scoret 15 mål denne sesongen, skriver Daily Mail

11.10: Newcastle vil trolig prøve seg på Arsenals back Kieran Gibbs i løpet av dagen med tanke på lån ut sesongen, melder Daily Mail. Arsenal gjør det imidlertid klart at Gibbs ikke vil forlate Emirates.

11.05: Problembarnet Ravel Morrison kan være på vei tilbake til Premier League. Bournemouth, Swansea og Aston Villa skal alle være interesserte, melder Daily Mail.

11.00: Newcastle skal ha lagt inn et bud på 21 millioner pund for WBA-spissen Saido Berahino, melder blant andre Mirror. Newcastle opplyser at de ikke har fått budet avslått fra West Brom, men «Baggies» skal også ha gjort det klart at de ikke ønsker å selge spissen i dette vinduet, melder Sky Sports. Også Stoke og Tottenham har vist interesse for spissen. Dette er trolig en føljetong som kommer til å gå helt til vinduet stenger ved midnatt norsk tid.

09.05: UNITED-RYKTE: I tillegg til The Mirror er også flere andre ute med tilsvarende historier om Renato Sanches (se kl. 08.00). Blant disse finner vi The Independent. De siterer portugisiske O Jogo, som hevder at United er i langt fremskredne forhandlinger med Benfica, og skal ha lagt inn et bud på £31 millioner.

08.20: UNITED-RYKTE: The Telegraph viser til «various outlets», deriblant ESPN og Metro, hvor det meldes at Manchester United og Arsenal kjemper om underskriften til PSG-stjernen Edinson Cavani. Den 28 år gamle uruguayaneren fikk bare 18 minutter som innbytter i søndagens 2-0-seier over St. Etienne og påstås å ønske seg bort fra Parc de Princes. Ja, han skal nærmest ha pakket kofferten allerede, og venter angivelig bare på å få vite om neste stopp blir Emirates eller langt mer attraktive Old Trafford. Prisen som oppgis er £55 millioner.

08.00: UNITED-RYKTE: Så har vi altså kommet frem til siste frist for kjøp og salg på vinterens spillermarked. Det betyr at vi atter en gang står overfor spørsmålet om United kommer til å benytte seg av muligheten til å hente inn noen i dette vinduet. Det eneste som er helt sikkert er at klubben i skrivende stund har nøyaktig 16 timer på seg til å få en eventuell overgang eller to i havn.
Om vi skal støtte oss til ryktepressen kan det akkurat nå virke som om Benficas 18 år gamle offensive midtbanespiller Renato Sanches er den som er nærmest en overgang. I alle fall skal representanter fra United ha vært i møte med sine motstykker fra Lisboa-klubben for å diskutere muligheten for en avtale. Beløpet som nevnes i The Mirror er £22 millioner. Så gjenstår det å se om portugiserne er villige til å slippe sitt stortalent for nesten £40 millioner under den påståtte utkjøpsklausulen i spillerens kontrakt.

Powered by Labrador CMS