mason32443

Greenwood imponerte, men hviles mot Liverpool?

Publisert Sist oppdatert

– Umulig og uhørt, sa Ole Gunnar Solskjær da han skjønte at det ble fire kamper på sju døgn mot Roma, Aston Villa, Leicester og Liverpool.

Torsdag avsluttes det «umulige og uhørte» med kampen mot Liverpool, og kanskje er konsekvensen at spilleren som fikk mest positiv omtale mot Leicester, Mason Greenwood, sendes ut av laget.

En rask titt på bruken av troppen den siste lille uka kan nemlig være et tegn på det.

I så fall betyr det at Greenwood, som opprinnelig ble tatt ut i 11eren som skulle møte Liverpool for halvannen uke siden, nå er ute.

Slik har Greenwoods siste uke vært:
Roma: 90 min
Villa: 64 min
Leicester: 65 min
Totalt: 219 minutter

mason5543453
SCORET 2-1-MÅLET MOT VILLA: Da ble Mason Greenwood så glad.

Greenwood har altså startet tre av tre kamper, og det skulle altså være umulig å spille fire kamper på sju døgn.

Det er nok stort til 19-åringens fordel at han er ung, full av energi og adrenalin og har vist ok form med mål både mot Villa og Leicester. Han har også blitt tatt av banen etter en drøy time i hver av de to siste kampene, men rent belastningsmessig kan det nok være i overkant også for en 19-åring å spille fire såpass tøffe kamper på sju døgn.

Slik har Cavanis siste uke vært:
Roma: 72 min
Villa: 26 min
Leicester: 25 min
Totalt: 123 minutter

AS Roma v Manchester United - UEFA Europa League Semi Final: Leg Two
FLYR HØYT FOR TIDEN: To av Edinson Cavanis tre mål den siste uka har kommet på hodet – først mot Roma, så mot Leicester.

Innhopp på 30 minutter eller mindre blir mer som en treningsøkt, ikke mer, og det å vite at man starter på benken betyr også helt andre mentale forberedelser til kamp enn hos de som skal starte.

Det betyr i praksis at uruguayaneren vil ha hatt mye en mye roligere uke enn Greenwood har hatt det, med cirka bare halvparten så mye spilletid og bare én start mot Greenwoods tre. Torsdag vil det også være én uke siden forrige start.

Så er spørsmålet om Greenwoods tenåringsenergi likevel vinner når 11eren mot Liverpool presenteres. Kanskje må også Cavani beskyttes frem mot Europa League-finale, eller kanskje er én start i uka nettopp det han fint klarer – noe som betyr en plass fra start torsdag kveld.

Dette sa Solskjær om Greenwood etter kampen mot Leicester tirsdag.

– Jeg ønsker at han alltid tar ansvar når han spiller. Det handler ikke om alder. Det handler om å tro på seg selv, stole på seg selv og tro at hvis noe er rett avgjørelse så tar man den avgjørelsen.

– Det var det han gjorde i kveld (mot Leicester), og det er det samme jeg ønsker fra ham torsdag når han spiller med de mer erfarne spillerne.

Lagoppstillingen mot Liverpool offentliggjøres 20.00 skandinavisk tid torsdag.

For ordens skyld – Cavani har seks mål på sine fire kamper fra start for United den siste måneden.

Dette var 11eren Solskjær opprinnelig skulle bruke mot Liverpool (forrige søndag): Henderson – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – Greenwood, Fernandes, Pogba – Rashford

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Liverpool-kampen er nå åpen for spill. Dere som la inn tips før forrige kamp ligger inne med den 11eren, men kan bytte på det tipset frem til 12.00 torsdag.

Powered by Labrador CMS