Ryktesaker, uke 24

VM-spiller til United?

Publisert Sist oppdatert

Her er rykter fra avisene denne uka. Vi gjengir det meste som legges ut, så får dere vurdere selv hvor seriøse de ulike ryktene kan være.

Forrige ukes rykter

Søndag 15. juni:

18.07: Inter Milan og Colombias Fredy Guarin blir nok en gang linket til United. Etter at Toni Kroos ga uttrykk for at han ikke vil til Old Trafford, skal interessen for den 27 år gamle Inter-spilleren ha tatt seg opp. Les om det i Sunday Express her.

12.30: Motstridende meldinger er en stor del av silly season, og nå som mange hadde tenkt at Luke Shaw er så godt som klar, kommer The Sunday Times, og helder kaldt vann på bålet. I følge avisen, har klubbene ikke kommet til enighet om noe som helst ennå. Andre melder også at de 27 millioner pund som United er villige til å betale, ikke vil være nok for Southampton.

09.25: Søndag morgen melder The Daily Mail at United på nytt har meldt sin interesse for Arjen Robben. Det spekuleres i at Van Gaal vil strekke seg langt for å overtale Bayern München om å la både han, og Bastian Schweinsteiger forlate klubben i sommer.

Lørdag 14. juni:

18.50: For noen dager sien ble Alexis Sanchez pekt ut som en av de store overgangsmålene denne sommeren, men nå melder Express at Barcelona-spilleren ikke er åpen for å bosette seg i England, og at han heller vil foretrekke å reise tilbake til Italia, der Juventus står med åpne armer for å ta han i mot.

15.28: Han er med i Nederlands VM-tropp, men ble ikke brukt da Nederland overhøvlet Spania 5-1 i går – Jordy Clasie er navnet, og midtbanespilleren som spiller for Feyenoord blir regnet som «den nederlandske Xavi». Er han på vei til United tro?

14.54: Belgia-forsvarer Thomas Vermaelen til United? Vel, Sky Sports-journalist mener å vite at United forsøker å hente ham.

14.44: Avisen med et heller frynsete troverdighetsrykte, Daily Express, hevdet i går å vite at Alex Song var av interesse for United. Nå melder samme avis at Barcelona vil kreve £20 millioner for midtbanespilleren. Les mer her.

13.10: Javier Hernandez – som for øyeblikket dagene i Brasil – er sitert av Daily Express i at han mistrives med å bli sett på som en «supersub». Les om det her.

12.07: Er også Mats Hummels uaktuell? Ifølge Manchester Evening News er ikke tyskerne villige til å la landslagsstopperen gå fra gultrøyene i og med at Freiburg skal ha gitt signal om at stopperen Borussia Dortmund hadde tenkt å hente ikke er til salgs likevel. Les om det her.

Fredag 13. juni:

23.38: Kontrabeskjed fra Manchester Evening News. United skal IKKE ha Bastian Schweinsteiger som en sommerprioritet ifølge lokalavisas United-korrespondent Stuart Mathieson. Les mer her.

20.50: Det er ikke mye han ikke har vunnet.. Xavi Hernadez, som har gått gradene i La Masia og Barcelona, linkes nå til Manchester United etter at han skal ha hintet om at hans tid i Barcelona nærmer seg slutten. Les mer om hos Daily Express her.

19.37: Han spilte mange år i Arsenal og ble solgt til Barcelona sommeren 2012 for om lag £16 millioner – Alex SongInternational Business Times hevder at Barcelona har gitt kameruneren klarsignal til å forlate katalanerne, og at Manchester United og Premier League kan bli neste stoppested for 26-åringen. Les mer om det her.

11.15: Det har vært stille og rolig på ryktefronten i dag; kun gjentakelser av tidligere rykter. Men denne – som et apropos til saken vi brakte i går om Bastian Schweinsteigerden kan du forresten lese her om du ikke allered har gjort det, så dukker denne opp:

Torsdag 12. juni:

22.15: I følge The Times, skal Bacary Sagna ha bestemt seg for å velge Manchester City, fremfor United. Nytt for oss at United i det hele tatt skal ha vært interessert.

20.20: Det er kanskje ikke helt uventet at det dukker opp et par rykter i timene etter at Fabregas ble klar for Chelsea. Noen uklare meldinger om Bastian Schweinsteiger har kommet, men ikke noe nytt fra det vi meldte onsdag.

08.35: Onsdag hevdet italienske Tuttosport, via Mail Online, at United har lagt inn et megabud på PSGs Edinson Cavani. I dag kan vi derimot lese i The Mirror at United har trukket tilbake sin interesse for uruguayaneren (og Cesc Fabregas). Avisen viser til Daily Star, som skriver at United ikke er villig til å møte Cavanis lønnskrav på £300.000 i uken.
Du kan lese saken her.

08.25: Atlético Madrid igjen: Klubben nekter etter sigende å gå med på å selge midtstopper Miranda for et lavere beløp enn det utkjøpsklausulen i kontrakten hans tilsier, nemlig €30 millioner (£24.1 mill.). Ifølge Sport Witness, som igjen siterer spanske AS, skal United derimot har fremsatt ønske om å betale €20 millioner pluss en spiller.
Spilleren, som fyller 30 om få måneder, skal være innstilt på å forlate Madrid, noe som kan vise seg å være nøkkelen til en overgang. «Superagent» Jorge Mendes er på saken.

08.00: Atlético Madrids ettertraktede midtbanespiller Koke, avfeier nærmest muligheten for at han vil bli United-spiller fra sommeren av. 22-åringen, som nå befinner seg i Brasil med det spanske landslaget, har i lengre tid befunnet seg i Uniteds søkelys, men har hele tiden distansert seg fra muligheten til å flytte fra Estadio Vicente Calderón.
Onsdag, under en pressekonferanse i anledning VM 2014, gjentok Koke at han ikke har planer om å dra noensteds. Dermed må United trolig lete helt andre steder. Les saken her.

Onsdag 11. juni:

15.05: Mail Online viser til den italienske avisen Tuttosport, som hevder at United har lagt inn et bud på hele £56 millioner for Paris Saint-Germain-angriperen Edinson Cavani. Det er bare et år siden 27-åringens overgang fra Napoli, men den uruguayanske landslagsspilleren sies å mistrives i Paris. Les mer her.

12.55: Notorisk upålitelige The Express viser til «rapporter» når avisen hevder at United er klare til å legge inn et bud på £20 millioner for 29 år gamle  Bastian Schweinsteiger.

10.55: Ifølge Daily Star kjemper United med blant andre Arsenal og Atlético Madrid om underskriften til Portos storscorer Jackson Martinez. Det antas at prisen på den 27 år gamle colombianeren vil ligget et sted mellom £25-30 millioner. Les mer her.

09.15: Superagent Jorge Mendes er på saken:

08.40: Inter Milan skal ifølge italienske Corriere dello Sport ha avslått en forespørsel fra United angående den 20 år gamle midtbanespilleren Mateo Kovacic.

08.35: Bayern Münchens Thomas Müller skal, ifølge tyske Bild, ha skrevet under på en ny kontrakt med Pep Guardiola & co. I så fall vil det sette en stopper for spekulasjonene om en overgang til Old Trafford. Det kan du lese mer om her.

08.30: Ifølge Soccerlens hevder spanske El Confidencial at United vil søke å utløse Atlético Madrid-forsvareren Miranda en av de nærmeste dagene. Les saken her.

08.25: The Guardian bygger oppunder deler av mandagens rykter om at United skal ha innledet samtaler med Barcelona om en overgang for Alexis Sanchez. Avisen går  riktignok ikke så langt som til å melde om forhandlinger, men nøyer seg isteden med å hevde at spilleren har blitt «identifisert som et sommermål» av Louis van Gaal. Den påtroppende United-manageren vil for øvrig få anledning til å studere Sanchez på nært hold når Nederland møter Chile under VMs gruppespill. Les mer her.

Tirsdag 10. juni:

13.00: – I utkjøpsklausulen min står det €30 millioner (£24.2 mill.), men det kan det forhandles om, sier Atlético Madrids Miranda. Den 29 år gamle stopperen røper også at han har tilbud fra England. Les mer her.

12.10: Sportsvibe mener at Louis van Gaal vurderer å gjøre den 20 år gamle Feyenoord-stopperen Stefan de Vrij til Uniteds første sommerkjøp. Spilleren er for tiden i Brasil som en av de 23 i Van Gaals VM-tropp. Les her.

11.00: Vel, vi kan ikke bekrefte dette, og må derfor nøye oss med å krysse fingrene (selv om summen det her er snakk om virker temmelig «over the top») for en 18-åring:

08.00: TalkSport hevder at Barcelona har inngått en muntlig avtale med Marco Reus, en mann som også har vært linket til United. Katalanerne vil nå by Borussia Dortmund £28 millioner for spilleren. Saken finner du her.

07.55: I går meldte The Times at United skal være villig til å akseptere bud på £15 millioner for Marouane Fellaini. I dag følger Daily Star opp med meldingen om at klubben vil gå enda lavere enn det; helt ned til £12 millioner. I så fall er det godt under halvparten av de £27 som ble lagt ut for belgieren for mindre enn et år siden. Du kan lese mer om det her.

Mandag 9. juni:

20.30: I løpet av ettermiddagen og kvelden har sagaen om Cesc Fabregas blusset opp igjen på Twitter. Flere journalister melder at United har kastet seg inn i kampen igjen, tilbudt høyere lønn enn det Chelsea gjør, og prøver å kuppe avtalen. Andre journalister avfeier dette, så det er ikke helt godt å si om det ligger noe i det. Vi følger med!

15.30: Det nederlandske nettstedet ELF Voetbal melder at Romas Kevin Strootman skal være nær en overgang til United. Grunnen skal simpelthen være at Roma ikke vil kunne si nei om United legger 35 millioner euro på bordet. Den italienske avisen Gazetto dello Sport melder også at Strootman kan være på vei, og at Romas «ikke til salgs for noen pris», rett og slett er en forhandlingstaktikk for å se hvor mye klubben klarer å presse opp prisen.

10.35 Bayern Münchens kroatiske stjernespiss Mario Mandzukic skal ha sagt at han vil bort fra den tyske storklubben etter VM. Det har fått United og Arsenal til å våkne, melder Daily Mail.

10.25: Og når vi først er inne på chilenere og Juventus, Louis van Gaal skal være interessert i Arturo Vidal og vil få sjansen til å studere chileneren på nært hold når Nederland møter nettopp Chile i gruppespillet i VM. Van Gaal var nær ved å kjøpe Vidal da han var trener i Bayern München, og nå skal Van Gaal ha fattet interesse på ny, skriver Manchester Evening News sin United-korrespondent Stuart Mathieson.

10.10: Ifølge Telegraph, som igjen bruker Gazetto dello Sport som kilde, skal United ha innledet forhandlinger med Barcelona om en overgang for Alexis Sanchez. Prislappen for chileneren skal ligge på i overkant av 20 millioner pund, men United kan vente seg hard konkurranse fra Juvenus som også er interessert i Sanchez.

09.20: Manchester United skal være villige til å la Marouane Fellaini forlate Old Trafford om noen legger 15 millioner pund på bordet. Det melder Times. Bare drøye ni måneder etter at Fellaini kom fra Everton for 27,5 millioner pund er tålmodigheten med det belgiske fyrtårnet med de karakteristiske krøllene visstnok i ferd med å ta slutt. For å frigjøre midler til nye spillerkjøp er United klare til å selge og dersom Fellaini leverer et godt VM kan prisen bli noe høyere, skal vi tro avisen.

08.25: Rio Ferdinand kan være på vei til nyopprykkede Queens Park Rangers. Klubben fra Vest-London skal visstnok være klare til å gjøre Ferdinand til klubbens best betalte spiller med en ukelønn på rundt 80 000 pund. Det vil være om lag 40 000 pund mindre enn det 35-åringen tjente per uke i sin siste kontrakt med United, men vi antar at Ferdinand likevel skulle ha til salt i grøten, om han da i det hele tatt spiser grøt.  Det er Guardian som bringer nyheten om at Ferdinand kan bli gjenforent med Harry Redknapp.

08.20: Vårens, og nå også sommerens, største transfersaga knyttet til Manchester United har vært Luke Shaws angivelige bombesikre overgang fra Southampton til United. Men overgangen ser ut til å la vente på seg, og nå melder Daily Express at hele overgangen kan gå i vasken. 2Grunnen skal være at Louis van Gaal har kastet blikket mot Barcelonas Jordi Alba. Avisen henviser bare til «meldinger fra Spania» når de omtaler den potensielle overgangen. Intet beløp er imidlertid nevnt, ei heller ingen årsak til at Barcelona skulle vurdere å selge Alba.

 

Powered by Labrador CMS