Woodward har sagt opp – dette sier Glazer

Like før klokken 22.30 tirsdag kveld bekreftet Manchester United at Ed Woodward har sagt opp jobben som administrerende direktør.

Publisert Sist oppdatert

Den overraskende nyheten sprakk i engelske medier rett før klokken 21.00 tirsdag kveld, da planene om Superligaen kollapset etter hvert som klubb etter klubb ifølge rapportene trakk seg ut av det kontroversielle prosjektet.

Halvannen time senere kom bekreftelsen fra Manchester United om at Woodward har trukket seg fra sin stilling. 49-åringen fortsetter i jobben ut kalenderåret 2021, noe som gir klubben åtte måneder på å finne og ansette en ny administrerende direktør.

– Jeg ønsker å takke Uniteds lidenskapelige supportere for deres støtte gjennom gode og vonde stunder. Jeg er klar over at det har vært en utfordrende periode i vår historie, men deres støtte til laget har aldri blitt dratt i tvil, sier Woodward i pressemeldingen.

Manchester Evening News skriver onsdag morgen at det er forventet at Woodward vil forlate klubben i sommer, selv om det i pressemeldingen heter at han blir værende ut året.

Ifølge BBC skal det ikke ha vært noen form for konflikt mellom Glazer-familien og Woodward.

Joel Glazer kommer med en sjelden og kort uttalelse i forbindelse med Woodwards oppsigelse.

– Ed Woodward har gjort en god jobb for klubben. På vegne av alle i United vil jeg takke ham for hans harde arbeid og dedikasjon, sier Glazer.

– Hans bidrag til klubben har vært enormt, og han vil alltid være velkommen til Old Trafford som en del av Manchester United-familien.

 

Lokalavisen: – Åtte mislykkede år

Manchester Evening News opplyser at spillerne ble informert om Woodwards oppsigelse før nyheten sprakk.

Samuel Luckhurst, lokalavisens United-journalist, skriver på Twitter:

– Ed Woodward vil bli husket som den store fellesnevneren gjennom åtte mislykkede år post-Ferguson. Manchester United har brukt 941,4 millioner pund under Woodwards ledelse, og fem av sju sesonger har endt uten trofeer.

Tre dager med massivt press

Woodwards oppsigelse finner sted 48 timer etter at Manchester United annonserte at de var én av tolv klubber som etter planen skulle etablere Superligaen.

Etter tre dager med massivt press fra supportere, eksperter, trenere og spillere er prosjektet nå i ferd med å kollapse. Chelsea og Manchester City skal ifølge rapportene ha trukket seg fra Superligaen, mens Liverpool-spillerne har kommet med en uttalelse om at de ikke stiller seg bak prosjektet.

I Manchester United skal Harry Maguire og Luke Shaw ha konfrontert Woodward med spillergruppas misnøye rundt klubbens rolle i etableringen av Superligaen.

Nå er altså Woodwards regjeringstid på Old Trafford er over.

– Jeg er ekstremt stolt av å ha jobbet for United, og det har vært en ære å være i verdens største fotballklubb de siste 16 årene, sier Woodward i pressemeldingen.

– Klubben er godt posisjonert for fremtiden, og det blir ikke enkelt å forlate jobben ved slutten av året.

– Jeg vil huske min tid på Old Trafford med glede. Vi vant Europa League, FA-cupen og ligacupen. Jeg er stolt av at vi har hentet tilbake klubbens kultur og innført Manchester Uniteds måte å spille fotball på igjen.

– Vi har investert mer enn én milliard pund i laget i løpet av min tid, og jeg er spesielt fornøyd med progresjonen spillerne har hatt under Ole Gunnar Solskjærs kløktige lederskap de to siste årene.

– Jeg er sikker på denne fantastiske klubben snart vil løfte trofeer igjen med endringene iv har gjort på banen og i støtteapparatet.

– Jeg hadde et desperat ønske om at klubben skulle vinne Premier League i løpet av min periode, og jeg er sikker på at grunnlaget er lagt for at vi kan vinne trofeet for våre lidenskapelige supportere.

– Vårt verdensberømte akademi blomstrer igjen, med 34 spillere som har gått opp på førstelaget siden 2013. Det har vært en glede å se talenter som Marcus Rashford, Mason Greenwood og Axel Tuanzebe blomstre på førstelaget. I årene som kommer vil flere unge talenter utfordre førstelagsspillerne om plassene på laget. Det lover godt for fremtiden.

– Vi har også etablert kvinnelaget, og deres progresjon er enda et bevis på at det stilles krav om suksess i denne klubben.

– De siste 16 månedene har bragt mange unike utfordringer, og klubbens innsats i lokalmiljøet og i forbindelse med pandemien har vært heroisk.

– Den økonomiske påkjenningen har vært alvorlig for fotballklubbene, men United har vært en av de mest robuste til tross for et ekstraordinært økonomisk press.

– Til slutt vil jeg si at det har vært en glede å jobbe med så mange fantastiske, talentfulle og hardtarbeidende mennesker.

Den tidligere bankmannen tok over for David Gill i 2013 og har vært gjennom åtte vanskelige år som United-direktør med fire forskjellige United-managere.

 

Hentet av Glazer som sponsorsjef

Mens brødrene Avram og Joel Glazer i hovedsak har styrt Manchester United på vegne av den amerikanske eierfamilien, har Ed Woodward hatt det overordnede ansvaret på Old Trafford siden 2013.

I 2005 ble Glazer-familien kjent med Woodward som på dette tidspunktet var en fremtredende investeringsrådgiver for finansgigaten JP Morgan. Selskapet, og Woodward, bisto Glazer-familien i forbindelse med oppkjøpet av United og til tross for at han bare var 33 år gammel imponerte Woodward de fremtidige United-eierne såpass at de kort tid etter tilbød ham jobben med å styre kapitalstrukturen i United.

Bare to år etter, i 2007, fikk Woodward ansvaret for å lede de kommersielle og mediarelaterte aktivitetene i United. Woodward dro i land mange lukrative sponsoravtaler sammen med sin gamle venn og tidligere kollega Richard Arnold, som er klubbens markedssjef.

Tre titler på åtte år

Da David Gill trakk seg tilbake i 2013, fikk Woodward jobben av Glazer-familien. Hans periode som administrerende direktør startet med et kritisert kjøp av Marouane Fellaini og en mislykket jakt på spillere som Cesc Fabregas, Leighton Baines og Gareth Bale. Etter bare et drøyt halvår i jobben avskjediget Woodward sin første manager, David Moyes.

Louis van Gaal og José Mourinho led samme skjebne i henholdsvis 2016 og 2018.

Med bedre resultater under Ole Gunnar Solskjær forsvant også noe av presset på Woodward, som også ansatte John Murtough som klubbens første fotballdirektør i mars, før klubbens avgjørelse om å signere Superliga-avtalen utløste kraftige reaksjoner på søndag.

Sir Alex Ferguson var blant dem som kritiserte Manchester United avgjørelse. Skotten gjorde det klart i sin uttalelse at han ikke var involvert i prosessen.

Med Woodward som administrerende direktør ble Manchester United nummer sju, fire, fem, seks, to, seks og tre i Premier League i kronologisk rekkefølge. Van Gaal vant FA-cupen i 2016, mens Mourinho vant ligacupen og Europa League i 2017.

Ironisk nok vil mange mene at Bruno Fernandes var Woodwards beste signering og Ole Gunnar Solskjær hans beste ansettelse. Manchester United kan ligger åtte poeng bak Manchester City i Premier League og er store favoritter til å løfte Europa League-trofeet i Gdansk i mai.

Det vil i så fall være noe av det siste Woodward foretar seg som Manchester Uniteds administrerende direktør, før han forsvinner i desember 2021.

Ingen potensielle erstattere er nevnt i engelske medier.

Powered by Labrador CMS