– Vi har lært leksa vår

Publisert Sist oppdatert

Fredag holdt Manchester United et ekstraordinært møte med United-fansen som følge av Superliga-kaoset, og der kommer fansen med sterk kritikk av klubben, og ikke minst eierne – og la frem flere krav til hva som bør gjøres nå.

Ed Woodward deltok på møtet, og klubben og ulike medier har publisert hva Woodward hadde å si til supporterne.

LES OGSÅ: Åpent brev fra Joel Glazer: – Vi beklager

Woodward sa klart ifra om at klubben har gjort feil, at planene var for dårlig gjennomtenkt og at klubben ønsker unngå å gjøre de feilene igjen, og at Superliga-planene ikke kommer til å bli blåst liv i igjen av United.

– Jeg vet at dere vil ha følt dere sinte og sviktet av mangelen på konsultasjon, og av måten forslaget ikke anerkjente det viktige prinsippet om åpen konkurranse. Skikkelige diskusjoner ville ha hjulpet oss med å unngå feilen vi gjorde.

– Selv om det ville vært en substansiell økning i solidaritetsutbetalinger fra de store klubbene til resten av pyramiden i Europa, så aksepterer vi fullt og helt at det var fundamentale elementer som var dårlig gjennomtenkt.

– Som Joel sa forrige uke, så gjorde vi feilen ved å ikke legge nok vekt på de essensielle prinsippene og tradisjonene om at det skal være prestasjonsbasert, prinsipper som er viktige for fotballen ikke bare i hjemlige turneringer, men også i europeiske turneringer siden midten av 1950-tallet.

– Vi ønsker å gjenta vår forpliktelse til de tradisjonene. Jeg kan forsikre dere om at vi har lært leksa vår fra hendelsene den siste uka, og vi søker ikke en gjenopplivning av Superliga-planene. 

– Manchester United er heldige som er i en relativt sterkere posisjon enn mange klubber på grunn av robustheten i vår selvbærende modell. Vi har en disiplinert langtidstilnærming som har tillatt oss å navigere oss gjennom pandemien, samtidig som vi har fortsatt med å investere i laget, noe vi kommer til å fortsette å gjøre denne sommeren.

– Vi vil nå fortsette å jobbe med resten av fotballsamfunnet for å adressere langtidsutfordringene sporten møter. Men jeg kan forsikre dere om at vi kommer til å gjøre det med stor sensitivitet for de meningene dere og andre fans har uttrykt de siste dagene.

– Vi kommer til å lytte nøye på deres tilbakemeldinger i dag, og vi kommer til å ta det med oss videre til vurdering når vi har en gjennomgang av hvordan vi kan la dere involveres mer effektivt i fremtiden.

– Som Joel sa forrige uke, så er fansen vår det som gjør Manchester United så fantastisk, og de kommer alltid til å være denne klubbens hjerte. 

protest1
PROTESTER: 24. april var det protester utenfor Old Trafford, og søndag er det ventet en ny protestaksjon.
Powered by Labrador CMS