United-journalist om Solskjær: – Woodward mener han har løst to store problemer

Publisert Sist oppdatert

Er Ole Gunnar Solskjær i fare igjen?

Det var spørsmålet mange stilte seg etter at Manchester United tapte 2-3 for RB Leipzig og røk ut av Champions League.

Ifølge ESPN-journalist Rob Dawson er svaret nei. Dawson er en av dem som dekker Manchester United tettest og har tidligere gjort det samme for lokalavisen.

Før lørdagens Manchester-derby skriver Dawson at Ed Woodward ikke engang vurderer nordmannens stilling. Klubbdirektøren skal derimot være overbevist om at Solskjær kan bringe Premier League-tittelen tilbake til Old Trafford og skal være fast bestemt på at ingen manager skal sparkes på bakgrunn av enkeltresultater.

– Ed Woodward liker ikke uttrykket «on the brink». Det er et uttrykk som ifølge Manchester Uniteds administrerende direktør tilsier at det neste resultatet kan avgjøre om han vil støtte eller sparke manageren. Woodward sparket David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho, men han insisterer på at det handlet om det store bildet og hvor prosjektet var på vei, skriver Dawson.

– Det er årsaken til at han denne uken har fortalt sine nærmeste at Solskjær ikke står i fare for å få sparken. Woodward er derimot fortsatt overbevist om at han har funnet mannen som kan vinne klubbens første Premier League-tittel siden Sir Alex Ferguson pensjonerte seg i 2013.

Dawson skriver videre at Woodward peker på at det bare er fem poeng til tabelltoppen med én kamp til gode og at bare Liverpool har tatt flere poeng enn United siden slutten av januar.

Mens det etter tapet for Istanbul Basaksehir kom konkrete rapporter om kontakt med Mauricio Pochettino, har det ikke vært noen lignende rykter siden tirsdagens Champions League-exit.

Også Guardians Jamie Jackson skrev denne uken at klubben støtter Solskjær.

– Woodward er fast bestemt på at klubben ikke skal skifte manager med jevne mellomrom. Moyes fikk mindre enn én sesong, Van Gaal fikk to år, og Mourinho fikk 30 måneder. Hvert skifte kom med en ny lagidentitet og en ny rekrutteringsstrategi. Woodward mener Solskjær har løst begge de problemene og ønsker ikke å starte på nytt igjen, skriver Dawson.

Powered by Labrador CMS