– Solskjær har United-ledelsens fulle tillit

Champions League-tapet mot RB Leipzig svir, men United-ledelsen står fast på at United er på rett vei under Ole Gunnar Solskjær.

– United-ledelsen har full tillit til Ole Gunnar Solskjær, og er ovebevist om at resultatene Solskjær har oppnådd siden han ble ansatt samlet sett viser at Manchester United er på rett vei, skriver Guardian-journalisten Jamie Jackson.

Jackson er blant journalistene som følger United tettest, og har også skrevet boken «The Red Apprentice» om Uniteds norske manager.

Fremgang siden forrige sesong

Jackson har gode kilder i Manchester United, og opplysningene han serverer i sin siste sak i Guardian viser at han åpenbart har snakket med noen som sitter tett på ledelsen.

Og der er tålmodigheten med Ole Gunnar Solskjærs prosjekt langt større enn en kan få inntrykk av i media og sosiale medier.

Før helgens byderby mot Manchester City på Old Trafford ligger United på 6. plass, men har én kamp mindre spilt enn alle lagene som ligger foran United på tabellen. 

Selv om Uniteds prestasjoner har variert veldig denne sesongen, er 19 poeng etter 10 kamper er en klar forbedring sammenlignet med sist sesong da United stod med 13 poeng etter de 10 første ligakampene.

PÅ RETT VEI: Ole Gunnar Solskjær har ledelsens fulle tillit og med Bruno Fernandes som lagets talisman, er ledelsen optimistisk med tanke på troféer denne sesongen.

Det er nettopp det faktum at United er mye nærmere tetlagene nå som har fått flere i ledelsen til å tro på at United vil kjempe om troféer denne sesongen.

– Ledelsen mener også det er viktig å se Uniteds resultater i et langsiktig perspektiv og særlig kjøpet av Bruno Fernandes har gjort at klubbledelsen mener United nå er på rett spor, skriver Jackson.

Har gitt laget identitet

Etter at verken David Moyes, Louis van Gaal eller José Mourinho klarte å gjøre United til tittelutfordrere, vegrer ledelsen seg nå for å bytte manager nok en gang.

NEDTUR: Paul Pogba headet inn reduseringen til 2-3 mot Leipzig, men det holdt ikke for United. – Champions League-exiten skuffet United-ledelsen, men det rokker ikke ved Solskjærs posisjon slik situasjonen er nå, skriver Jamie Jackson.

Særlig ikke med tanke på at Ole Gunnar Solskjær har gjort mye riktig med i måten han har komponert troppen på, blant annet ved å senke snittalderen og gi United identiteten tilbake.

– Etter helgens byderby skal United møte Sheffield United, Leeds, Everton (i ligacupen), Leicester og Wolverhampton og ledelsen er optimistisk med tanke på at United vil gå gjennom en god periode, legger Jackson til.