– Woodward holdt krisemøte med sinte spillere

Manchester United følger blant annet de tre italienske klubbene AC Milan, Inter Milan og Juventus og bryter med den europeiske klubborganisasjonen ECA.

Publisert Sist oppdatert

United bekreftet i natt at de er deltakere i den nye Superligaen. Det er massiv fordømmelse av det i fotballmiljøet.

LES OGSÅ: Supporterklubbens standpunkt: – Trekk dere, United

KOMMENTAR:  – Jeg føler at de drar meg også ned i søla

UNITEDS BEKREFTELSE OG UMIDDELBAR FORDØMMELSE: United bekrefter deltakelse i ny Superliga

Slik er utviklingen mandag:

23.14: James Milner liker ikke planene:

22.41: Slik ser fronten på morgendagens lokalavis ut:

22.30: Denne felles uttalelsen fra supportergrupperinger fra alle de seks utbryterklubbene i Premier League kom forresten tidligere i dag, hvor budskapet er at de står samlet i denne kampen mot forslaget om en europeisk superliga, og at de blant annet vil prøve å få i stand bedre supporterrepresentasjon (foreløpig har det ikke blitt konkretisert om det er snakk om en tysk modell de vil jobbe for):

22.09: Crystal Palace-medeier Steve Parish har snakket om tirsdagens Premier League-møte:

22.02: Utbryterklubbene får ikke noe støtte fra Ajax:

21.03: Leeds-fotballdirektør Victor Orta med en beskjed i forbindelse med Leeds-Liverpool.

20.28: Gary Neville har snakket mer om sin mening om den europeiske superligaen og Glazer-familien.

Les egen sak her.

20.08: Jürgen Klopp sier at han ikke har endret mening siden 2019. Den gang var han motstander av en slik europeisk superliga.

Klopp hadde også mer å si:

18.56: Jesper Møller, som er dansk fotballpresident og medlem av UEFAs hovedstyre, har uttalt at han forventer at Chelsea, Real Madrid og Manchester City sparkes ut av Champions League-semifinalene, og at han forventer at det skjer på fredag.

Hvis det skjer, så er det vel også logisk å anta at United kommer til å sparkes ut av Europa League også. Foreløpig er det nok uansett et ganske stort «hvis».

18.44: Ofte velinformerte Mike Keegan skriver i Daily Mail at Ed Woodward holdt et krisemøte med Manchester United-spillere denne morgenen, og at spillerne skal ha vært veldig lite imponert.

Flere i stallen skal ha vært sinte da de hørte om Superligaen, og egen klubbs rolle i den, via media på søndag. Flere skal også ha følt at Ole Gunnar Solskjær ble kastet under bussen da han måtte svare på spørsmål fra Sky om dette.

Woodward skal ha fortalt stallen at det handlet etter klubbens beste interesser, men mottakelsen på det Woodward hadde å si beskrives som «lunken i beste fall».

Som dere kan se i 15.00-oppdateringen har Bruno Fernandes allerede hintet om sitt ståsted i denne saken.

18.38: Den britiske sportsministeren har snakket om dette i parlamentet, og har gitt uttrykk for at myndighetene må gjøre det de kan for å stoppe den europeiske superligaen.

Les egen sak her.

18.01: EFL – English Football League (altså de som styrer nivå to, tre og fire i England, pluss ligacupen) – har også fordømt Superligaen i en offisiell uttalelse.

De er også tydelige på at UEFAs egen reform også et en betydelig utfordring for det hjemlige kampprogrammet, og at de bekymrer seg for ligacupens fremtid også med de endringene.

17.38: Det tyske fotballforbundet og den tyske ligaen har kommet med en felles uttalelse der de kommer med klar støtte til UEFA, og hvor utbryterplanene blir kritisert sterkt.

Her er noe av det de melder:

– Tysk Fotball – DFL Deutsche Fußball Liga og det tyske fotballforbundet (DFB) er forferdet over grunnleggingen av en Superliga. Vi står i solidaritet med UEFA og dets president Aleksander Ceferin. Samtidig støtter vi alle de signaliserte mottiltakene fra FIFA, UEFA og de berørte nasjonale ligaene og forbundene. Vi er klar over at dette også kan påvirke utvalget av tyske landslagsspillere som har kontrakt med slike Superligaklubber.

– Fotballens fremtid står på spill. Denne forandringen er ulikt noe vi har sett tidligere. Vi kan ikke la de økonomiske interesse til noen toppklubber fra England, Italia og Spania ødelegge veletablerte strukturer. Fotballen i Europa blomstrer gjennom det faktum at det er teoretisk mulig for enhver klubb å kjempe med de beste på kontinentet i en turnering. Denne drømmen må ikke erstattes av det som i stor grad er en lukket butikk.

17.29: United.no-redaktør Dag Langerød: – Jeg reagerer kraftig på den manglende solidariteten og det at de går fullstendig sin egen vei.

Superligaen ble selvsagt et tema også i dagens episode av «Monday, bloody hell!». Se eller lytt til episoden her.

17.01: Kaveh Solhekol skriver at noen av eierne av utbryterklubbene i hemmelighet vil være strålende fornøyd om spillere ikke får lov til å spille for landslagene sine, siden det er lite å tjene på å slippe spillere til landslagsspill, i tillegg til risikoen for skade.

Solhekol videreformidlet tidlligere i dag også et sitat fra et styremedlem i en engelsk utbryterklubb:

– Dette er ikke en borgerkrig, det er en atomkrig. For å være ærlig så er ikke er eierne bekymret for dårlig PR, de forventet det. Jobben deres er å maksimere profitten. Fotballens beste kommer i andre rekke.

16.41: Gary Neville har som vi har videreformidlet tidligere gitt soleklart uttrykk for sin avsky til hele idéen om denne såkalte Superligaen, og han har definitivt ikke endret mening. Leeds møter Liverpool på Elland Road i kveld, og Neville skriver sarkastistisk at Leeds bare bør gå til side og la Liverpool score som dem vil, siden de ikke vil ha konkurranse.

Trolig kommer Neville og Carragher til å komme inn på dette temaet i løpet av kveldens sending.

16.24: Protest utenfor Old Trafford:

16.00: Uniteds aksjekurs fortsetter – som ventet – å stige.

15.50: De 14 «gjenstående» Premier League-klubbene skal tirsdag ha et møte med ligaen om utbryterne og situasjonen.

15.30: UEFA-president Aleksander Ceferin går knallhardt ut mot utbryterne og også Ed Woodward i sitt møte med journalister mandag.

LES SAKEN HER: – Har aldri opplevd maken. Visste ikke at vi jobbet med slanger

15.00: Bruno Fernandes med litt forsiktig støtte til de som er imot Superligaen? Dette var nemlig svaret hans på en Instagram-post fra Wolves-landsmann Daniel Podence.

brunopodence

14.50: UEFA-sjef Alexander Ceferin understreker igjen: Fotballspillerne som spiller i Superligaen vil bli utestengt fra spill i VM eller EM. De vil heller ikke få lov til å spille for sine respektive landslag i andre kamper.

14.45: Marca skriver nå det samme som Tariq Panja skrev klokka 13.30 – UEFA vil ikke kaste ut noen av semifinale-lagene fra årets europacuper. Det betyr at United og de andre utbryterne som fortsatt er med i årets Champions League (Chelsea, City, Real Madrid, Arsenal) kommer til å få spille sine semifinaler.

14.35: Er du på Twitter? Skriv inn «the super league is a good idea and will revolutionize football» i søkefeltet. Så ser du hvordan automatiserte Twitter-bots jobber for å forsøke å endre folks oppfatning av det hele.
Da ser det nemlig slik ut blant svarene.

14.30: Reaksjon på og utenfor Anfield i dag – etter at de også meldte seg på i den nye Superligaen..

14.20: Bekymret for Superligaen? Vel, United skal ha skrevet under på en avtale med den nye Superligaen som strekker seg over 23 år…

14.15: Utbryter-grupperingen – inkludert United – skal ha forberedt seg på å slå tilbake med rettslige skritt hvis de trues med utestengelse eller heftige sanksjoner, og en ekspert på dette sier til Daily Mail at utbryter-klubbene sitter med gode kort på hånda. Les hele saken her.

13.45: United-aksjene har økt med 6,4 prosent i verdi (pre-market) etter offentliggjøringen av deltakelsen i den nye Superligaen.

13.30: United kan komme til å bli utestengt fra neste års Champions League. Det er én av måtene UEFA vil reagere på, skriver Tariq Panja som er sentral i nyhetene rundt den nye Superligaen. Utestengelsen vil gjelde selv om Superligaen i august ikke er klar til å starte.

12.30: Ander Herrera ut mot den nye Superligaen

12.00: United har trukket seg fra klubborganisasjonen, ECA – som skal ivareta og representere interessene til 246 klubber i Europa.

ECA har tidligere jobbet tett sammen med UEFA for å utvikle de ulike europacupene, men nå velger sannsynligvis alle de 12 klubbene bak superligaen å bryte med organisasjonen.

ESPN melder at Manchester United, Arsenal og Tottenham alle har meldt seg ut av European Club Association (ECA), mens The Athletic melder at de tre italienske klubbene Juventus, Inter og AC Milan har gjort det samme.

Søndag skal Juventus-formann Andrea Agnelli ha trukket seg fra sitt verv som leder av ECA og Ed Woodward skal også ha trukket seg fra sitt verv i organisasjonen, melder flere britiske medier.

Den britiske kulturministeren Oliver Dowden skal komme med en kunngjøring i parlamentet i ettermiddag og avisen Guardian skriver at det jobbes på spreng for britiske styresmakter for å se hvordan planene om en superliga kan stanses.

LES OGSÅ: 

Powered by Labrador CMS