– Han utmerker seg på hver eneste trening

– Han er min type spiller, sier Ryan Giggs om United-talentet.

Publisert Sist oppdatert

Ryan Giggs har ikke sluttet å følge med på hva som foregår i Manchester United selv om han ikke lenger jobber i klubben.

Som landslagssjef i Wales jobber han med Daniel James, og skal jo også ha spilt en rolle i overgangen ved å anbefale den hurtige kantspilleren til United.

I tillegg har han hatt enda en United-spiller i de siste troppene sine – nemlig Dylan Levitt.

Før Levitt fikk United-debuten mot Astana i november, så var det nemlig en reell sjanse for at han ville debutere for landslaget før han fikk sin første seniorkamp på klubbnivå. 

På samme måte som at midtbanekollega Ethan Galbraith debuterte for Nord-Irland i september, før han mot Astana kom inn og fikk sin seniordebut på klubbnivå.

LES OGSÅ: Dette er våre største midtbanetalenter

Wales har uansett spilt mange viktige kamper nå, på veien mot EM-sluttspillet som nå skal spilles sommeren 2021, og Giggs valgte å ikke prioritere Levitt i de kampene – men han har store forhåpninger til hva 19-åringen kan få til i fremtiden.

– Da Dylan var i stallen, så hadde vi kamper vi måtte vinne, så jeg kunne egentlig ikke kaste ham innpå, og utsette ham for det trykket. Men på trening er han en av de beste.

– Han er min type spiller – god karakter, stille, men tøff, og han er en jeg vil følge godt med på det neste året, uttaler Giggs.

– Jeg ønsker at han skal utvikle seg, og om han gjør det – om han spiller flere kamper – så vil han definitivt være aktuell [for spill på det walisiske landslaget].

– Han er en veldig intelligent spiller, med en god pasningsrekkevidde, og han utmerker seg på hver eneste trening.

– Som sagt er det bare synd at jeg ikke fikk ham på banen.

Giggs snakket også positivt om Levitt i et intervju i april.

– Se på en spiller som Dylan Levitt, han er bare 19 år gammel, han har fortsatt ikke spilt for oss, men vi tok ham med og han har vært fantastisk på trening. Å se det nivået fra en som ikke har startet en eneste kamp kan bare ha en positiv innflytelse på de andre.

TALENT: Dylan Levitt.
TALENT: Dylan Levitt.

Levitt fikk for øvrig karakteren 6.5vår spillerbørs for United-debuten, med følgende kommentar fra journalist Bjarte Valen.

«Hadde neppe forventet at han ville få så mye tid og rom i sin United-debut. Ballfordeler og samlingspunkt på midtbanen. Fikk et håpløst idømt gult kort, men leverte en bra kamp.»

Powered by Labrador CMS